ΣΙΝΕΜΑ

Η Washington Post αποθεώνει τα θερινά σινεμά της Ελλάδας μέσα από τις φωτογραφίες του Πέτρου Γιαννακούρη

Σινέ Θησείον AP Photo Petros Giannakouris

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι τόσο απλή. Δεν είναι καν κανονικότητα. Διανύουμε το πιο περίεργο καλοκαίρι της ζωής μας. Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας, να πηγαίνουμε για ποτό και να επισκεπτόμαστε τα νησιά μας. Οι κανονισμοί όμως έχουν αλλάξει και  περιμένουμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Ένα πράγμα που δεν άλλαξε φέτος είναι η παράδοση των θερινών σινεμά. Γιατί δεν είναι καλοκαίρι αν δεν καθίσεις να δεις ταινία με θέα τον ουρανό, μουσική υπόκρουση από τζιτζίκια και την αίσθηση της γατοουράς στα πόδια σου. Γρανίτα φράουλα και τα θερινά σινεμά της Αθήνας άνοιξαν και μας περιμένουν.

Κι αν εσύ δεν το πρόσεξες, η Washington Post σου κάνει μία φιλική υπενθύμιση για το τι έχεις στη διάθεσή σου. Για την ακρίβεια, ο συντάκτης αποθεώνει τον φωτογράφο Πέτρο Γιαννακούρη και τις υπέροχες φωτογραφίες του από τα θερινά σινεμά της Αθήνας. Για την ακρίβεια, τον Ζέφυρο, τα Παναθήναια και το Σινέ Θησείον.

Φωτογραφία του James Dean στον Ζέφυρο / AP Photo / Petros Giannakouris
Φωτογραφία του James Dean στον Ζέφυρο
Σινέ Θησείον / AP photo / Petros Giannakouris
Σινέ Θησείον

Μέσα στο άρθρο γίνεται αναφορά στα νέα δεδομένα στα θερινά σινεμά (και όχι μόνο). Οι φωτογραφίες του Πέτρου Γιαννακούρη εντυπωσίασαν και δίνουν το αίσθημα του “cocoon of comfort”. «Τα πράγματα δεν δείχνουν τόσο μαύρα, όπως πριν από 3 εβδομάδες. Ο κόσμος θέλει να πηγαίνει θερινό σινεμά», δήλωσε στη Washington Post ο Σωτήρης Ρίγγος, ένας εκ των ιδιοκτητών. Ναι, θέλουμε, ναι, θα πάμε, ναι, απολαμβάνουμε τις υπέροχες φωτογραφίες των τοποθεσιών που είναι κοντά στο σπίτι μας. (Μένω δίπλα στα «Παναθήναια»).

Ζέφυρος. Η Χριστίνα Τσούτα και ο Παύλος Λεπενιώτης κόβουν φύλλα και ενώνουν τα ηχεία. / AP Photo / Petros Giannakouris
Ζέφυρος. Η Χριστίνα Τσούτα και ο Παύλος Λεπενιώτης κόβουν φύλλα και ενώνουν τα ηχεία.
Το εγκατελελειμμένο σινεμά "Μυρτώ" / AP Photo / Petros Giannakouris
Το εγκατελελειμμένο σινεμά “Μυρτώ”
Ζέφυρος / AP Photo / Petros Giannakouris
Ζέφυρος
Stand up comedy στα Παναθήναια, από τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο / AP Photo / Petros Giannakouris
Stand up comedy στα Παναθήναια, από τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο