ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Hello Autumn: 6 εντυπωσιακά λουλούδια που ανθίζουν το φθινόπωρο

Pexels

Κάθε εποχή έχει τα δικά της λουλούδια και το φθινόπωρο δεν αποτελεί την εξαίρεση.

Εάν θέλεις να δώσεις χρώμα, ρομαντισμό και ζωντάνια στον εξωτερικό σου χώρο αυτήν την εποχή – και ας μην κάθεσαι τόσο συχνά όσο την άνοιξη και το καλοκαίρι – υπάρχει τρόπος. Στην παρακάτω λίστα συγκεντρώσαμε για σένα 6 εντυπωσιακά, φθινοπωρινά λουλούδια για να δώσεις χρωματική ένταση στις συννεφιασμένες και μουντές μέρες που έρχονται. Τώρα θα πας διαβασμένη στο φυτώριο και θα ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να πάρεις!

Φθινοπωρινά λουλούδια: Κυκλάμινο

Τα εντυπωσιακά άνθη του κυκλάμινου κάνουν την εμφάνισή τους στα μέσα του φθινοπώρου και παραμένουν ανθισμένα ως τα τέλη της άνοιξης, άρα έχεις καιρό μπροστά σου. Ευδοκιμεί σε δροσιά, σκιά (αλλά και ημισκιερές θέσεις), σε έντονη ηλιοφάνεια και σε περιοχές προστατευμένες από ανέμους.

λουλούδια Unsplash

Κατιφές

Πρόκειται για ετήσιο, καλλωπιστικό φυτό με χαρακτηριστικά πορτοκαλί και κεραμιδί λουλούδια και έναρξη ανθοφορίας την άνοιξη και λήξη αρχές χειμώνα. Οι κατιφέδες ευδοκιμούν σε ηλιόλουστες θέσεις, αν και μπορούν να προσαρμοστούν σε σημεία με σκιά.

Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στα φθινοπωρινά λουλούδια. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες. Για παράδειγμα, υπάρχουν οι πρώιμες ποικιλίες που ανθίζουν από τα τέλη του καλοκαιριού και όψιμες ποικιλίες που ανθίζουν μέχρι και το τέλος της άνοιξης.

λουλούδια Unsplash

Γαρυφαλλιά

Η ανθοφορία της γαρυφαλλιάς διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι και τον Νοέμβριο. Οι ποικιλίες και τα χρώματα στα οποία μπορείς να τη βρεις, είναι πολλά. Προτιμά τα φωτεινά και ηλιόλουστα μέρη, αλλά δεν επηρεάζεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Γεράνι

Τη λίστα συμπληρώνει και το διαχρονικό γεράνι με τις εντυπωσιακές αποχρώσεις του. Η ανθοφορία του διαρκεί από τις αρχές της άνοιξης ως τα τέλη του φθινοπώρου. Οι ηλιοφανείς θέσεις με νότιο προσανατολισμό ενισχύουν την πλουσιότερη ανθοφορία, αλλά ευδοκιμεί και σε σκιερές ή ημισκιερές θέσεις. Παρουσιάζει, επίσης, ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία.

Unsplash

Αστράκι

Το άστερ ή αστράκι ένα πολύ όμορφο ετήσιο λουλούδι που μπορεί να μπερδέψεις με μαργαρίτες. Ανθίζει τέλος καλοκαιριού μέχρι μέσα φθινοπώρου. Φρόντισε να το φυτέψεις σε ηλιόλουστο μέρος. Παρόλο που αγαπά της υψηλές θερμοκρασίες, είναι ανθεκτικό και στις χαμηλότερες.