ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η πιο ωραία παραλία του κόσμου βρίσκεται στους Αντίπαξους. Ποια Καραϊβική;

Instagram/greek.vacation

Μπορεί το καλοκαίρι να οδεύει προς το τέλος του, αλλά για κάποιους, οι διακοπές ξεκινούν τώρα.

Οι παραλίες στα ελληνικά νησιά είναι αμέτρητες. Όρεξη να έχεις να κάνεις ταξίδια και να τις ανακαλύπτεις. Οι Κυκλάδες είναι μαγικές, η Κρήτη υπέροχη, οι παραλίες στην ηπειρωτική Ελλάδα τεράστιες σε έκταση. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ωστόσο, το Ιόνιο (και ειδικά οι Αντίπαξοι) κερδίζει σε θάλασσες και ακτές.

Γαλάζια κρυστάλλινα νερά, με άμμο ή χαλίκι, οι παραλίες του Ιουνίου είναι οι ωραιότερες. Αν και είναι μία ξεκάθαρα υποκειμενική άποψη, δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου κόψει την ανάσα ο Μύρτος στην Κεφαλονιά, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο ή το Γιδάκι στην Ιθάκη. Αυτή όμως που θα σε κάνει να ερωτευτείς (και να επιστρέφεις) είναι η παραλία που γνώρισα κι εγώ το φετινό καλοκαίρι.

Η πιο ωραία παραλία του κόσμου βρίσκεται στους Αντίπαξους. Ποια Καραϊβική; Shutterstock

Το Βουτούμι και οι Αντίπαξοι

Από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, περνάς απέναντι με το ferry και σε 1 ώρα και 40 λεπτά, φτάνεις στους υπέροχους Παξούς. Το μικρό νησί του Ιονίου με καταπληκτικές παραλίες (όπως ο Ερημίτης), ταβερνάκια, χωριά και όλα αυτά σε μικρή μεταξύ τους απόσταση. Αυτό όμως που δεν πρέπει να παραλείψεις είναι να πας με βαρκάκι (μόνος ή οργανωμένα) στην παραλία Βουτούμι. Μόλις 5,5 μίλια από τους Παξούς, φτάνεις σε χρόνο dt σε μία σχετική μικρή παραλία με βότσαλο, αραγμένα σκάφη, μπόλικο πράσινο και μία ταβέρνα πίσω ακριβώς.

Αν και δεν πηγαίνεις εύκολα, είναι πάρα πολύ γνωστή παραλία και δεν υπάρχει περίπτωση να ταξιδέψεις μέχρι τους Παξούς και να μην κάνεις ένα πέρασμα από το Βουτούμι. Θα ήταν ιεροσυλία. Αν βρεθείς φέτος, κάνε μία βουτιά και για εμάς.