ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Johnny Depp εμφανίστηκε στα MTV VMAs χωρίς κανένα λόγο. Το Twitter εξοργίστηκε

@2022 Steve Helber, Poo/AP Images

Τι δουλειά είχε ο Johnny Depp στα MTV VMAs 2022; Αυτό αναρωτήθηκε το έκπληκτο κοινό που είδε το πρόσωπό του να αιωρείται, στον αέρα πάνω από τη σκηνή και να λέει πως έχει ανάγκη από δουλειά, στην τελετή απονομής των βραβείων μουσικής του αμερικανικού MTV, την Κυριακή, 28 Αυγούστου. Αυτό αναρωτήθηκε σε ακόμα πιο έντονο ύφος και το Twitter. Είναι αυτή η πιο σουρεάλ στιγμή των βραβείων MTV VMAs 2022; Σίγουρα ναι, Πρόκειται όμως για σουρεαλισμό ή απλώς για την τελική απόδειξη της πλήρους επιστροφής του Johnny Depp στα πράγματα;

Ο Johnny Depp, παρά τα νεανικά του όνειρα να γίνει rock star και τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειές του στη μουσική, δεν είναι γνωστός για τη μουσική καριέρα του. Επιπλέον δεν ήταν πρωταγωνιστής κάποιου blockbuster στο πρόσφατο παρελθόν που να δικαιολογεί την εμφάνιση – έκπληξη που ετοίμασαν τα MTV VMAs για το κοινό το βράδυ της Κυριακής. Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, η δίκη του με την Amber Heard ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα shows των περασμένων μηνών. Τι κι αν είναι πραγματική ζωή κι όχι reality τηλεόραση; Το Hollywood μάλλον ποτέ δεν το ένοιαξε αυτό.

Το MTV μάλλον διάλεξε πλευρά στη διαμάχη μεταξύ Amber Heard και Johnny Depp που δεν έχει λήξει ακόμα, καθώς η πρώην σύζυγός του έχει ασκήσει έφεση επί της απόφασης που τον δικαιώνει στην υπόθεση της συκοφαντικής δυσφήμισης εις βάρος του, που προέκυψε από άρθρο της στην The Washington Post. Η δική του πλευρά έχει επίσης ασκήσει έφεση για την κατηγορία εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση για την οποία δικαιώθηκε η Amber Heard.

Ο Johnny Depp εμφανίστηκε σχεδόν στην αρχή του show. Το πρόσωπό του είχε προσαρμοστεί ψηφιακά ώστε να είναι το πρόσωπο του αστροναύτη – μασκότ του MTV. «Και ξέρετε κάτι; Είχα ανάγκη τη δουλειά», είπε ο Johnny Depp στο κοινό που συγκεντρώθηκε στο Prudential Center στο Newark του New Jersey όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι είναι «διαθέσιμος για γάμους, για bar – mitzvas, αγρυπνίες, ό,τι χρειάζεστε».

Μετά από ένα διαφημιστικό διάλειμμα, ο Johnny Depp εμφανίστηκε και πάλι για να πει: «Έι VMAs ας επιστρέψουμε στη γα@@@@@@ τη μουσική». Το Twitter όμως μετά από αυτή τη σύντομη εμφάνισή του είχε να πει πολλά περισσότερα. Μερικά από τα σχόλια που έδειξαν έντονη δυσαρέσκεια, στα μετέφρασα παρακάτω:

«Να πάει να γα@@@@@ το MTV που έδωσε στον Johnny Depp βήμα»

«Το MTV είναι τόσο αηδιαστικό γι’ αυτή τη βλακεία με τον Johnny Depp»

«Ξέρετε τι είναι το πιο εξωφρενικό με την εμφάνιση του Johnny Depp στα VMAs; Πριν από αυτή τη χρονιά ποτέ δεν έχουν αναφέρει το όνομά του σε σχέση με οτιδήποτε στη μουσική. Αυτή ήταν μία παράδοξη, εσκεμμένη, κόκκινη γραμμή που πέρασαν αυθαίρετα για να τσαντίσουν τους ανθρώπους»

«Ειλικρινά να γα@@@@@@@ τα VMAs που συμπεριέλαβαν τον Johnny Depp. Όλο το κοινό από συναδέλφους της βιομηχανίας της Amber χειροκροτά τον κακοποιητή. Με αηδιάζει. Η βιομηχανία δεν άλλαξε καθόλου. Δεν εξεπλάγην, αλλά είμαι τόσο απογοητευμένος»

«Σοβαρά δεν έχω χρόνο για απολογητές του Louis CK, ή για απολογητές του Johnny Depp ή για καμία από αυτές τις μ@@@@@@@ ειλικρινά, αν μισείτε τόσο πολύ τις γυναίκες, τότε απλά κάντε ένα podcast».

Ο Johnny Depp έχει ξεκινήσει την επάνοδό του στη βιομηχανία του θεάματος κι αυτή ήταν η τελευταία από τις αρκετές αποδείξεις που είχαμε γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα. Ο ηθοποιός πέρασε τους τρεις μήνες που ακολούθησαν την απόφαση της πολύκροτης δίκης του με την Amber Heard, περιοδεύοντας με το συγκρότημά του, The Hollywood Vampires. Επιπλέον επέστρεψε στην υποκριτική, αφού ανακοινώθηκε ότι θα υποδυθεί τον βασιλιά Louis XV στην ταινία Jeanne du Barry, που έχει ξεκινήσει γυρίσματα στη Γαλλία. Την ταινία σκηνοθετεί η Γαλλίδα σκηνοθέτης Maïwenn, που επίσης πρωταγωνιστεί στην ταινία.

H δικαστής Penney Azcarate που ήταν πρόεδρος του δικαστηρίου στη δίκη Johnny Depp v Amber Heard, απέρριψε αρχικά το αίτημά της πλευράς της ηθοποιού για κακοδικία. Έπειτα η Amber Heard κατέθεσε αίτημα για έφεση, ενώ ακολούθως έφεση ζήτησε και ο Johnny Depp για την απόφαση επί της αντιμήνυσής της. Ωστόσο το “cancel” στον Johnny Depp έχει ανατραπεί καθολικά, όπως απέδειξε και η εμφάνισή του σε ένα mainstream show όπως τα MTV VMAs. Η καριέρα του είναι και πάλι μπροστά του, οπότε εγώ απλά αναρωτιέμαι για ποια καταστροφή της θα μιλήσει στην έφεση;