ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

MasterChef 2024: Μεγάλος νικητής του τελικού (και του X/Twitter) ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος

Instagram/masterchefgr

Ο 8ος κύκλος του MasterChef, ένας από τους πιο ανατρεπτικούς κι απαιτητικούς στην ιστορία του μαγειρικού διαγωνισμού ολοκληρώθηκε. Mεγάλος νικητής του τελικού ανακηρύχθηκε ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο επεισόδιο της Πέμπτης (13/6) του Masterchef, υποδέχτηκαν τη Χριστίνα Χριστοφή και τον Λευτέρη Ζαφειρόπουλο για την τελευταία δοκιμασία αντιγραφής πιάτου. Η Χριστίνα και ο Λευτέρης έπρεπε να αντιγράψουν 2 εξαιρετικά δημιουργικά πιάτα του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, Βάσκου chef Andoni Luis Aduriz, ο οποίος θα έκρινε και θα βαθμολογούσε τις προσπάθειές τους.

«Εγώ, παιδιά, αγκαλιάζομαι με τον σεφ, γιατί το 2008 είχα πάρει το αυτοκίνητό από εδώ, είχα στείλει ένα e-mail στο εστιατόριο του σεφ που έλεγε ότι ”Θα κοιμάμαι στο πάρκινγκ μέχρι να με πάρετε”. Πήγα κι είχα την τύχη να βρεθώ δίπλα στον σεφ για όσο καιρό… », είπε συγκινημένος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος που αγκάλιασε τον πρώην συνεργάτη του. Στη συνέχεια αποκάλυψε τα πόσα έμαθε από τη συνεργασία μαζί του.

Αργότερα, ο Andoni Luis Aduriz παρουσίασε τα πιάτα του στους 2 παίκτες. Εκείνοι ενθουσιάστηκαν με τη γεύση των απαιτητικών αυτών πιάτων, της μπουράτα κουκουναριών και του μιλφέιγ λουλουδιών, έχοντας στη διάθεσή τους 3 ώρες και 20 λεπτά για τη δοκιμασία του τελικού.

Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας τους, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τον Andoni Luis Aduriz δοκίμασαν τα πιάτα και βεβαίως έδωσαν την τελική τους βαθμολογία. Η αγωνία έφτασε στο «κόκκινο» την ώρα που οι 3 κριτές ξεσφράγιζαν αργά τους φακέλους με τις βαθμολογίες.

Ο Λευτέρης με συνολικά 23 βαθμούς στις τρεις δοκιμασίες – και με διαφόρά μόνο 2 πόντων από τη συμπαίκτρια του – κατέκτησε τον τίτλο και τις 100.000 ευρώ. Ο ίδιος συγκινημένος αφιέρωσε τη μεγάλη του νίκη στον θείο του, που δεν είναι πια στη ζωή, φέρνοντας κλάματα στην οικογένειά του.

Στη συνέχεια έκανε ειδική αναφορά στον συμπαίκτη του Σταμάτη και ευχαρίστηκε και όποιον άλλο συμμετέχοντα τον στήριξε. Ο 30χρονος chef σήκωσε ψηλά στον ουρανό το τρόπαιο και επικράτησε εορταστικό κλίμα, ενώ στο Twitter/X του έδωσαν θερμά συγχαρητήρια.

Στο Twitter/ X ήταν αρκετοί και εκείνοι που ήθελαν να νικήσει η Χριστίνα Χριστοφή, η οποία είχε καταγωγή από Κύπρο. Τόνισαν πώς είναι και εκείνη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού.