ΣΠΙΤΙ

Naomi Campbell: Η βίλα της στην Κένυα είναι βγαλμένη από τροπικό όνειρο

ⓒ 2021 Sunday Alamba/Associated Press

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε. Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζαμε ότι το σπίτι της Naomi Campbell είναι εντυπωσιακό. Αλλά όχι κι έτσι ρε παιδί μου. Για πρώτη φορά, λοιπόν, η μαύρη γαζέλα μάς ξενάγησε στην υπερπολυτελή της βίλα στην Κένυα. Με τέσσερις πισίνες, παραδοσιακά αυθεντικά ξυλόγλυπτα αφρικανικά έπιπλα, σκαλιστούς τοίχους «ντυμένους» με εντυπωσιακές ταπετσαρίες, φοίνικες και τροπικά φυτά και τον Ινδικό Ωκεανό «στο πιάτο».

Με ένα εξώφυλλο στο περιοδικό Architectural Digest, οι σελίδες του οποίου κοσμούνται από το εσωτερικό και εξωτερικό της υπερπολυτελούς βίλας, η Naomi Campbell μάς μετέφερε σε έναν επίγειο παράδεισο, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ακόμα αναρωτιόμαστε αν μας γελούν τα μάτια μας.

Οι εντυπωσιακοί χώροι στη βίλα της Naomi Campbell δημιουργούν tropical vibes

Μετά από 35 χρόνια καριέρας στον χώρο της μόδας, αμέτρητες φωτογραφίσεις και θρυλικές πασαρέλες, η εκκεντρική Naomi Campbell που απασχολεί ακόμα τα φώτα της δημοσιότητας και συνεχίζει να γράφει ιστορία σε ηλικία 50 ετών, χρειάζεται κι αυτή τον χώρο της. Αυτή η ασταμάτητη δυναμικότητά της από κάπου πηγάζει. Και αν κρίνουμε από το ησυχαστήριό της στο παραθαλάσσιο Malindi της Κένυας, τότε εύκολα υποθέτουμε από πού αντλεί αυτήν την ενέργεια.

Όπως μπορείς και μόνη σου να αντιληφθείς από τις πρώτες φωτογραφίες, σε ένα τέτοιο μέρος πραγματικά γαληνεύει η ψυχή σου. Πρόκειται για μια τροπική όαση ενσωματωμένη στα δεδομένα ενός σπιτιού και μια ωδή στην αφρικανική κουλτούρα και πολιτισμό. Όπως αναφέρει στο βίντεο η Naomi Campbell, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Malindi το 1994, προτού τελικά το «ερωτευτεί» 5 χρόνια αργότερα.

Η υδροθεραπεία

«Ο ωκεανός με βοηθάει να καθαρίσουν τα πνευμόνια μου επειδή χρειάζονται 21 ημέρες για να αποβληθεί η νικοτίνη από τον οργανισμό σου», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στη Mirror η Naomi Campbell, που όπως φαίνεται το σπίτι της στην ακροθαλασσιά είναι ευεργετικό και για την σωματική της υγεία -εκτός από την ψυχική. Παράλληλα, αποκάλυψε πως το σπίτι διαθέτει σπα με υδροθεραπεία όπου χαλαρώνει μετά από μία φορτισμένη μέρα.

«Αυτή είναι μία από τις τέσσερις πισίνες μου», λέει στο βίντεο που ανέβηκε στο Instagram του Architectural Digest. Συνήθως, οι πισίνες βρίσκονται στην αυλή των σπιτιών. Αλλά στη βίλα της Naomi Campell τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μια από τις τέσσερις πισίνες ενώνει το εσωτερικό με το εξωτερικό του σπιτιού. Η συγκεκριμένη είναι «η πιο κρύα πισίνα στο σπίτι επειδή μπορεί να κάνει πολλή ζέστη εδώ», εξηγεί η ίδια, συμπληρώνοντας πως είναι γεμάτη με θαλασσινό νερό.

 

Η ιδιωτική παραλία στον ωκεανό

Πάντως, σε περίπτωση που η Naomi Campbell βαρεθεί τις τέσσερις πισίνες, υπάρχει και η επιλογή του ωκεανού. Η Naomi διαθέτει ιδιωτική παραλία.

«Είναι πολύ ήρεμο μέρος. Δεν θέλεις ιδιαίτερα να μιλάς στο τηλέφωνο. Δεν προσπαθείς να βρεις μια τηλεόραση. Θες μόνο να διαβάζεις και να είσαι με τον εαυτό σου. Είναι όμορφο να έχεις απλώς τη σιωπή και τα τριζόνια», αναφέρει το μοντέλο και εμείς την πιστεύουμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η αγάπη της Naomi Campbell για την Αφρική

Και ενώ θα περίμενες μία ξενάγηση στο LA, η Naomi Campbell έκανε τη διαφορά ανάμεσα στους celebrities. «Ο κόσμος έχει τόσο λανθασμένη αντίληψη για την Αφρική. Είναι ένα όμορφο μέρος. Αυτός είναι ο αγαπημένος μου προορισμός όταν θέλω να χαλαρώσω και να φύγω μακριά από όλα. Η Κένυα είναι ένα φυσικό κόσμημα. Έχει το σαφάρι, έχει την ακτή, έχει τους αμμόλοφους, έχει όλα τα στοιχεία και ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται».

Με την Κένυα, μάλιστα, τη συνδέουν ξεχωριστές αναμνήσεις γι’ αυτό και τρέφει μεγαλύτερη αδυναμία στη συγκεκριμένη περιοχή. «Είναι υπέροχο να πηγαίνεις εκεί τον Ιούλιο. Όλα τα ζώα περνούν από την Κένυα στην Τανζανία και βλέπεις τα πάντα. Είναι απίστευτο. Σαν να ζωντανεύει το National Geographic μπροστά στα μάτια σου. Λατρεύω όλη την Αφρική. Κάθε μέρος έχει κάτι μαγικό» ανέφερε η ίδια.

«Η πρώτη φορά που άκουσα για την Κένυα ήταν από τη θεία μου την Τζουν και στη συνέχεια, η δεύτερη φορά, ήταν από τη Λόρεν Χάτον, που μου είπε πως πάντα πήγαινε στην Κένυα για να αναζωογονηθεί μετά από δουλειά. Φυσικά, μιλάμε για τη Λόρεν Χάτον, που είναι θρύλος και πάντα έλεγε ”Επέστρεφα από εκεί με ένα τεράστιο χαμόγελο”. Θυμάμαι την πρώτη φορά που θα ερχόμουν στην Κένυα. Της το είπα και μου απάντησε ”Να παρατηρήσεις το χαμόγελό σου όταν επιστρέψεις. Θα έχεις ένα πραγματικό χαμόγελο” και, πράγματι, κατάλαβα τι εννοούσε 100%» κατέληξε.