ΣΠΙΤΙ

Υγρασία στο σπίτι; 4 τρόποι να τη διώξεις (χωρίς αφυγραντήρα)

Unsplash

Αν και το δικό σου σπίτι είναι μέσα στην υγρασία, η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να προμηθευτείς έναν αφυγραντήρα. Έλα όμως που αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και φυσικοί τρόποι να δημιουργήσεις ένα λιγότερο υγρό κλίμα μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με το Environmental Protection Agency, ο στόχος είναι να υπάρχει εσωτερική υγρασία που να μην ξεπερνά το 60%. Ιδανικά, να είναι 30-50%. Όσο υψηλότερη είναι, τόσο περισσότερη μούχλα θα έχεις, που καταστρέφει έπιπλα και ρούχα αλλά και την υγεία σου. Σύμφωνα με τον Δρ. Parikh, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη για εκείνους που έχουν άσθμα ή αλλεργίες. Πώς μπορείς λοιπόν να τη μειώσεις με φυσικούς τρόπους;

Άνοιξε πόρτες και παράθυρα

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να μειώσεις την υγρασία είναι να ανοίξεις τα παράθυρα. Αυτό υποστηρίζει το Εθνικό Συμβούλιο Άσθματος. Μπαίνει φρέσκος αέρας και ανανεώνεται η κυκλοφορία στο δωμάτιο.

Στοχευμένα φυτά (και αντίο υγρασία)

Υπάρχουν κάποια τροπικά φυτά που την απορροφούν. Οι καλύτερες επιλογές είναι το σπαθόφυλλο, ο κισσός, η φτέρη και η χαμαιδωρέα μπαμπού.

Κάνε πιο κρύο ντους

Το καυτό νερό αυξάνει την υγρασία μέσα στο σπίτι. Θα το έχεις διαπιστώσει και από τους ατμούς που μένουν μετά. Καλοκαίρι έχουμε, κάνε πιο κρύα ντους.

Λίγη μαγειρική σόδα εκεί που έχει υγρασία

Ξέρεις ότι η μαγειρική σόδα απορροφά τις οσμές, ειδικά αυτές που έρχονται από το ψυγείο σου. Το ίδιο συμβαίνει και με την υγρασία στον αέρα. Άσε ανοιχτό ένα κουτί με μαγειρική σόδα σε ένα δωμάτιο που έχει πολλή.