ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Σταύρος Γεωργίου του MasterChef 4 είναι ο νέος παίκτης που το Twitter αγαπά να «μισεί»

Έφυγε η Γιώτα από το MasterChef (σου έχουμε ήδη μιλήσει για εκείνη) κι αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: «Και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους»; Οι απορίες μας όμως έλαβαν τέλος. MasterChef χωρίς παίκτη αμφιλεγόμενο που θα γεννήσει δεκάδες αντιδράσεις στο Twitter δεν γίνεται. Οι παραγωγοί το ξέρουν και το κοινό το ίδιο. Και κάπως έτσι, η Γιώτα έφυγε, ο Σταύρος ήρθε.

Ο Σταύρος Γεωργίου διεκδικεί τον ρόλο του νέου Τζώρτζη και της νέας Σπυριδούλας μαζί. Κι έγινε περισσότερο από ποτέ εμφανές αυτό, στα σχόλια που έγιναν στο Twitter, κατά το επεισόδιο της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου.

Τι έγινε στο επίμαχο επεισόδιο

Στο επεισόδιο της Δευτέρας άνοιξε το πρώτο Mystery Box. Κι ενώ όλοι στενοχωριούνταν για την ξαφνική αποχώρηση της Σεμίνας, ο Σταύρος Γεωργίου κατάφερε να κερδίσει το πλεονέκτημα στη δοκιμασία. Το πλεονέκτημά του ήταν να επιλέξει ποιους παίκτες θα δυσκολέψει στην επόμενη δοκιμασία, στο Κουτί Δημιουργικότητας.

Οι επιλογές του Σταύρου και κυρίως η δικαιολόγησή του γι’ αυτές, εξόργισαν τους συμπαίκτες του. Ο Σταύρος διάλεξε ποιος θα έφτιαχνε παστίτσιο χωρίς περιορισμούς, ποιος vegetarian παστίτσιο και ποιος vegan. Η αιτιολόγηση περιλάμβανε φράσεις για τους συμπαίκτες του, όπως «Κάνει φασαρία», «δεν έχει πειθαρχία» και «δεν ξέρει να μαγειρεύει». Αλαζονία, ακούει; Ακούει.

Στην περίπτωση της Μαριάννας Πουλμέντη είπε χαρακτηριστικά ότι στο σπίτι κάνει πολύ φασαρία και γι’ αυτό θα πάρει αυτό που της αξίζει. Η απάντηση της συμπαίκτριάς του στην κάμερα της παραγωγής ήταν σφοδρή. «Δεν πιστεύω ότι κινείται μόνο στρατηγικά. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ κομπλεξικός. Μπορεί να έχει καταλάβει ότι έχω κάτι παραπάνω από αυτόν».

Πώς αντέδρασε το Twitter

Ανάλογη ήταν η αντίδραση των χρηστών του Twitter. Θες επειδή λατρεύουν να μισούν κάθε φορά και έναν παίκτη από κάθε reality, θες επειδή έτσι αποκτά αλατοπίπερο το πρόγραμμα, πάντως η υποδοχή του Σταύρου Γεωργίου στο Twitter ήταν επική. Τι ο «Χλαπάτσας» από το «Της Ελλάδος τα παιδιά» εμφανίστηκε, τι ο Τζώρτζης και η Σπυριδούλα ως άξιοι «πρόδρομοι» για την έλευσή του, το Twitter είχε πολλά να πει.

 

Κι όλα αυτά συνέβησαν με ένα παστίτσιο παιδιά. Φανταστείτε τι θα γίνει στα επόμενα απαιτητικά πιάτα του τέταρτου κύκλου του MasterChef. Η συνταγή πάντως και στα επόμενα πιάτα, μάλλον δεν θα αλλάξει. Ίντριγκες, κόντρες, ένας παίκτης που δεν σκέφτεται τι λέει, άλλοι παίκτες που θίγονται και οι χρήστες του Twitter με το δάχτυλο έτοιμο στο κουμπί του “Publish”. Καλή μας συνέχεια.