ΟΣΚΑΡ

Oscars – Bafta: Οι νέες ημερομηνίες και η αλλαγή στους κανονισμούς

Invision/AP Richard Shotwell

Θυμάσαι τότε που τα Όσκαρ και τα Bafta γίνονταν τον Φεβρουάριο και όλες φορούσαν βελούδινα υφάσματα και κοστούμια; Ε, φέτος θα έχουμε ανοιξιάτικες απονομές, αφού έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές λόγω των συνθηκών.

Ευτυχώς, τα δύο σπουδαία βραβεία Oscars και BAFTA δεν θα ακυρωθούν για το 2021, αλλά αλλάζουν ημερομηνία. Όλα αυτά βέβαια θα γίνουν εκτός απροόπτου και ας χτυπήσουμε ξύλο Παναγία μου να μην μας βρει άλλο κακό.

Η νέα ημερομηνία των Oscars

Στις 25 Απριλίου 2021 θα παρακολουθήσουμε live την υπέροχη βραδιά των 93ων Oscars, έπειτα από επίσημη ανακοίνωση του Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Για την ιστορία, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που τα βραβεία αναβάλλονται. Το 1938, λόγω των τεράστιων πλημμυρών στο Los Angeles, το 1968 εξαιτίας της δολοφονίας του Martin Luther King Jr. και ξανά το 1981 μετά την απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Ronald Reagan.

«Για περισσότερο από έναν αιώνα, οι ταινίες παίζουν τεράστιο ρόλο στην ανακούφιση, την έμπνευση και την ψυχαγωγία μέσα σε δύσκολες εποχές. Και σίγουρα το πέτυχαν τη φετινή χρονιά. Με το να επεκτείνουμε την ημερομηνία περιόδου κατάθεσης ταινιών, ελπίζουμε ότι θα δώσουμε την άνεση στους δημιουργούν να ολοκληρώσουν τις ταινίες τους. Τα επερχόμενα βραβεία και το άνοιγμα του νέου μας μουσείου θα δώσει το στίγμα σε μία ιστορική στιγμή, ενώνοντας τους σινεφίλ από όλον τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος David Rubin και ο CEO Dawn Hudson.

Η αλλαγή στους κανονισμούς των Oscars

Οι ημερομηνίες αλλάζουν και οι ταινίες στις γενικές κατηγορίες θα κατατίθενται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2021, ενώ θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021. «Είμαστε σε ανεξερεύνητα νερά φέτος και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ακαδημία ώστε να διασφαλίσουμε ότι η απονομή του 2021 θα είναι ασφαλής και γιορτινή» δήλωσε η Πρόεδρος Ψυχαγωγίας του δικτύου ABC, Karey Burke.

Και τα BAFTA στη λογική των Oscars

Τα βραβεία που πάνε χέρι χέρι, πηγαίνουν μαζί και στην αλλαγή. Στις 11 Απριλίου, δύο εβδομάδες πριν τα Oscars, θα πραγματοποιηθούν τα BAFTA. Προς το παρόν δεν έχουν καταλήξει για το πότε θα διεξαχθούν οι Χρυσές Σφαίρες. Προλαβαίνουμε όμως να ραφτούμε.