ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef: Η αποχώρηση του Ηλία, οι πανηγυρισμοί στο Twitter και το σκληρό reality

Instagram.com/masterchefgr

Δυο καλοί φίλοι βρέθηκαν αντιμέτωποι στη δοκιμασία αποχώρησης του MasterChef το βράδυ της Δευτέρας 6 Απριλίου. Ο Ηλιάς Κιαζόλι και ο Κώστας Νταλιάνης. Οι δύο φίλοι μπήκαν με κλάματα στην κουζίνα του MasterChef καθώς δεν ήθελαν να είναι αντίπαλοι εξαρχής.

Το κλίμα ήταν εντελώς διαφορετικό στον εξώστη του MasterChef όπου οι συμπαίκτες τους στοιχημάτιζαν για το ποιος θα αποχώρησει και ποιος θα επιστρέψει κοντά τους. Ο Γιώργος ήταν που έδειξε στην κάμερα του MasterChef το χαρτί στο οποίο Δημήτρης, Μαρία, Κατερίνα, Ντέμη και άλλοι, έγραφαν τα ονόματα στοιχηματίζοντας, λέγοντας: «Αυτά είμαστε. Ξεφτίλες. Είχαν και το θράσος να μου πουν να στοιχηματίσω».

Εντωμεταξύ στην κουζίνα οι δύο συμπαίκτες κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα απαιτητικό πιάτο για να παραμείνουν στον διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, έπρεπε να φτιάξουν μπραντάδα με καπνιστό χέλι, παντζάρι, πάσιον φρουτ και πεύκο. Μία συνταγή του Μιχάλη Νουρλόγλου, καλεσμένου στο reality μαγειρικής του Star, MasterChef.

Οι τρεις κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος αλλά και ο καλεσμένος δημιουργός του πιάτου, βαθμολόγησαν τις προσπάθειες των παικτών και αυτός που αποχώρησε τελικά ήταν ο Ηλίας. Στο δικό του πιάτο βρέθηκαν τα περισσότερα τεχνικά λάθη και με τρεις βαθμούς διαφορά ήταν εκείνος που αποχώρησε από το MasterChef. Η απόχωρηση έγινε και πάλι με δάκρυα.

Δεν ξέρω τι από όλα σε εντυπωσίασε πιο πολύ. Τα στοιχήματα των συμπαικτών τους, το ξέσπασμα του Γιώργου γι’ αυτά ή τα δάκρυα των δύο αντιπάλων. Το μόνο που φαίνεται συνεχές και σταθερό σε όλο αυτό είναι η reality πλευρά του MasterChef που στον 4ο κύκλο του παιχνιδιού φαίνεται να έχει υπερτονιστεί.

Αυτό το κλίμα σκληρού reality φαίνεται και στα σχόλια των τηλεθεατών στο Twitter. Η μαγειρική δεν δείχνει να έχει πια καμία σημασία. Ο χαρακτήρας των παικτών είναι που κρίνεται, η στάση τους απέναντι στους συμπαίκτες τους και όσα λένε στις κάμερες της παραγωγής όταν δεν μαγειρεύουν.

Καθώς ο Ηλίας είχε εξελιχθεί σε έναν από τους πιο αντιπαθείς παίκτες του MasterChef στον παράλληλο κόσμο του Twitter, οι αντιδράσεις ήταν πανηγυρικές. Μάλλον όλα είχαν ξεκινήσει όταν ο Ηλίας αποφάσισε να βάλει γιαούρτι με κακάο σε ένα αποδομημένο σουβλάκι. Κορυφώθηκαν όταν αποκαλούσε την συμπαίκτριά του, Φωτεινή, «κοντή» και συνεχίστηκαν με μία ανειλικρίνεια που διέκριναν οι τηλεθεατές στα λεγόμενά του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιου. Κάπως έτσι χθες βράδυ το Twitter κατέληξε να πανηγυρίζει με την απόφαση των κριτών.

Τα πιο αστεία Tweets για την αποχώρηση του Ηλία από το MasterChef

Εκτεταμένη δε ήταν και η αναφορά στην χαρά της συμπαίκτριας του Κατερίνας, με την αποχώρηση του Ηλία και στην αντίστοιχη θλίψη του Γιώργου. H Kατερίνα αποκαλούσε τον Ηλία «Δρακουμέλο», ο Ηλίας και ο Γιώργος ήταν σε κόντρα μαζί της, όπως καταλαβαίνεις. Η παίκτρια χθες δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, όταν είδε τον Κώστα να επιστρέφει στο σπίτι του MasterChef.