ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Johnny Depp κέρδισε την υπόθεση εναντίον της Amber Heard. Οι πρώτες αντιδράσεις τους και τα ποσά που θα λάβουν

@2022 Steve Helber, Poo/AP Images

Ο Johnny Depp αναδείχθηκε νικητής μετά τις 7 εβδομάδες που κράτησε η δίκη για τη μήνυσή του κατά της πρώην συζύγου του, Amber Heard, την οποία κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμιση. Η Amber Heard είχε υπογράψει άρθρο στη Washington Post το 2018 στο οποίο αναφερόταν στην απόφασή της να μιλήσει δημόσια για την ενδοοικογενειακή βία και όλα όσα αντιμετώπισε έκτοτε. Από το άρθρο αυτό εξετάζονταν 3 σημεία, για τα οποία οι ένορκοι αποφάσισαν υπέρ του Johnny Depp.

Σύμφωνα με το αμερικανικό People, η Amber Heard θα κληθεί να καταβάλει στον Johnny Depp το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων (ο ηθοποιός ζητούσε 50 εκατομμύρια δολάρια) για τη βλάβη που υπέστη από τη συκοφαντική δυσφήμιση της εναντίον του. Σε ό,τι αφορά τη δική της αντιμήνυση, οι ένορκοι έκριναν ότι ο Johnny Depp τη δυσφήμισε σε μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονταν και ο ηθοποιός θα κληθεί να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων (διεκδικούσε 100 εκατομμύρια δολάρια).

Οι ένορκοι πέρασαν περισσότερες απο 12 ώρες πίσω από κλειστές πόρτες μέχρι να καταλήξουν στην ομόφωνη απόφασή τους, σύμφωνα με την οποία δικαίωσαν τον Johnny Depp σε όλες τις κατηγορίες εναντίον της Amber Heard. Το πρώην ζευγάρι παντρεύτηκε το 2015 και χώρισε έναν χρόνο αργότερα.

O 58χρονος Johnny Depp δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας, καθώς βρίσκεται σε περιοδεία με τον Jeff Beck στην Αγγλία από την περασμένη Κυριακή. Η 36χρονη Amber Heard ήταν στο δικαστήριο του Fairfax της Virginia και άκουσε διά ζώσης την απόφαση του δικαστηρίου. Έξω από αυτό βρίσκονταν οι fans του Johnny Depp που πανηγύρισαν για την απόφαση.

Johnny Depp Win McNamee/Getty Images

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Έχει ραγίσει η καρδιά μου που ένα βουνό αποδείξεων δεν ήταν αρκετό για να να σταθεί απέναντι στην δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και ισχύ του πρώην σύζυγου μου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Amber Heard.

«Είμαι ακόμα πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τις άλλες γυναίκες. Είναι ένα βήμα πίσω. Είναι γύρισμα του ρολογιού σε μία εποχή που μία γυναίκα που μιλούσε ανοιχτά θα μπορούσε να διαπομπευτεί και να εξευτελιστεί δημόσια. Είναι βήμα πίσω στην ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα», πρόσθεσε η ηθοποιός, που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετές εβδομάδες την οργή των υποστηρικτών του Johnny Depp στα social media, αλλά και τον σκεπτικισμό ακόμα και των μετριοπαθών θεατών της δίκης αυτής, σχετικά με το αν εκμεταλλεύτηκε κοινωνικά κινήματα για τα δικαιώματα των γυναικών για το προσωπικό της όφελος.

Οι fans του ηθοποιού μετά την ανακοίνωση της απόφασης. / @2022 Craig Hudson/AP Images
Οι fans του ηθοποιού μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

«Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Johnny πέτυχαν να κάνουν τους ενόρκους να παραβλέψουν το σημείο κλειδί της Ελευθερίας του Λόγου και να αγνοήσουν τα στοιχεία που ήταν τόσο συντριπτικά που κερδίσαμε στη Βρετανία», σημείωσε επιπλέον, αναφερόμενη στη διαμάχη του Johnny Depp με τη βρετανική εφημερίδα The Sun που έληξε με ήττα για την πλευρά του ηθοποιού.

