ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η πτώση: Η νέα σειρά της ΕΡΤ είναι ένα υπαρξιακό δράμα με καταιγιστική δράση

ΕΡΤ

Η πτώση σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Θάλεια Ματίκα, Ιωάννη Παπαζήση, Λένα Παπαληγούρα, Εριέττα Μανούρη και Βάνα Πεφάνη, έρχεται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Αγωνία, μυστήριο, ανατροπές, ευρηματικό σενάριο συνθέτουν τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας σειράς που έρχεται για να καθηλώσει το κοινό με τη συγκλονιστική πλοκή και την καταιγιστική δράση της. «Η πτώση» έχει ήδη ένα τρέιλερ που όσες φορές κι αν το πετύχεις το παρακολουθείς με την ίδια αγωνία.

«Η πτώση»: Το τρέιλερ

H υπόθεση

Ένα βράδυ, ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης) βρίσκει έξω από το νοσοκομείο ένα εγκαταλελειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά, που σφαδάζει από τον πόνο.

Ο ίδιος βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, όμως βλέποντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, αποφασίζει να τη χειρουργήσει ο ίδιος. Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι ο νεφρός του κοριτσιού λείπει.

Το επόμενο πρωί, το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν ψάχνει γι’ αυτό εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια μετανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει γιατί το κορίτσι πέθανε.

Προσεγγίζει τον Φίλιππο και του ζητάει να τη βοηθήσει, επειδή η ζωή της κινδυνεύει από εκείνον, τον Σιρχάν (Πανάγος Ιωακείμ) που οδήγησε στον θάνατο τη μικρή.

Τώρα, ο Φίλιππος πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής. Να ασχοληθεί με τη γυναίκα του, Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα) ή να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο; Όταν αποφασίσει να βοηθήσει την Μπελού, ο κόσμος θα γυρίσει ανάποδα για τον ίδιο.

Η διοικητής του νοσοκομείου Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη) δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του, η συνεργάτης του, γιατρός ογκολόγος, Εριέττα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα) θα προσπαθήσει να τον σταματήσει, κι όλο το νοσοκομείο θα βρεθεί εναντίον του με αποτέλεσμα ο ίδιος θα βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Μόνοι του σύμμαχοι στον αγώνα του, μια νεαρή αγωνίστρια δημοσιογράφος, η Θάλεια Μελά (Εριέττα Μανούρη) και ο καρδιακός του φίλος και γιατρός αναισθησιολόγος, Ραφαήλ Αναλυτής (Ιωάννης Παπαζήσης).

Ποιος του έστησε αυτή την καλοστημένη παγίδα; Τι ρόλο έπαιξε η γυναίκα του και ο συνεργάτης της, Νικήτας Στεργίου (Γιώργης Τσαμπουράκης) στην ιστορία; Θα καταφέρει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να δικαιωθεί; Εμπιστεύτηκε τα σωστά άτομα ή οι φίλοι του ήταν οι εχθροί του;

Θάλεια Ματίκα: «Η πτώση αγγίζει ένα ζήτημα που δεν το έχουμε δει ξανά στην ελληνική μυθοπλασία»

Η πρωταγωνίστρια της σειράς, Θάλεια Ματίκα, έχει μιλήσει για την Πτώση στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι.

«Η ιστορία αυτή της Τίνας Καμπίτση είναι συγκλονιστική. Αγγίζει ένα ζήτημα που δεν το έχουμε δει ξανά στην ελληνική μυθοπλασία.

Υποδύομαι τη γυναίκα του γιατρού, η οποία είναι 8 μηνών έγκυος. Βέβαια, μία ατυχής στιγμή τούς απομακρύνει, ενώ είναι πολύ αγαπημένο ζευγάρι».

Λένα Παπαληγούρα: «Είναι μια σειρά σύγχρονη, με μυστήριο»

Η Λένα Παπαληγούρα, καλεσμένη στο «Στούντιο 4», μίλησε για τη νέα σειρά της ΕΡΤ και τον ρόλο της. «Είναι σύγχρονη ιστορία. Γυρίζεται σε ένα νοσοκομείο, έχει να κάνει με ιατρικά, που εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ.

Μέσα στο νοσοκομείο συμβαίνει και μία αστυνομική υπόθεση. Μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει. Εγώ κάνω μια γιατρό, ογκολόγο, πολύ σοβαρή.

Έχει πάρα πολλούς όρους, παίρνω συνέχεια τηλέφωνο μια φίλη μου γιατρό και τη ρωτάω “τι είναι αυτό;” Κάθομαι ψάχνω στο ίντερνετ, διαβάζω και μετά νομίζω ότι τα έχω όλα».