ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κατερίνα Καραβάτου: Aποχαιρετισμός στο Star με «καρφιά» και συγγνώμες. Το Twitter ψάχνει τον ένοχο

Instagram.com/katerinakaravatou

Η αυλαία πέφτει οριστικά την Παρασκευή 9 Ιουλίου στην εκπομπή του Star Στη Φωλιά των Κου Κου. Η ανακοίνωση ήρθε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά της παρουσιάστριας της εκπομπής. Η Κατερίνα Καραβάτου εξήγησε ότι η έναρξη της εκπομπής της Παρασκευής ήταν πλέον με βεβαιότητα «Η τελετή λήξης μίας πολύ αγαπημένης και πολύ επιτυχημένης εκπομπής, της Φωλιάς μας».

Επιστρέφοντας από το διαφημιστικό διάλειμμα που ακολούθησε, η Κατερίνα Καραβάτου περιτριγυρισμένη από τους συνεργάτες της εκπομπής Στη Φωλιά των Κου Κου, αλλά κι από τους τεχνικούς και την παραγωγή της ψυχαγωγικής εκπομπής του Star, μίλησε για το τέλος της «Φωλιάς των Κου Κου».

H Κατερίνα Καραβάτου ανακοίνωσε ότι αυτή είναι η τελευταία εκπομπή της Φωλιάς των Κου Κου

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί βλέπω όλους εσάς εδώ», σημείωσε αρχικά η Κατερίνα Καραβάτου. «Σήμερα ξεκινάει η τελευταία εκπομπή της σεζόν και η τελευταία εκπομπή της Φωλιάς των Κου Κου μετά από 4 χρόνια. Κυρίες και κύριοι αυτή η εκπομπή θα είναι μια εκπομπή από τους Κου Κου για τους Κου Κου προς εσάς, για όλα αυτά που κάναμε για εσάς, για όλα αυτά που προσπαθήσαμε για εσάς. Με ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί όπως καταλαβαίνεται αν δεν είχαμε τη δική σας στήριξη και τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή η εκπομπή δεν θα ήταν αυτή που είναι. Μας στηρίξατε, μας αγαπήσατε πάρα πολύ κι αυτό θα είναι για πάντα το παράσημό μας», εξήγησε στη συνέχεια η παρουσιάστρια. Κι έπειτα τα πράγματα πήραν μια πιο έντονη τροπή.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε για πέμπτη σεζόν να είμαστε Κου Κου αλλά θα σας πω κάτι. Αν μία φορά ήσουν Κου Κου, τότε θα είσαι για πάντα Κου Κου και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και επίσης θεωρώ ότι μπορούμε μόνοι μας να συνεχίσουμε αυτόνομα στην ίδια πορεία η οποία ήταν νομίζω πολύ συνταρακτική, σπουδαία, σημαντική και με πάρα πολλή αγάπη», δήλωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Καραβάτου.

 

Μέχρι σήμερα, δεν ήταν γνωστό αν η εκπομπή Στη φωλιά των Κου Κου θα συνεχιζόταν την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, ενώ το τηλεοπτικό μέλλον της Κατερίνας Καραβάτου παρουσιαζόταν αβέβαιο σε μια σειρά δημοσιευμάτων. Της ανακοίνωσης, με την οποία έβαλε τέλος στις φήμες, σχετικά με την εκπομπή της, η παρουσιάστρια, είχε προηγηθεί η απόφαση του μέχρι πρότινος συμπαρουσιαστή της και συζύγου της, Κρατερού Κατσούλη να αποχωρήσει από την εκπομπή και την πρωινή ζώνη ψυχαγωγικών εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο θυμός, η συγγνώμη και η συγχώρεση και το συμπέρασμα της Κατερίνας Καραβάτου για τα μήλα και τα σκουλήκια

