CELEBRITIES

Μαρίνα Σάττι: Η αντίδραση για το Ισραήλ στη συνέντευξη Τύπου έγινε viral και δίχασε

Martin Sylvest Andersen/Getty Images

Η Μαρίνα Σάττι, αφού ανέβηκε στη σκηνή στο Μάλμε της Σουηδίας – 3η κατά σειρά ανάμεσα στις 16 χώρες που διαγωνίζονται στον Β’ Ημιτελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού – και ξεσήκωσε όλο το κοινό, κατέκτησε δικαιωματικά τη θέση της στον τελικό, με το τραγούδι Ζάρι.

Συγκεκριμένα, αυτοί που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου, 11 Μαΐου ήταν κατά σειρά ανακοίνωσης οι: Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Ελλάδα, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία και η Αρμενία. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τις εμφανίσεις του Β’ Ημιτελικού η Μαρίνα Σάττι  δεν φάνηκε ενθουσιασμένη με το Ισραήλ στο ίδιο πάνελ με εκείνη, με αποτέλεσμα η αντίδραση της να έχει γίνει viral.

Για την ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της καλλιτέχνιδας του Ισραήλ, Eden Colan, η Μαρίνα Σάττι φάνηκε να προσποιείται ότι χασμουριέται και ότι «την παίρνει ο ύπνος». Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της βραδιάς χιλιάδες κόσμος διαδήλωνε έξω από το στάδιο ενάντια της συμμετοχής του Ισραήλ, δηλώνοντας την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό.

Τη συμμετοχή του Ισράηλ με την Eden Colan, παρά τις αποδοκιμασίες και τις διαδηλώσεις σε βάρος της, τα στοιχήματα, την εμφανίζουν πλέον στη 2η θέση από την 8η που βρισκόταν για αρκετές εβδομάδες. Σύμφωνα με τους Times of Israel κατά την εμφάνιση της στη σκηνή της Eurovision με το Hurricane υπήρξαν αποδοκιμασίες «με την EBU να χρησιμοποιεί τεχνολογία κατά των αποδοκιμασιών για να εμποδίσει κάθε τέτοιο θόρυβο να περνάει στη ζωντανή μετάδοση». Αυτό υποστήριξαν και οι χρήστες του X/Twitter, δημοσιεύοντας βίντεο από τη βραδιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ισραηλινό σταθμό Kan η τραγουδίστρια είχε προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να υπάρχουν αποδοκιμασίες σε βάρος της, καθώς φέρεται να έκανε πρόβες με τεχνητές αποδοκιμασίες, ώστε να μην επηρεαστεί κατά την εμφάνισή της.

Οι διοργανωτές επίσης, περίμεναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ, στο Μάλμε, με αστυνομικές δυνάμεις να έχουν έρθει, για να ενισχύσουν τη Σουηδία από τη Νορβηγία και τη Δανία από το πρωί του Β’ Ημιτελικού.

Ασχολίαστο δεν έμεινε το γεγονός ότι το Βέλγικο τηλεοπτικό κανάλι διέκοψε τη Eurovision, για να καταδικάσει το Ισραήλ. Το Βέλγικο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι VRT για την ακρίβεια δημοσίευσε αυτό το μήνυμα ως διαμαρτυρία: «Πρόκειται για βιομηχανική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Αυτός είναι ο λόγος που σταματάμε την εικόνα για μια στιγμή». Με πολλούς να επιβραβεύουν αυτή τη κίνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Μαρίνας Σάττι, κατά τη συνέντευξη Τύπου της αποστολής του Ισραήλ στη Eurovision 2024, αυτή δίχασε το Twitter/X, οπως ακριβώς και το πάνελ της εκπομπής Super Κατερίνα, όπως θα είδες στο πιο πάνω βίντεο.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έγραφαν «συγχαρητήρια» στη Μαρίνα Σάττι για την επιλογή της να απαξιώσει τη συμμετοχή του Ισραήλ με τα χασμουρητά της, ενώ άλλοι έκριναν την ίδια αυτή στάση ως απαράδεκτη, προς τη συνάδελφό της που μιλούσε εκείνη την ώρα στους δημοσιογράφους. Υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο να νύσταζε, που όλοι όμως, όπως βλέπεις προσπερνούν. Υπαρκτό κι αυτό το ενδεχόμενο, ιδιαίετερα αν λάβεις υπόψη σου το δεδομένο ότι η Μαρίνα Σάττι ήταν επίσης άρρωστη, όπως αποκάλυψε η ίδια μετά τη γενική πρόβα της.