CELEBRITIES

Σία Κοσιώνη: «Δεν θέλω να πουλήσω μια ροζ φούσκα. Σε κάθε σπίτι υπάρχουν δυσκολίες»

Μιχάλης Αρχοντίδης/ Papadakis Press

Μπορεί να έχεις δει ελάχιστες φορές τη Σία Κοσιώνη και τον Κώστα Μπακογιάννη σε τρυφερά στιγμιότυπα, αλλά η τρυφερότητα δεν λείπει από τη σχέση τους σε καθημερινή βάση. Η Σία Κοσιώνη, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Fay’s Time του ΣΚΑΪ και μοιράστηκε τον κανόνα που υπάρχει στην οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον σύζυγό της, έναν κανόνα που εξασφαλίζει στιγμές εκδήλωσης αγάπης μεταξύ όλων των μελών της.

«Του “Σ’ αγαπώ” γίνεται σε αυτό το σπίτι. Είμαστε εξωστρεφείς, αλλά είναι και κάπως κανόνας», εξομολογήθηκε μιλώντας για την οικογένειά της η Σία Κοσιώνη. «Έχουμε κανόνες στο σπίτι, δεν φεύγουμε εάν δεν πούμε “Σ’ αγαπώ”, χωρίς φιλί και αγκαλιά, ούτε το ζευγάρι ούτε τα παιδιά. Το αγκαλιά – φιλί είναι δεδομένο», πρόσθεσε η anchorwoman του ΣΚΑΪ.

Ο Κώστας Μπακογιάννης και η Σία Κοσιώνη παντρεύτηκαν το 2017 και την ίδια χρονιά απέκτησαν τον γιο τους, Δήμο. Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει δύο ακόμα παιδιά, τον Παύλο και τη Δανάη από τον γάμο του με την Κάλλια Καμπουρίδου και μία ακόμα κόρη, την Ολυμπία, από προηγούμενη σχέση του. Κανόνες σαν τον παραπάνω είναι μάλλον μέρος της ισορροπίας που κατάφεραν να αποκτήσουν στην πολυμελή οικογένειά τους.

Μιλώντας για τη σχέση της με τον Κώστα Μπακογιάννη και την καθημερινότητά της μαζί του, η Σία Κοσιώνη σημείωσε ότι συναντιούνται αργά τα βράδια και το πρώτο πράγμα που τους απασχολεί να συζητήσουν είναι τα παιδιά τους και η οικογένειά τους, οι ανάγκες τους και η σχέση τους.

«Είναι πολύ λίγος ο χρόνος και πολλές φορές τα ζευγάρια χάνονται στο χάος της καθημερινότητας που σε καταπίνει. Πολλές φορές παίρνουμε χρόνο οι δυο μας να συζητήσουμε τις εκκρεμότητές μας, τα θέματά μας, να αφεθούμε λίγο, να χαλαρώσουμε. Αυτό που μας φέρνει πιο κοντά είναι τα παιδιά μας», είπε η Σία Κοσιώνη.

Σε ερώτηση της Φαίης Σκορδά για τις προτεραιότητές της, η Σία Κοσιώνη απάντησε: «Το παιδί είναι το προϊόν της αγάπης μου με τον σύζυγό μου. Για μένα πάνω απ’ όλα είναι η οικογένειά μου. Άλλες φορές έχει προτεραιότητα ο μπαμπάς, άλλες το παιδί, άλλες φορές έχουν προτεραιότητα άλλα παιδιά. Είμαστε μία μεγάλη, πολύπλοκη μεν, οικογένεια δε, με μία σιδερένια αγκαλιά εγώ και ο Κώστας γύρω από τα παιδιά, δεν περνάει κουνούπι».

