ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

Μαίρη Συνατσάκη: Οι πρώην σύντροφοί της στη Super Κατερίνα. Η ανάρτησή της μετά το «ρεπορτάζ»

Instagram.com/mairiboo

Με περηφάνια, σημειώνοντας ότι «η εκπομπή Super Κατερίνα, πάει ένα βήμα παραπάνω στο ρεπορτάζ» που αφορά τη Μαίρη Συνατσάκη και την εγκυμοσύνη της, η Χρίσλα Γεωργακοπούλου παρουσίασε ένα θέμα στην εκπομπή Super Κατερίνα την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022. Το θέμα τιτλοφορείται «Μαίρη Συνατσάκη: Οι πρώην σύντροφοί της, τής εύχονται για την εγκυμοσύνη της». «Βήμα μπροστά ή βήμα πίσω;», μένουμε να αναρωτιόμαστε. Η λογική φεύγει από το παράθυρο κάπου εδώ και το μόνο σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι αυτό που έκανε η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου μετά την προβολή του θέματος: «Άβολο».

Ένα δημόσιο πρόσωπο, η Μαίρη Συνατσάκη εν προκειμένω, ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι μέσω Instagram την πρώτη του εγκυμοσύνη. Μέχρι εδώ καλά. Ως πρόσωπο που επί χρόνια χαρακτηριζόταν «τηλεοπτικό», επόμενο ήταν αυτή η εγκυμοσύνη να απασχολήσει τα Μέσα.

Παρόλο που η Μαίρη Συνατσάκη εδώ και αρκετά χρόνια απέχει από την τηλεόραση κι έχει αφιερωθεί περισσότερο στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και στην ενασχόλησή της με το θέατρο, θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό να περιμέναμε να μην ασχοληθεί κάποια τηλεοπτική εκπομπή με την εγκυμοσύνη της. Από εκεί όμως, μέχρι του να προσπαθεί μία τηλεοπτική εκπομπή να «γεννήσει» κι εκείνη με αυτή την αφορμή ένα θέμα, η απόσταση είναι μεγάλη.

Το γεγονός ότι γνωρίζουμε την προσωπική ζωή ενός δημόσιου προσώπου δεν σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να την εκμεταλλευόμαστε, ευτελίζοντας με έναν τρόπο (αναφερόμενοι στο παρελθόν του που δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει για τον ίδιο, ενώ βρίσκεται στο κατώφλι μίας νέας ζωής) μία τόσο προσωπική κι ωραία στιγμή του, απλά και μόνο για να καλύψουμε τηλεοπτικό χρόνο ή απλά και μόνο για την πρόκληση της αναπαραγωγής. Δεν σημαίνει παράλληλα ότι έχουμε το δικαίωμα να φέρνουμε σε αμηχανία τους πρώην συντρόφους της.

Όχι, ότι απαραίτητα ήρθαν σε κάποια αμηχανία, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης και ο Αιμιλιανός Σταματάκης. Ίσως ήρθαν σε περισσότερη αμηχανία όταν είδαν το θέμα να προβάλλεται κι απ’ όλες τις ερωτήσεις που υποθέτω πως θα τους έγιναν, να κρατήθηκε μονάχα μία. Μόνο μία ερώτηση που δεν αφορά τη δική τους ζωή, τα δικά τους επαγγελματικά σχέδια ή έστω τη δική τους προσωπική ευδαιμονία. Αφορά ένα πρόσωπο που δεν είναι πλέον μέρος της ζωής τους.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι συμφώνησαν και οι δύο να παραχωρήσουν μία μόνο δήλωσή στην εκπομπή, με θέμα την εγκυμοσύνη στη Μαίρη Συνατσάκη. Δύο ηθοποιοί που προφύλαξαν την ιδιωτική τους ζωή όσο τη μοιράζονταν με εκείνη, αλλά και πριν και μετά από τη σχέση τους, μου φαντάζει πραγματικά παράταιρο να μίλησαν μόνο για εκείνη στην κάμερα της εκπομπής. Άβολο, τουλάχιστον. Καλά τα είπε μετά την προβολή του video η Κατερίνα Καινούργιου, που μάλλον ενημερώνεται για τη σκαλέτα της εκπομπής της στον “αέρα”, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Τα όσα είπαν και οι δύο, βεβαίως ήταν υπέροχα. «Αυτά είναι πολύ προσωπικά πράγματα. Πάρα πολύ προσωπικά πράγματα. Είναι μια συγκινητική και πολύ χαρούμενη στιγμή για αυτόν τον άνθρωπο» είπε ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, ενώ ο Αιμιλιανός Σταματάκης σχολίασε: «Δεν έχουμε μιλήσει, αλλά εύχομαι να πάνε όλα τέλεια και καλώς να τα δεχτεί».

Η Μαίρη Συνατσάκη λίγες ώρες μετά την προβολή του θέματος κι ενώ είχε αρχίσει η αναπαραγωγή του, ανάρτησε ένα Instagram Story. Σε αυτό έγραφε: «Ίσως να μην είναι όλα για να γίνονται “θέματα”…»Δεν αναφέρθηκε ούτε στο συγκεκριμένο θέμα, ούτε στη συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά το timing της ανάρτησης μάς αφήνει να υποθέσουμε ότι στα παραπάνω αναφερόταν.

Μαίρη Συνατσάκη Instagram.com/mairiboo

Κανένα ίσως, Μαίρη. Δεν είναι όλα για να γίνονται θέμα. Είναι κάποιες φορές που η τηλεόραση περνά απλά τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ λογικής και σουρεαλισμού. Αυτή ήταν μία από αυτές. Και με αυτό φαίνεται να συμφωνεί και το Twitter.

Η εκπομπή Super Κατερίνα είναι επιτυχημένη και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Αλλά είναι κάτι ρεπορτάζ σαν το παραπάνω, που μας κάνουν να τσεκάρουμε ημερολόγια και ρολόγια να βεβαιωθούμε για την εποχή μας.

Παραπέμπουν σε άλλες εποχές, τότε που οι προσωπικές ζωές των διασήμων έμπαιναν στο μικροσκόπιο, τότε που οι τσακωμοί στη showbiz ήταν ψωμοτύρι, τότε που έπρεπε να αναλυθεί η παραμικρή κίνηση του καθενός για χάρη του ρεπορτάζ.

Το μόνο που λείπει είναι η «αστυνομία μόδας» για να γυρίσουμε πίσω στα 00s, και την εποχή του «κουτσομπολιού».

Νομίζαμε ότι είχαμε απαλλαγεί απ’ όλα αυτά, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε πολλά και πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή μας. Μάλλον υπήρξαμε υπεραισιόδοξοι.