ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Κατερίνα Καινούργιου δεν μέτρησε μέχρι το 10 πριν «στολίσει» τη Φαίη Σκορδά με σεξισμό

Instagram.com/katken85

Η Κατερίνα Καινούργιου κέρασε φαρμάκι τη συναδέλφισσά της, Φαίη Σκορδά, σε μια ακόμη άβολη και ντροπιαστική στιγμή της ελληνικής πρωινής ζώνης, της είπε ότι δεν κάνει νούμερα (σκληρή αλήθεια) κι υπονόησε ότι έκανε καριέρα πάνω σε πλάτες άλλων (σεξιστικό σχόλιο, αχρείαστο). «Ποια πήγε κι άπλωσε τα ρούχα στην ταράτσα, ε;». Αυτό το επιθεωρησιακό τραγούδι μού ήρθε στο μυαλό, όταν είδα ακόμη ένα τηλεοπτικό ξέσπασμα χωρίς πραγματικό λόγο (ή λόγο που να ενδιαφέρει τους τηλεθεατές). 

 

Δεν φτάνουν τα δάχτυλα χεριών και ποδιών να μετρήσουμε τις φορές που ξέσπασε η Κατερίνα Καινούργιου. Που εφηύρε το main character syndrome πριν καν γίνει trend του TikTok. Θίχτηκε η μια παρουσιάστρια από τα λεγόμενα της άλλης και η ψυχραιμία αποχαιρέτησε το τηλεοπτικό πλατό της εκπομπής Super Κατερίνα. Προχωράμε. 

Ποιος τόλμησε να κάνει μαθήματα στην Κατερίνα Καινούργιου;

«Μου κάνουν μαθήματα – κυρίως για μένα πηγαίνουν, μου κουνάνε το δάχτυλο, σε μένα και την αρχισυνταξία και στον καλύτερο project manager που υπάρχει, που είναι ο Θέμης Μάλλης πώς να κάνουμε σωστά τις εκπομπές. Έχουν άποψη αν εμείς προσβάλλουμε τον Ανδρέα. Μην μπω στη διαδικασία τι εκπομπές παρουσίαζαν ή έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς. Η Φαίη είπε ότι δεν σε σεβόμαστε. Αυτή τη στιγμή θίγομαι εγώ, η εκπομπή και οι συνεργάτες μου πάνω. Η Φαίη Σκορδά μαζί με τους συνεργάτες της γύρισαν και είπαν ότι η εκπομπή και η παρουσιάστρια σε εξευτελίζουν. Αυτό είπαν. Η Φαίη είπε ότι εμείς σε εξευτελίζουμε. Δεν πειράζει πρόμο τους κάνουμε, 5% κάνει η εκπομπή, ας την ανεβάσουμε λίγο σήμερα»

Τι είδαν οι τηλεθεατές; Τον Ανδρέα Μικρούτσικο να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς έργο παίζεται στην αίθουσα. Επίσης, τη γενναιόδωρη Κατερίνα Καινούργιου να θέλει σε κλίμα συναδελφικής αλληλεγγύης να ανεβάσει τα ποσοστά τηλεθέασης της Φαίης Σκορδά.

Το ‘ριξες και πάλι απόψε το φαρμάκι σου

«Ενοχλεί κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές όταν βλέπουν ανθρώπους να συνεργάζονται χρόνια και δεν αλλάζουν συνεργάτες κάθε χρόνο. Ενοχλεί κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές όταν εγώ και η ομάδα μου έχουμε ξεκινήσει από το μηδέν, χωρίς τις πλάτες κανενός και έχουμε φτάσει να κάνουμε επιτυχία πραγματικά με πολλή σκληρή δουλειά, χωρίς κανέναν γάμο και περίεργες συνεργασίες. Και χωρίς κανέναν εξευτελισμό. Δεν πειράζει θα κάνει μια μονάδα παραπάνω σήμερα». Αυτά καλό είναι να μην γίνονται. 

Τι είδαν οι τηλεθεατές; Την Κατερίνα Καινούργιου να μην εξευτελίζεται για να κάνει νούμερα, σαφέστατα. Νε τι; 

Αναρωτιέσαι κι εσύ τι της είπε η Φαίη Σκορδά και αντέδρασε έτσι η Κατερίνα Καινούργιου; 

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του Light για τον Ανδρέα Μικρούτσικο μπροστά στις κάμερες που μεταδόθηκε από τη Super Κατερίνα. Το ντόμινο των μπιφ ζούμε. 

«Προφανώς και καλά κάνουν γιατί πάνε και καλά στα νούμερα. Έχουν αυτή τη συγκεκριμένη θεματολογία που γίνεται και προσωποκεντρική, με διαμάχες δικές τους… Αυτή είναι η φύση της εκπομπής, καλά κάνουν, δεν θα την κρίνει κάποιος, ο κόσμος κρίνει και εν τέλει βλέπει ή δεν βλέπει κάτι. Απλώς η συγκεκριμένη στιγμή, τα συγκεκριμένα λόγια από τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν υπερβολικά, ήταν σαν να υπάρχει μία γραμμή, να υπερέβησαν τα όρια. Δεν είναι μόνο το τηλεοπτικό, μετά υπάρχει ένας σεβασμός σε έναν άνθρωπο. Δεν είναι για να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι για το συγκεκριμένο μόνο.Ίσως εκεί θα πρέπει να υπάρχει ένα φίλτρο.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον αρχισυντάκτη της εκπομπής, γιατί ο κόσμος είναι αυτός που επιλέγει. Αλλά η συγκεκριμένη στιγμή, ανθρώπινα, επαγγελματικά και από σεβασμό και μόνο και δεν έχει να κάνει η ηλικία, δεν είναι ωραίο. Είναι προσβλητικό γιατί φιλοξενείς έναν άνθρωπο που σε βρίζει». Μιλάμε για θράσος έτσι; Δεν είπε ποτέ κανείς για την τοποθέτηση της Φαίης Σκορδά. 

Μήπως το X/Twitter έχει αποψούλες; 

Λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της Κατερίνα Καινούργιου, η Φαίη Σκορδά παρατήρησε στον αέρα της εκπομπής της Fay’s Time. «Μου έρχονται πάρα πολλά μηνύματα. Μου έχουν στείλει μήνυμα σχεδόν όλοι μου οι συνεργάτες, που είχα κατά καιρούς. Και απλώς θέλω να στείλω σε όλους ένα μεγάλο φιλί. Σας αγαπώ» είπε η παρουσιάστρια. Mic Drop.

 

Τέλος, αν αναρωτιουνται οι ιδιοκτήτες των καναλιών και οι διευθυντές προγράμματος που πήγαν οι τηλεθεατές της πρωινής ζώνης, έχουμε μια απάντηση. Δεν ξέρουμε αν θα τους αρέσει αυτό που θα ακούσουν βέβαια.