ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας. Έχει και άγρια άλογα

Instgram/the.harry_

Αν μιλάμε για ομορφιά σε παραλίες και θάλασσες, το μέγεθος δεν μετράει σίγουρα. Έχεις βρεθεί και σε μικροσκοπικές παραλίες, οι οποίες δεν έφυγαν ποτέ από το μυαλό (και την καρδιά) σου.

Αν, από την άλλη, αναζητάς μία τεράστια παραλία, που σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις την άπλα σου, να απολαύσεις βουτιές σε υπέροχα νερά και να βιώσεις την απόλυτη χαλάρωση, ίσως πρέπει να επισκεφθείς τη μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας. Κι αν λατρεύεις τη φύση, τα ζώα και την προστασία τους, η παραλία του Λούρου είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Η μεγαλύτερη παραλία της Ελλάδας

Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας, η παραλία του Λούρου έχει ακτογραμμή 16-17 χιλιόμετρα, είναι αμμώδης και προστατεύεται (από το 1974) από τη Σύμβαση RAMSAR, γεγονός που πιστοποιεί τη μοναδικότητα και την αδιαμφισβήτητη αξία του τόπου ως βιότοπου και χώρου οικολογικά ομοιότυπου με τον υγροβιότοπο του Μεσολογγίου.

Η χλωρίδα της περιοχής περιλαμβάνει δάφνες, κέδρους, κρίνα της άμμου και αρμυρίκια. Επίσης, είναι από τα λίγα μέρη στην Ελλάδα με αμμοθίνες. Η επίσης πλούσια πανίδα του βιότοπου περιλαμβάνει πλήθος πουλιών. Εκεί θα δεις πελεκάνους, πελαργούς, αγριόχηνες, καρδερίνες, κοτσύφια και αηδόνια. Επίσης περιλαμβάνει άγρια άλογα που ζουν στον υγρότοπο της ευρύτερης περιοχής του Λούρου. Αν παραθερίζεις στην περιοχή, είναι η ιδανική επιλογή για κάθε ηλικία. Για οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και για παρέες που αναζητούν υπέροχη παραλία με beach bar.