ΛΟΑΤΚΙ+

Καμπάνια Pantene: 5 queer άτομα από την Ελλάδα πρωταγωνιστούν και ευτυχώς γίνονται viral

Είναι ό,τι πιο διδακτικό θα δεις σήμερα, αύριο, μεθαύριο, τον επόμενο μήνα και πάει λέγοντας. Η νέα καμπάνια του Pantene έκανε πρεμιέρα στην prime time ζώνη της ελληνικής τηλεόρασης και γίνεται viral, για όλους τους ολόσωστους λόγους.

Το Pantene λανσάρει την νέα καμπάνια #HairHasNoGender, φέρνοντας στο προσκήνιο 5 queer άτομα, αληθινά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που μοιράζονται υπερήφανα τις δικές τους ιστορίες και μιλούν για ενδυνάμωση και ορατότητα, αναφερόμενα στα εντυπωσιακά λαμπερά μαλλιά τους.

Χωρίς στερεότυπα, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς κόκκινες γραμμές, χωρίς ναι μεν αλλά. Για ένα καλύτερο μέλλον που μας χωρά όλους. Για μία συμπεριληπτική κοινωνία που δεν αφήνει κανέναν πίσω και επιτρέπει σε όλους εμάς να ονειρευτούμε, να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε το μέλλον μας.

Η νέα καμπάνια του Pantene που πρέπει οπωσδήποτε να δεις (και να ξαναδείς)

«Φράντζα, κεφάλι ψηλά» λέει ο Δήμος που είναι cis gay αγόρι. «Στις δουλειές πρέπει να αλλάζουν τα μυαλά και όχι τα μαλλιά» λέει η Νικόλ που είναι cis gay κορίτσι. «Πρώτα μάκρυνα τα μαλλιά μου και μετά είπα στους δικούς μου “αισθάνομαι, είμαι γυναίκα”» λέει η Καίτη που είναι trans κορίτσι.

«Δεν υπάρχουν “αντρικά” ή “γυναικεία” μαλλιά» λέει η/το LEX που είναι non-binary άτομο. «Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι έτσι κρύβομαι, αλλά εγώ έτσι εκφράζομαι» λέει ο Θέμης μέσω της drag περσόνας του, Holly Grace.

Η νέα καμπάνια Pantene είναι αυτό που χρειαζόταν, τη στιγμή που του χρειαζόταν.

Το Pantene, περήφανος υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των διεκδικήσεών της, δηλώνει πως «ό,τι μαλλιά κι αν ονειρεύεσαι, είμαστε δίπλα σου».

Παράλληλα, το λανσάρισμα της καμπάνιας συμπίπτει με την επαναλειτουργία της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ».

Το Twitter αποθεώνει