«Μην με κοιτάτε με αγωνία. Ανέκαθεν έχω υπάρξει ένας πολύ αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος τιμά τη δουλειά του, τους εργοδότες και τους συνεργάτες του και πορεύεται με αγάπη ακόμα κι όταν δεν την εκλαμβάνει. Εγώ νιώθω πολύ μεγάλη αγάπη», ανέφερε η Κατερίνα Καραβάτου. «Ξέρω να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και τις δικές μου και των άλλων και ξέρω να σηκώνομαι όταν πέφτω», συμπλήρωσε. «Πέρασα πολλά στάδια το τελευταίο διάστημα, κι αυτό γιατί ήταν μια χρονιά αρκούντως σκληρή και διδακτική με λάθη απ’ όλους μας, με γενναίες συγγνώμες και απολογίες, τουλάχιστον από μένα και τον Κρατερό Κατσούλη», εξήγησε αποχαιρετώντας τους συνεργάτες και το κοινό της εκπομπής της, η Κατερίνα Καραβάτου κι αν δεν διακρίνεις ακόμα κάποια δείγματα θυμού θα τα διακρίνεις στη συνέχεια.

«Κάθε αποχαιρετισμός είναι ένας μικρός θάνατος κι εγώ βίωσα αυτή την κατάσταση έτσι ακριβώς όπως σας το λέω. Στην αρχή δεν το πίστεψα, έκανα ότι δεν καταλαβαίνω, προσπάθησα να με πείσω ότι είναι ψέματα, έκλαψα, πέρασα πάρα πολύ άσχημα, πένθησα, υπήρξα απαρηγόρητη, μετά δυνατή και μετά κατάλαβα ότι ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη», εξήγησε για τα συναισθήματά της πριν το τέλος της εκπομπής της η Κατερίνα Καραβάτου, εξηγώντας ότι τη στιγμή που ένιωσε θυμωμένη θυμήθηκε ένα απόσπασμα για τη μη χρησιμότητα του θυμού από ένα βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι. «Έρχομαι σήμερα εδώ με ψηλά το κεφάλι ως η Κατερίνα που εσείς γνωρίζετε ως συνεργάτες κι εσείς ως τηλεθεατές εδώ και 17 χρόνια για να αποχαιρετίσω την Κατερίνα Καραβάτου της Φωλιάς των Κου Κου και να μοιραστώ μαζί σας τα πλεονεκτήματα του να μη θυμώνουμε», τόνισε και συνέχισε με διάφορα αποσπάσματα συγγραφέων για τον θυμό.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από μένα που δεν με υπερασπίστηκα όπως θα έπρεπε, και θέλω να συγχωρήσω όσο πιο γρήγορα όσους ανθρώπους κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε, για να προχωρήσω σωστά», πρόσθεσε η Κατερίνα Καραβάτου. «Κατέληξα σε αυτό που ήξερα εδώ και πάρα πολύ καιρό και ήταν εδώ μπροστά μου. Είναι σίγουρο πώς το χειρότερο από το να φας ένα μήλο και να βρεις ένα σκουλήκι μέσα, είναι να φας ένα μήλο και να βρεις μισό σκουλήκι μέσα. Εκεί κατέληξα», πρόσθεσε.

Το Twitter αντιδρά και υποκλίνεται στην Κατερίνα Καραβάτου

Κι όσο η παρουσιάστρια έλεγε το δικό της φορτισμένο αντίο στο τηλεοπτικό κοινό, οι χρήστες του Twitter παρακολουθούσαν κι έβγαζαν τα δικά τους συμπεράσματα. Άλλοι σχολίαζαν ότι το κανάλι φταίει για τον θυμό της Κατερίνας Καραβάτου κι άλλοι στο πρόσωπο του «ενόχου» έβαλαν τον Κρατερό Κατσούλη που δεν εμφανίστηκε στην εκπομπή για να συμμετέχει με έναν τρόπο στον αποχαιρετισμό. Όπως και να έχει όλοι υποκλίθηκαν στην παρουσιάστρια για τον χειμαρρώδη λόγο της στην τελευταία αυτή εκπομπή.