WATCHLIST

Οι δημιουργοί των Friends μίλησαν για τα άγνωστα περιστατικά της σειράς

AP Photo/Lynne Sladky

Οι γνωστοί δημιουργοί της σειράς "Friends" που επηρέασε (κυριολεκτικά) την πορεία της ζωής μας, μίλησαν στο Tribeca TV Festival στο Manhattan και είπαν πολλά. Και αν ακόμα ελπίζεις σε ένα reunion της αγαπημένης σου παρέας και περιμένεις να δεις στην οθόνη σου τον Joey και τον Chandler να παίζουν ποδοσφαιράκι στα 50 τους, οι δημιουργοί Marta Kauffman και David Crane, αλλά και ο παραγωγός Kevin Bright σου τα χαλάνε. «Δε θα κάνουμε ούτε reunion ούτε κάποιο reboot. Και υπάρχουν δύο λόγοι γι αυτό. Πρώτον, οι φίλοι σου είναι η οικογένειά σου πριν κάνεις οικογένεια. Μετά τα πράγματα αλλάζουν. Και δεύτερον, δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσουμε αυτό που φτιάξαμε πριν από 25 χρόνια. Σήμερα, οι χαρακτήρες θα είναι εντελώς διαφορετικοί και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας».

Όλα αυτά ειπώθηκαν με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το πρώτο επεισόδιο της σειράς και την προβολή κάποιων επεισοδίων. Μας άρεσαν τα νέα που μας είπαν; Όχι, καθόλου. Ξέρουμε ήδη ότι ένα reunion δε θα είχε την ίδια επιτυχία και οι χαρακτήρες θα ήταν εμφανώς αλλαγμένοι, κάνοντας πια τη ζωή των 50άρηδων και όχι των ανθρώπων που μόλις έχουν γίνει 30 χρονών.  Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Αποκάλυψαν λεπτομέρειες που δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και κάποιες προκαλούν πραγματική έκπληξη και αφορούν στο δίκτυο προβολής της σειράς, το NBC.

Δες κι αυτό: Το talk show του Ζακ Γαλιφιανάκη, “Between Two Ferns”, επιτέλους έγινε ταινία και το trailer είναι γεμάτο celebrities

Έκαναν slut shaming στη Monica στον «πιλότο» της σειράς

Στο πρώτο επεισόδιο, η Monica κάνει σεξ με τον Paul The Wine Guy, ο οποίος της λέει ψέματα ότι δεν έχει καταφέρει να αποδώσει σεξουαλικά από τότε που η γυναίκα του τον εγκατέλειψε. Εκείνη πείθεται και κοιμάται μαζί του στο πρώτο ραντεβού. Οι δημιουργοί σήμερα λένε ότι το δίκτυο NBC δεν ήθελε να παρουσιάσει αυτή την ιστορία, όχι επειδή ο άντρας της είπε ψέματα, αλλά επειδή η Monica ήταν πρόθυμη να κοιμηθεί μαζί του από το πρώτο ραντεβού. «Ο τότε επικεφαλής πίστευε ότι η Monica έπαθε αυτό που άξιζε εφόσον κοιμήθηκε τόσο γρήγορα με έναν άντρα και μάλιστα την είχε αποκαλέσει πόρνη». Τελικά τον έπεισαν να γίνει αλλά με κάποιες μικρές διαφορές. Το δίκτυο συνέχισε αυτήν τη γελοιότητα στέλνοντας μία μίνι δημοσκόπηση στο κοινό, για το κατά πόσο η Monica φέρθηκε σωστά. Το αποτέλεσμα; Απλά κανείς δε νοιαζόταν. Όλοι την συμπαθούσαν. Για να μη νιώθεις δηλαδή ότι μόνο εσύ τραβάς ζόρια στη δουλειά σου.

Το δίκτυο απεχθανόταν το πώς ξεκινούσε η σειρά

Δεν μπορεί να μη θυμάσαι την κλασική σκηνή έναρξης με την παρέα να κάθεται σε ένα μεγάλο καναπέ με φωτιστικό και συντριβάνια γύρω γύρω. Ο παραγωγός Kevin Bright είπε ότι αυτό δεν άρεσε στο δίκτυο, για αυτό και συχνά βλέπαμε ένα μοντάζ με στιγμές από τη σειρά. Για την ακρίβεια, ο επικεφαλής του είχε πει: «Όλο αυτό λέει ότι είμαστε νέοι, μοδάτοι και μπορούμε να χορέψουμε σε ένα συντριβάνι, αλλά εσύ δεν μπορείς να χορέψεις μαζί μας».

Διάβασε κι αυτό: Λόγω Τιμής- 20 χρόνια μετά: Δες τα 10 νέα teasers της σειράς που μόλις κυκλοφόρησαν

Οι δημιουργοί μετανιώνουν σήμερα για κάποιες ιστορίες της σειράς

Όταν κάποιος από το κοινό τους ρώτησε σχετικά,η Kauffman είπε ότι μετανιώνει. «Έπρεπε να γράψουμε ξανά και ξανά την ιστορία με το stalker David Arquette (που τότε ήταν ο σύζυγος της Courtney Cox). Επίσης δεν ήμουν καθόλου σίγουρη και για το επεισόδιο με την ανεμοβλογιά».

 

Το budget ήταν πολύ μικρό στην αρχή

Τα πρώτα χρόνια της σειράς, όπου δεν υπήρχαν οι αστρονομικοί μισθοί των εκατομμυρίων ανά επεισόδιο, το budget ήταν μικρό και δεν τους έπαιρνε να φέρνουν γνωστούς guests ή να κάνουν εξωτερικά γυρίσματα. Αν και αρχικά θεωρήθηκε πρόβλημα, δημιουργήθηκε τεράστια χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών και οι σχέσεις τους έγιναν βαθιές και πολύ σημαντικές. Δεν είχε να κάνει μόνο με τα γέλια αλλά με το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ τους.

Ο Ross και η Rachel θα ήταν μαζί μέχρι σήμερα

Μπορεί να μη δεις reunion, αλλά η Marta Kauffman πίστευε πολύ στη δύναμη της σχέσης αυτών των δύο και είπε ότι αν γινόταν reboot, θα έμεναν μαζί και θα είχαν μία σπουδαία σχέση.

 

Κεντρική Φωτογραφία: AP Photo/Lynne Sladky