ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μαίρη Συνατσάκη: Δίνει την πιο χρήσιμη απάντηση στα σχόλια για το σώμα της στην εγκυμοσύνη

Instagram.com/mairiboo

Η Μαίρη Συνατσάκη διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. «23 εβδομάδες ωρίμανσης» έγραψε η παρουσιάστρια, επιχειρηματίας και YouTuber την Κυριακή 21 Αυγούστου, αναρτώντας μία ολόσωμη φωτογραφία της από το μέρος όπου πέρασε τις καλοκαιρινές της διακοπές.

 

Η Μαίρη Συνατσάκη διανύει μία σίγουρα ξεχωριστή περίοδο της ζωής, όπως είναι για κάθε εγκυμονούσα η περίοδος της εγκυμοσύνης της. Το ξεχωριστή δεν χρωματίζεται απαραίτητα θετικά ή αρνητικά. Είναι πρωτόγνωρη, όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μαμά και σίγουρα πρωτόγνωρη είναι η αλλαγή που βλέπεις στο σώμα σου την περίοδο που φιλοξενεί μία νέα ζωή που ετοιμάζεται να βγει στον κόσμο.

Την ίδια ημέρα η Μαίρη Συνατσάκη μοιράστηκε μέσω Instagram Stories κάποια γλυπτά που απεικόνιζαν σώματα σε εγκυμοσύνη. Και με αυτή την αφορμή δημοσίευσε και κάποια από τα σχόλια που έχει δεχτεί εκείνη για το σώμα της αυτή την περίοδο στο Instagram.

«Δεν θα βάλεις γραμμάριο έτσι; Καμία σωτηρία» ήταν ένα από αυτά. «Αμάν ρε Μαίρη δεν έχεις πάρει ούτε μισό κιλό», ένα άλλο κι ακολούθησε κι ένα τρίτο πιο «αγανακτισμένο» από μία άλλη μητέρα.  Απέναντι σε τέτοια σχόλια υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης και η Μαίρη Συνατσάκη αποφάσισε να αντιμετωπίσει με κατανόηση αυτά τα σχόλια και να τα μετουσιώσει σε μία χρήσιμη τοποθέτηση περί σώματος, εγκυμοσύνης και αλλαγής. Η Μαίρη Συνατσάκη είχε την ψυχραιμία να μοιραστεί μερικές ενθαρρυντικές σκέψεις, στη συνέχεια αυτών των σχολίων.

Μαίρη Συνατσάκη Instagram.com/mairiboo

«Με αφορμή αυτά τα διαφορετικά σώματα, το πώς νιώθω αλλά και κάποια μηνύματα σαν αυτά που έχω λάβει αυτή την περίοδο, έκανα μερικές σκέψεις… Εύχομαι όσες βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση να βιώνετε με ηρεμία τις αλλαγές στο σώμα σας. Να είναι μια ομαλή μετάβαση που δεν θα σας αγχώνει», έγραψε αρχικά η Μαίρη Συνατσάκη.

«Να έχετε στο περιβάλλον σας ανθρώπους που δεν θα κάνουν άβολα σχόλια για το βάρος σας, το μέγεθος της κοιλιάς σας, τους στήθους σας, τις ραγάδες σας. Να κοιτάτε το σώμα σας με μάτια που ευγνωμονούν αυτό που καταφέρνει αυτή τη στιγμή. Και προς Θεού! Να μη συγκρίνετε το δικό σας κορμί με οποιαδήποτε άλλη. Η σύγκριση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς την ανασφάλεια», πρόσθεσε.

Instagram.com/mairiboo

Η σύγκριση αυτή η τεράστια παγίδα είτε είσαι έγκυος είτε όχι. Αυτή που με το που εισέρχεσαι στο πεδίο της ξεχνάς ότι η δική σου ύπαρξη σε αυτό τον κόσμο είναι μοναδική. Δεν είναι δυνατόν να νιώθεις πάντα χαρούμενη με το σώμα σου, παρόλο που είναι αξιοθαύμαστο όπως κι αν είναι, για όλα όσα κάνει για σένα. Ωστόσο η σύγκριση είναι ο καταλύτης για να αρχίσεις να στέκεσαι απέναντί του και να το κρίνεις, αντί να το εκτιμάς όπως του αξίζει.

Μαίρη Συνατσάκη Instagram.com/mairiboo

«Κι αν όλα αυτά τελικά σας δυσκολεύουν, εύχομαι να έχετε ανθρώπους που θα ακούσουν τους προβληματισμούς σας χωρίς να έχουν ως μόνιμη απάντηση ένα “Υπερβολές! Μα αυτή θα έπρεπε να είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής σου! Αντί να χαίρεσαι γκρινιάζεις για το σώμα σου”», έγραψε έπειτα η Μαίρη Συνατσάκη. Είπαμε δεν γίνεται πάντα να είσαι χαρούμενη με το σώμα σου, ειδικά όταν αυτό περνάει μία τόσο δραστική αλλαγή. Αλλά η κατανόηση των ανθρώπων με τους οποίους θα μοιραστείς αυτά τα συναισθήματα είναι μία σημαντική «ασπίδα προστασίας». Η Μαίρη Συνατσάκη τη διαθέτει, όπως θα κατάλαβες απ’ όλα τα παραπάνω.

«Κάθε συναίσθημα όταν μοιράζεται με κατανόηση μπορεί να εκτονωθεί και να μειωθεί η έντασή του. Και τίποτα από όσα αισθανόμαστε δεν είναι ντροπιαστικό. Όλα όσα νιώθεις έχουν αξία και όλα είναι κομμάτι της διαδρομής σου», κατέληξε η Μαίρη Συνατσάκη. Και η δική της διαδρομή ευχόμαστε να συνεχίσει να είναι τόσο ομαλή που με κάθε της κουβέντα θα δίνει μαθήματα αποδοχής και ψυχραιμίας σε όλες μας.