ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Γιώργος Νταλάρας ακούει τραπ. Εμείς, τι άλλο θα ακούσουμε;

Papadakis Press Βαγγέλης Γκικόπουλος

Πώς θα ήταν η ζωή μας άραγε αν αντί για Όλοι έχουμε γραμμένο που το λένε πεπρωμένο, ο Γιώργος Νταλάρας είχε τραγουδήσει Όλοι έχουμε τρία γκάνια, τα αγοράζουνε τα μάνια; Μάλλον πολύ διαφορετική. Όχι, μην ανησυχείς, ο Γιώργος Νταλάρας δεν ετοιμάζεται να τραγουδήσει τραπ, αλλά την ακούει. Κι αυτή ήταν μία δήλωσή του που δεν περίμενα να ακούσω αυτή την Παρασκευή, αυτό το έτος, ποτέ.

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Happy Day στον Alpha, με αφορμή την μουσική εκδήλωση Θαλασσάκι μου, που θα παρουσιάσει στο Christmas Theater την Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου. Εκεί ήταν που μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι ακούει τραπ μουσική. Επιπλέον εξομολογήθηκε ότι έχει μετανιώσει για συνεργασίες του με νέους καλλιτέχνες.

«Ακούω, βέβαια» απάντησε ο Γιώργος Νταλάρας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν ακούει τραπ μουσική. «Αλλά θέλω αυτή η μουσική να έχει μηνύματα και χαρακτήρα που να αφορά την κοινωνία και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να εκπροσωπούνται μέσα από τις τέχνες, όχι τα καλαμπούρια, τις βρισιές και το ξετίναγμα της κοινωνίας και το υβρεολόγιο, μόνο και μόνο για να κάνουμε εντύπωση», συμπλήρωσε.

Σε αυτό το σημείο, θα στο εξομολογηθώ, νομίζω ότι ο Γιώργος Νταλάρας με κάτι άλλο έχει μπερδέψει την τραπ μουσική. Γιατί τραπ χωρίς «βρισιές» και «ξετίναγμα της κοινωνίας» δεν έχω ακούσει να υπάρχει.

«Εάν αρχίσει κάποιος και λέει μια φράση κακή, ο δεύτερος για να τον περάσει πρέπει να πει δύο σκάλες παραπάνω, ο τρίτος παραπάνω και τότε θα φτάσουμε κάπου που δεν θα μπορούμε πλέον να μιλάμε και θα μιλάμε με χτυπήματα και πυξ λαξ», πρόσθεσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Δεν θέλω να ανησυχήσω τον Γιώργο Νταλάρα, αλλά εκεί βρισκόμαστε ήδη. Οι καυγάδες μεταξύ των καλλιτεχνών της τραπ στα περασμένα Mad VMA αυτό δείχνουν. Στίχοι όπως οι: «Τη γ@@@@ μέσα στο Bentley / Φρέσκος σαν το Λουμίδη / Στο μ@@@@ πατάω μπουνίδι / Swoop, swoop, swoop», φανερώνουν κάποιον πάτο, έτσι δεν είναι;

Ίσως ο Γιώργος Νταλάρας να έχει αλλη τραπ υπόψη του, που εύχεται να μην παρασυρθεί στο χωρίς λόγο υβρεολόγιο, να μην μιλά με πυξ λαξ και να μιλήσει για κοινωνικά ζητήματα. Δεν ξέρω, δεν είμαι και γνώστης της επίμαχης, μουσικής σκηνής. Ανήκω στην κατηγορία «ακούω κι αν βγάλω άκρη τι λένε, σοκάρομαι».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γιώργος Νταλάρας απάντησε αν θα συνεργαζόταν με νέους καλλιτέχνες του λαϊκού τραγουδιού, όπως τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Η απάντησή του ήταν μάλλον αρνητική και ο ίδιος εξήγησε τους λόγους.

«Μία δυο φορές το έχω κάνει και έχω μετανιώσει. Όταν είναι ένας μεγάλος, σπουδαίος τραγουδιστής της εποχής και του πεις, ως παλιότερος, “έλα εδώ μαζί μου και προσπάθησε να κάνεις αυτό, γιατί υπάρχει κι άλλος δρόμος”, αυτός ο άνθρωπος μπορεί να καταστραφεί αν το κάνει», τόνισε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Υπάρχει μια μορφή μετάλλαξης στους ανθρώπους. Όταν ένας άνθρωπος ξεκινάει από το τίποτα και γίνεται κάποιος, πρέπει να γνωρίσει ότι όσο μεγαλώνει, τόσο πιο ταπεινός πρέπει να γίνεται. Όταν νομίζει ότι αυτό το πράγμα που κάνει, είναι αυτός και κανένας άλλος, άστα να πάνε», πρόσθεσε ο ερμηνευτής.