ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Hugh Grant δεν θυμάται τίποτα από το “Love Actually”. Εμείς πάλι ακόμα θυμόμαστε τον θρυλικό χορό του

Όταν έρχονται τα Χριστούγεννα και θες να μπεις για τα καλά στο κλίμα, είναι πολύ λίγες και συγκεκριμένες οι ταινίες που σου έρχονται στο μυαλό.

Το Love Actually («Αγάπη Είναι» ελληνιστί) είναι αδιαμφισβήτητα στο top 5 σου και φέτος ήταν διαθέσιμο και στο Netflix. Ακόμα είναι σε περίπτωση που θέλεις να «ταξιδέψεις» στο γιορτινό και χειμωνιάτικο Λονδίνο ή να δεις τον υπέροχο χορό του Hugh Grant.

O Hugh Grant δεν θυμάται πώς καταλήγει ο ρόλος του

Αν νομίζεις ότι εκείνος θυμάται την ταινία που εμείς λατρεύουμε μέχρι σήμερα και ποιο ήταν το σενάριο, θα σου πω ότι έχει μία θολούρα πάνω στο θέμα. Πριν βιαστείς όμως να τον κρίνεις, θα σου πω τι ειπώθηκε ακριβώς. Δεν είναι ότι δεν θυμάται καθόλου την ταινία και τη συμμετοχή του. Όταν ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός sequel της ταινία και κατά πόσο θα ήθελε να συμμετάσχει, απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Δεν θυμάμαι καν τι συμβαίνει στην ταινία. Έχω να τη δω πάρα πολύ καιρό. Πώς καταλήγω»;

Ευτυχώς για εσένα Hugh μου, θυμόμαστε εμείς. Ως πρωθυπουργός της Αγγλίας, ερωτεύεται τη βοηθό του Natalie και στο φινάλε την εντοπίζει εκεί που μένει, τη συνοδεύει στη θεατρική παράσταση των ανιψιών της και φιλιούνται backstage. Η αυλαία σηκώνεται και το κοινό τους χειροκροτεί. Και καταλήγουν ζευγάρι. Και από ό,τι φαίνεται, ένα σύντομο sequel που δημιουργήθηκε το 2017 και ονομαζόταν Red Nose Day Actually, δήλωνε ότι οι χαρακτήρες της ταινίας παραμένουν μαζί.

Ο περίφημος χορός του στην ταινία

Μπορεί ο Hugh να έχει ξεχάσει την κατάληξη του ρόλου του, αλλά δεν έχει καταφέρει να διαγράψει από τη μνήμη του το πόσο βασανιστική ήταν η σκηνή του χορού. Δεν καταλάβαινε καν από πού προκύπτει και πώς γίνεται να ακούγεται μουσική μέσα στο σπίτι. Το ακόμα πιο αστείο είναι ότι οι συμπρωταγωνιστές του, όπως ο Colin Firth είχαν πει ότι ο Hugh το έκανε τεράστιο θέμα και καθυστερούσε το γύρισμα της σκηνής λέγοντας ότι έχει στραμπουλήξει το πόδι του. Τελικά τη γύρισε την τελευταία μέρα στο σετ και θυμάται την ντροπή και την αμηχανία. Το λες και ειρωνεία όταν, για εμάς, είναι μία από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας.