ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μαρίνα Σάττι: Tο ρεκόρ που «έσπασε» μετά από 10 χρόνια

Sarah Louise Bennett, Alma Bengtsson/EBU

H Μαρίνα Σάττι και το Ζάρι (Zari) δεν κατάφερε μόνο να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2024 ανέβηκε στη σκηνή του Malmö Arena της Σουηδίας, 3η κατά σειρά ανάμεσα στις 16 χώρες που διαγωνίστηκαν στον Β’ Ημιτελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού και κατάφερε να κρατήσει το τηλεοπτικό κοινό «καρφωμένο» στις τηλεοράσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision σημείωσε υψηλά νούμερα τηλεθέασης, την Πέμπτη 9 Μαϊου, με τη Μαρίνα Σάττι να προσελκύει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Η προσμονή του κοινού να πάρει η ελληνική συμμετοχή το εισιτήριο για τον τελικό της 68ης Eurovision, αποτυπώθηκε στην ανακοίνωση για την πρόκριση της χώρας μας.

Η Μαρίνα Σάττι έφερε «εξάρες» στην τηλεθέαση, μετά από 10 χρόνια

Πιο συγκεκριμένα, την κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας, η τηλεθέαση «άγγιξε» το 51% στο σύνολο και το 57% στο δυναμικό κοινό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις της Nielsen, ο Β’ Ημιτελικός της Eurovision κατά μέσο όρο έφτασε στο 38,2%, ενώ στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση σκαρφάλωσε ακόμα περισσότερο, σημειώνοντας 44,4%. Οι μετρήσεις αυτές δεν έχουν σημειωθεί σε κανέναν Ημιτελικό Eurovision τα τελευταία 10 χρόνια. Κατά μέσο όρο τον Β΄ Ημιτελικό παρακολούθησαν 1.620.779 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη (για ένα λεπτό) ανήλθε σε 3.099.921.

Ρεκόρ τηλεθέασης έκανε και το ERTFLIX, που δέχθηκε περισσότερες από 184.000 επισκέψεις από θεατές που παρακολούθησαν τον Β’ Ημιτελικό μέσω υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων. Πρώτη σε τηλεθέαση ήρθε η Θεσσαλονίκη με ποσοστό που έφτασε το 44,7%. Ακολούθησε η Αττική με 42,6% και η υπόλοιπη Ελλάδα με 33,7%.

Μέχρι να έρθει η μέρα του μεγάλου τελικού, πάντως, εδώ μπορείς να ενημερωθείς για όλα όσα έγιναν στον Β’ Ημιτελικό.