ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κατερίνα Καινούργιου: Έκοψε θέμα για τον Λιγνάδη στον αέρα. To Τwitter αμφισβητεί τις προθέσεις της

Instagram.com/katken85

Την έντονη ενόχλησή της για θέμα που παρουσίαζε ο συνεργάτης της, Γιάννης Πουλόπουλος, στον «αέρα» της εκπομπής Super Κατερίνα, η παρουσιάστρια Κατερίνα Καινούργιου. Η παρουσιάστρια του Alpha αντέδρασε καθώς ο συνεργάτης της ξεκίνησε να προλογίζει ένα θέμα για τη θεατρική παράσταση που ετοίμασε ο Δημήτρης Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος ξεκίνησε να παρουσιάζει το θέμα διστακτικά και η Κατερίνα Καινούργιου τον διέκοψε. Αποφάσισε ότι το θέμα δεν θα προβληθεί στην εκπομπή κι εξήγησε τον λόγο, ο οποίος δεν απέχει πολύ από την κοινή γνώμη, τουλάχιστον όπως αυτή εκφράζεται σε όλη τη διάρκεια του ελληνικού #MeToo στα social media.

«Όχι, όχι, δε θα το παίξουμε. Γιατί να το παίξουμε; Δε μας αφορά τι κάνει στη φυλακή κάποιος. Οι φυλακές είναι για να σωφρονίζονται όχι για να κάνουν θεατρικές παραστάσεις. Όχι, δεν καταλαβαίνω, για ποιο λόγο να παίξουμε ένα τέτοιο θέμα; Δε μας αφορά αν παίζει παντού και για ποιο λόγο να δείξουμε τον κύριο Λιγνάδη που έκανε θεατρική παράσταση; Ο συγκεκριμένος αυτή τη στιγμή είναι μέσα για συγκεκριμένα, πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα. Πάμε, αλλάζουμε θέμα», είπε η Κατερίνα Καινούργιου απαντώντας σε κάθε ένα από τα επιχειρήματα που προσπαθούσε να προβάλλει ο Γιάννης Πουλόπουλος, για να συνεχίσει το θέμα του.

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που στην εκπομπή Super Κατερίνα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Η Κατερίνα Καινούργιου την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, ζήτησε να διακοπεί στον «αέρα» ρεπορτάζ για τη γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, όπου προβάλλονταν φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος. «Το είδα χθες, δεν μπορώ καταλαβαίνω ότι είναι ένα θέμα συγκλονιστικό όμως με έχει πιάσει η ψυχή μου. Να σας πω κάτι; Μπορώ να κάνω ότι θέλω; Εγώ δεν θέλω να το παίξουμε. Μπορείτε να το πάρετε; Δεν ξέρω αν το παίζουν οι υπόλοιποι αλλά δεν με αφορά. Δεν θέλω, δεν με αφορά», είχε πει την Τρίτη η Κατερίνα Καινούργιου.

Η Κατερίνα Καινούργιου, αδιαμφισβήτητα και τις δύο ημέρες εξέφρασε αυτά που σκεφτόμαστε οι περισσότεροι όταν παρακολουθούμε αυτά τα ρεπορτάζ. «Μιλάω σε ανθρώπινο επίπεδο και μπορεί να μη με συμφέρει σε δημοσιογραφικό επίπεδο», σημείωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Καινούργιου την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου. Και το ίδιο θα μπορούσε να υποστηρίξει και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου σε ό,τι αφορά το ρεπορτάζ για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ωστόσο το κοινό που παρακολούθησε, αμφισβήτησε αυτές τις ανθρώπινες προθέσεις.

Όπως επεσήμαναν οι χρήστες του Twitter η Κατερίνα Καινούργιου, ως κεντρική παρουσιάστρια μίας εκπομπής θα έπρεπε να έχει μία σκαλέτα, που περιλαμβάνει τα θέματα τα οποία θα προβληθούν πριν βγει στον τηλεοπτικό «αέρα». Η έκπληξή της σε αυτό το πλαίσιο για όσους την έκριναν αρνητικά στα social media, δεν δικαιολογείται.

Ναι η Κατερίνα Καινούργιου εκφράζει όλα όσα σκεφτόμαστε εμείς, ως τηλεθεατές, όταν παρακολουθούμε ρεπορτάζ για το πώς περνούν ορισμένοι υπόδικοι στη φυλακή. Εκφράζει όλα όσα σκεφτόμαστε όταν διαπιστώνουμε πόσο κερδίζουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ (και του κοινού;) τα πιο μακάβρια ευρήματα. Η διαφορά που εντοπίζουν οι χρήστες του Twitter είναι πώς η Κατερίνα Καινούργιου δεν είναι τηλεθεάτρια αλλά παρουσιάστρια. Μέσω της εκπομπής της είναι opinion maker και ως τέτοια, θεωρούν ότι θα έπρεπε αυτές τις αποφάσεις να τις έχει πάρει ήδη στα meeting που προηγούνται του χρόνου που περνά στον τηλεοπτικό αέρα και μέσα στο σαλόνι των σπιτιών μας.

Αν πάντως έχει αποδείξει κάτι η Κατερίνα Καινούργιου στα χρόνια που κάνει τηλεόραση, αυτό είναι πως ο αυθορμητισμός είναι το σήμα κατατεθέν της. Αυτός ο αυθορμητισμός της έχει επιτρέψει να αυτοσαρκαστεί πολλάκις στον αέρα των εκπομπών της, αυτός ίσως ευθύνεται και γι’ αυτές τις «τελευταίας στιγμής» αντιδράσεις της σε θέματα που βρίσκουν χώρο στη σκαλέτα της.

Ίσως θα ικανοποιούσε το κοινό μία φράση όπως «είμαι αναποφάσιστη όταν κοιτάζω τη σκαλέτα, τις τελικές αποφάσεις τις παίρνω στον αέρα», ίσως και όχι. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έστω κι έτσι, έστω και με αυτόν τον τρόπο η αντίδραση της Κατερίνας Καινούργιου «έσωσε» το τηλεοπτικό κοινό από ένα αχρείαστο ρεπορτάζ. Ένα ρεπορτάζ που όπως είπε και η παρουσιάστρια «Δε μας αφορά αν παίζει παντού». Αυτό που μας αφορά περισσότερο είναι τα θύματα κάθε υπόθεσης. Που όπως εγώ, εσύ, η Κατερίνα Καινούργιου και σύσσωμο το Twitter βλέπουν τηλεόραση.