«Είμαι λυπημένη που έχασα αυτή την υπόθεση. Είμαι πιο λυπημένη που μοιάζει να έχασα ένα δικαίωμα που νόμιζα πως είχα σαν Αμερικανίδα. Το δικαίωμα να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά», κατέληξε στην ανακοίνωσή της η Amber Heard.

Ο Johnny Depp επίσης εξέδωσε ανακοίνωση. Στην 7 εβδομάδων δίκη μεταξύ πολλών άλλων ακούσαμε την Amber Heard να παραδέχεται ότι τον χτυπούσε. Ακούσαμε επίσης και μία συνομιλία του με την Amber Heard ξανά και ξανά. Αυτή στην οποία η πρώην σύζυγός του τον προκαλούσε να πει στον κόσμο ότι κι εκείνος, ένας άνδρας, είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. «Να δούμε αν ο κόσμος θα σε πιστέψει», του έλεγε. Και δεν ξέρω τι πίστεψε ο κόσμος, αλλά οι ένορκοι του δικαστηρίου σίγουρα πείστηκαν.

Ο Johnny Depp είχε δηλώσει εξαρχής στο δικαστήριο ότι ο λόγος που μήνυσε την Amber Heard είναι για να «καθαρίσει το όνομά του» και να ανακτήσει τη ζωή του. Και στη ζωή του που «άλλαξε για πάντα» μετά τις κατηγορίες της Amber Heard εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία, αναφέρθηκε στην ανακοίνωσή του.

«6 χρόνια πριν, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, η ζωή των ανθρώπων που βρίσκονταν πιο κοντά μου κι επίσης, η ζωή των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με υποστήριζαν και πίστευαν σε μένα άλλαξε για πάντα. Όλα μέσα σε μία στιγμή.

Johnny Depp Amber Heard @2022 Steve Helber, Poo/AP Images

Ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες μου αποδόθηκαν μέσω των media, που πυροδότησαν ένα ατέλειωτο μπαράζ περιεχομένου γεμάτου μίσους, παρόλο που ποτέ δεν μου ασκήθηκε δίωξη. Είχαν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα σε ένα nanosecond και είχαν μία σεισμική επιρροή στη δουλειά και την καριέρα μου», εξήγησε ο Johnny Depp για το πώς άλλαξαν τη ζωή του οι κατηγορίες της Amber Heard εναντίον του.

«6 χρόνια αργότερα, το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Νιώθω πραγματικά ταπεινός», σημείωσε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

«Η απόφασή μου να κυνηγήσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα είχα να αντιμετώπισω και το γεγονός ότι αναπόφευκτα η ζωή μου θα γινόταν θέαμα σε όλο τον κόσμο, έγινε μετά από ώριμη σκέψη», επεσήμανε ο Johnny Depp, για τον οποίο κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης η νομική ομάδα της Amber Heard πέρασε υπερβολικά πολύ χρόνο να μας περιγράφει τους εθισμού του, ενώ μας έδειξε ξανά και ξανά τα ξεσπάσματά του στα ντουλάπια της κουζίνας του και τα χυδαία και ανατριχιατστικά μηνύματα σε φίλους του για την Amber Heard.

«Από την πρώτη στιγμή, ο στόχος μου σε αυτή την υπόθεση ήταν να αποκαλύψω την αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να πω την αλήθεια ήταν κάτι που χρωστούσα στα παιδιά μου και σε όλους όσοι έχουν παραμείνει σταθεροί στην υποστήριξή τους προς εμένα. Νιώθω γαλήνη που ξέρω ότι επιτέλους το κατάφερα αυτό», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Johnny Depp.

«Είμαι και παραμένω φορτισμένος από την αγάπη και την κολοσσιαία στήριξή και την ευγένεια που έλαβα από ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Ελπίζω ότι η αποστολή του να ειπωθεί η αλήθεια στον κόσμο, βοήθησε άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στη θέση μου και εκείνους που τους στηρίζουν, να μην τα παρατήσουν ποτέ», ανέφερε έπειτα. O ηθοποιός έκλεισε το κείμενο του με μία λατινική φράση. «Veritas numquam perit», ήταν αυτή και πριν υπογράψει την ανακοίνωσή του, παρέθεσε τη μετάφρασή της: «Η αλήθεια ποτέ δεν χάνεται».