ΦΥΤΑ

Η Σία Κοσιώνη έχει κήπο στην ταράτσα της: 10 φθινοπωρινά λαχανικά για να φυτέψεις κι εσύ

Instagram.com/siakossioni/

Το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη περίοδος για να φυτέψουμε λαχανικά που έχουν μικρές απαιτήσεις σε φροντίδα και δίνουν πλούσια παραγωγή για να μπορούμε να απολαμβάνουμε θρεπτικές, υγιεινές πρασινάδες κατευθείαν στο πιάτο μας. Και φυσικά με πολύ μικρότερο κόστος για την τσέπη μας. Αυτή, λοιπόν, είναι η ευκαιρία σου να γίνεις ένας amateur κηπουρός, ακολουθώντας το παράδειγμα της Σίας Κοσιώνη. Βάλε γάντια και πιάσε το φτυάρι!

Η Σία Κοσιώνη, λοιπόν, ζει με την οικογένειά της σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης και ταυτόχρονα διατηρεί τον δικό της κήπο στην ταράτσα της.

Η παρουσιάστρια, όχι μόνο απολαμβάνει σε καθημερινή βάση μια θέα απαράμιλλης ομορφιάς και από τις δυο πλευρές του σπιτιού (Ακρόπολη και Λυκαβηττό) αλλά έχει μετατρέψει την ταράτσα της σε λαχανόκηπο.

Η Σία Κοσιώνη έχει κήπο στην ταράτσα της: 10 φθινοπωρινά λαχανικά για να φυτέψεις και εσύ

Η υπομονή και το μεράκι πάντα σε ανταμείβει σε τέτοιες περιπτώσεις και η παρουσιάστρια μάς έδειξε το φρέσκο μαρούλι που έκοψε από τον λαχανόκηπό της στο κέντρο της Αθήνας. «Από την ταράτσα στο πιάτο», έγραψε η Σία Κοσιώνη στην περιγραφή της φωτογραφίας.

Σία Κοσιώνη φυτά λαχανικά Instagram.com/siakossioni/

Η δημιουργία φθινοπωρινού λαχανόκηπου είναι σχετικά εύκολη, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες της χειμερινής σεζόν αποτρέπουν έναν μεγάλο αριθμό ασθενειών και εντόμων που εμφανίζονται στις καλλιέργειές μας όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν την άνοιξη και το καλοκαίρι. Επιπλέον, πολλά από τα λαχανικά που φυτεύονται το φθινόπωρο αναπτύσσονται και ωριμάζουν αρκετά πιο γρήγορα σε σχέση με τα λαχανικά ανοιξιάτικης φύτευσης. Η συγκομιδή θα είναι πιο άμεση.

Τα λαχανικά που μπορείς να φυτέψεις και εσύ στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου: Μαρούλι, σπανάκι, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι, παντζάρι, ρόκα, πράσο.