ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Maestro: Το gay φιλί που δεν είδαμε στη 2η σεζόν και οι αντιδράσεις που, δυστυχώς, διαβάσαμε

Mega

Το Maestro φτάνει στο τέλος του με μια ακόμα άγρια δολοφονία. Σήμερα, Πέμπτη, 20 Ιουνίου, γράφεται ο επίλογος του Α μέρος της 2ης σεζόν της σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που αγαπήθηκε και αγαπιέται από πολλούς. Καθένας από τους ήρωες του καλείται να αντιμετωπίσει τους φόβους και τα μυστικά του παρελθόντος.

Καθώς, λοιπόν, το Maestro πλησιάζει στο τέλος του μέχρι να δοθεί ξανά τηλεοπτικό ραντεβού, μια φωτογραφία από το 6ο επεισόδιο δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό της σειράς. Ωστόσο, τη στιγμή αυτή δεν την είδαμε ποτέ στην οθόνη μας καθώς αποτελεί backstage στιγμιότυπο. Παρ’ όλα αυτά, η ανύπαρκτη αυτή σκηνή, που μπορεί να ήταν απλά κι ένα backstage moment, ήταν αρκετή για να προκαλέσει αντιδράσεις κάτω από τα σχόλια. «Γιατί;», θα αναρωτιέσαι τώρα. Γιατί 2 άνδρες φιλιούνται είναι η (παράλογη) απάντηση.

Maestro: Το gay φιλί που δεν είδαμε στις οθόνες μας, αλλά προκάλεσε αντιδράσεις

Ο Ορέστης Χαλκιάς και ο Γιώργος Μπένος υποδύονται ένα πρώην ζευγάρι στη σειρά. Ο Σπύρος και ο Αντώνης είναι 2 άνθρωποι που αγαπιούνται και έρχονται αντιμέτωποι με τα στερεότυπα και τις νόρμες της κοινωνίας. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, λοιπόν, τους βλέπεις να κάθονται στο δάσος και ανταλλάσσουν ένα τρυφερό φιλί.

«Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ΑΓΑΠΗ», αναγράφεται στην περιγραφή της φωτογραφίας που ουσιαστικά αποτελεί πλάνο από μια τηλεοπτική σκηνή που δεν είδαμε στις οθόνες μας. Ήταν, όμως, αρκετή για να ταράξει (για ακόμα μια φορά) τον ελληνικό συντηρητισμό.

Να πούμε σε αυτό το σημείο πως τα σχόλια αγάπης κατέκλυσαν τη φωτογραφία και τα likes που συγκέντρωσε χιλιάδες, καθώς η σχέση του gay τηλεοπτικού ζευγαριού έχει απασχολήσει τους τηλεθεατές σχετικά με το εάν θα καταφέρει να αναθερμανθεί μετά τον δεύτερο κύκλο. Ανάμεσά τους, βέβαια, εντοπίσαμε και μερικά σχόλια που μας υπενθύμισαν πως έχουμε δρόμο μπροστά μας. Πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει ένα φιλί ανάμεσα σε 2 άντρες; Και πόσο μάλλον ένα φιλί που δεν προβάλλεται καν τηλεοπτικά; Τόσο πολύ που αποδεικνύει πως αυτή ήταν η σκηνή που έπρεπε να δούμε και στη β’ σεζόν και σε κάθε σεζόν. Με μεγαλύτερη συχνότητα.

«Ξαναούστ».

«Ρε πού πάμε».

«Αυτή ήταν η σκηνή που έπρεπε να μας δείξετε απ’ όλο το επεισόδιο. Τόσο ανάγκη το έχετε να μας το δείχνετε αυτό».

«Ξεράστε ελεύθερα».

«Η προπαγάνδα συνεχίζεται», ήταν μερικά από τα αρνητικά σχόλια.

Ο λόγος που η σκηνή κόπηκε δεν εξηγήθηκε. Πιθανότατα απλά κρίθηκε ότι δεν χρειαζόταν στο τελικό μοντάζ. Μικρή σημασία έχει μπροστά στη σημασία της αποδοχής, της αγάπης και της κατανόησης.

Να σου υπενθυμίσουμε ότι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είχε παρουσιάσει το πρώτο gay φιλί στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από το Κλείσε τα μάτια. Σκηνή για την οποία, πριν από 19 χρόνια, είχε επιβληθεί από το ΕΣΡ το αδιανόητο πρόστιμο των 100.000 ευρώ.

Η σειρά ολοκληρώνει την ιστορία της το ερχόμενο φθινόπωρο με τα τελευταία 4 επεισόδια του Β’ Κύκλου.