ΤΑΙΝΙΕΣ

Η Κλέλια Ανδριολάτου κάνει σεξ με έναν ταξιτζή. Έχεις δει θρίλερ να ξεκινάνε έτσι;

WEIRDWAVE

Η Κλέλια Ανδριολάτου είναι στα πάνω της, είναι στα ωραία της. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρώτη ελληνική σειρά του Netflix (θέλω κι άλλα επεισόδια Maestro) και υποψηφιότητα για βραβείο ερμηνείας στα Ίρις 2004, λογικό. 

Η Κλέλια Ανδριολάτου τρελαίνει μεσήλικα ταξιτζή 

7 χρόνια μετά την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το Άφτερλωβ (το rom com κάθε πρώην χίψτερ που σεβόταν τον αθηναϊκό υπαρξισμό της Αβραμιώτου), ο Στέργιος Πάσχος επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ και ήρωα έναν άνδρα σε κρίση μέσης ηλικίας που βυθίζεται στην ερωτική εμμονή. Ο Θωμάς είναι ο 50άρης κατ’ ανάγκη ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, Μαρία, και τον έφηβο γιο του, Τάσο. Μετά από μια νύχτα casual sex με την Κλέλια Ανδριολάτου παθαίνει εμμονή.

Έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας στο Διεθνές Διαγωνιστικό του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (για τον Κώστα Κορωναίο), το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και 5 υποψηφιότητες στα Βραβεία Ίρις 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (σεναρίου, μουσικής, α’ γυναικείου ρόλου, α’ ανδρικού ρόλου, β’ γυναικείου ρόλου), ο Τελευταίος Ταξιτζής παίζεται στα θερινά σε διανομή Weirdwave. Την αφίσα της ταινίας σχεδίασε ο κομίστας και graphic designer, Γιώργος Γούσης (Μαγνητικά Πεδία) και τη μουσική υπογράφει ο Αλέξανδρος Βούλγαρης (The Boy).

Ο Τελευταίος Ταξιτζής είναι μια πικρή μαύρη κωμωδία 

Ο ταξιτζής ήρωας του Στέργιου Πάσχου (Κώστας Κορωναίος), υποστηρίζει πως δουλεύει νύχτα για να συλλέγει ιστορίες. Δεν θεωρεί εαυτόν «απλώς μεταφορέα», αλλά έναν «διαμορφωτή συνείδησης», που αφουγκράζεται τις ανάγκες του πελάτη. Όταν όμως γνωρίζει μια όμορφη κοπέλα (Κλέλια Ανδριολάτου) που σχετίζεται με τον αυτόχειρα πελάτη του, όλες οι βεβαιότητές του καταρρέουν, και η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχό του.

Μαζί με την Κλέλια Ανδριολάτου (ήταν Υποψήφια για το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία) και τον Κώστα Κορωναίο παίζουν οι Μαρίσσα Tριανταφυλλίδου, Έκτορας Λιάτσος, Γιώργος Ζιάκας, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης. Ξέρω τι ταινία θα δω αυτό το ΣΚ στα θερινά.