Για την «περίπλοκη» οικογένειά της, η Σία Κοσιώνη εξήγησε ότι δεν ήταν εύκολο να βρουν τον τρόπο να ισορρπήσουν σε αυτή. Το μυστικό είναι πάντα η αγάπη. «Υπάρχει και τίποτα εύκολο; Η οικογένεια είναι ένας μηχανισμός αλλά δεν είναι από σίδερο, υπάρχουν άνθρωποι με σώμα, με σώμα, με ψυχή. Πολλές φορές υπάρχουν εντάσεις, συγκρούσεις αλλά υπάρχει πολλή αγάπη. Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμη των σχέσεων του ζευγαριού και ας μην είναι δικά μου όλα τα παιδιά, τα νιώθω σαν δικά μου παιδιά. Σημασία έχει να κρατάω δυνατά το χέρι του Κώστα και εκείνος το δικό μου, δεν έχουμε αφήσει ποτέ ο ένας το χέρι του άλλου και στις μεγαλύτερες δυσκολίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Τίποτα δεν είναι εύκολο, όλα αυτά έχουν δουλευτεί με υπομονή πάρα πολλά χρόνια. Είμαι πολύ υπερήφανη και εγώ και ο Κώστας γι’ αυτό που έχουμε καταφέρει στην οικογένειά μας, με κόπο και πολλή αγάπη», σημείωσε η Σία Κοσιώνη που γνωρίζει, όπως διευκρίνισε, ότι δεν ζει σε κάποια ροζ φούσκα.

«Δεν θέλω να πουλήσω μία ροζ φούσκα. Σε κάθε σπίτι υπάρχουν δυσκολίες. Το αποτέλεσμα στο δικό μας δεν ήρθε εύκολα και ούτε παραμένει εύκολο, κάθε μέρα θέλει προσπάθεια. Ο Κώστας δίνει τα τελευταία χρόνια ένα τρομερό αγώνα, έχει δώσει μια τρομερή μάχη, είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ σκληρά, τα μεγάλα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία, υπάρχουν δυσκολίες της καθημερινής ζωής. Όσο τα χέρια μένουν ενωμένα, όλα γίνονται», εξήγησε ενώ επεσήμανε ότι ο κανόνας του «αγκαλιά – φιλί» ισχύει και τις ημέρες που φαντάζουν πιο δύσκολες από άλλες. «Εκεί είναι που πρέπει να κρατιέται. Μαλακώνει κιόλας τα πράγματα πολλές φορές», είπε χαρακτηριστικά.

Η λέξη «προσπάθεια» δεν είναι άγνωστη στη ζωή της Σιας Κοσιώνη. Η ίδια μίλησε για την ατομική της προσπάθεια να απαλλαγεί από έναν εθισμό από τον οποίο πίστευε ότι ποτέ δεν θα κατάφερνε να απελευθερωθεί και δεν είναι άλλος από το κάπνισμα. Η προσπάθεια αυτή έφερε μία ακόμα, που αφορά τη διαχείριση του βάρους της.

«Έχω κόψει το τσιγάρο, έχω περιορίσει τον καφέ, προσέχω με το αλκοόλ. Προσπαθώ πάρα πολύ με τα κιλά, γιατί έκοψα το τσιγάρο και είμαι πάρα πολύ υπερήφανη γι’ αυτό που κατάφερα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για μένα, είχα πολύ ισχυρό εθισμό. Το έκοψε πρώτα ο Κώστας με τη βοήθεια του Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος του Δήμου Αθηναίων και πραγματικά οι άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν, καταλαβαίνουν τον εθισμό σου, δεν βγάζουν μια βέργα να σου κουνάνε και να σου πουν πρέπει να το κόψεις. Το είχε κόψει ένα χρόνο ο Κώστας και μετά το έκοψα κι εγώ επιστημονικά με μεθόδους», είπε η Σία Κοσιώνη.

«Μετά πήρα κιλά. Άρχισα τη δίαιτα και συνεχίζω μέχρι τώρα, δηλαδή σε βλέπω σαν μακαρονάδα με κιμά», είπε γελώντας στη Φαίη Σκορδά.