ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οικογενειακές Ιστορίες: Η άβολη στιγμή που ο Γιώργος Λιάγκας ανοίγει μέτωπο με τη Φαίη Σκορδά για τα «νούμερα»

ΜΙΧΑΛΗ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ/ PAPADAKIS PRESS

Κάτι πάει λάθος, εντελώς λάθος στις πρώην ψυχαγωγικές, νυν κίτρινες εκπομπές με ροπή στο ριάλιτι. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της πρωινής ζώνης κι αυτό βγαίνει στα τηλεοπτικά ξεσπάσματα. Στο τελευταίο επεισόδιο αυτού του, ατελείωτου και on going, ριάλιτι ο Γιώργος Λιάγκας σε λεκτικό μπρα ντε φερ τα βάζει με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τα σκάγια πληγώνουν και τη Φαίη Σκορδά. Δεν χαλάνε οι φιλίες για τα νούμερα. Ακολουθεί μια απλή αποδελτίωση εκατέρωθεν προσβολών μεταξύ Λιάγκα- Ουγγαρέζου που γεμίζουν ετεροντροπή το κοινό στον καναπέ του. Ούτε σε σκηνοθετημένα beef στο Drag Race δεν καταναλώθηκε τόσο ποπ κορν. Θεατρικό δωματίου σε 5 πράξεις.

Πράξη Πρώτη: Καμία σχέση δεν θέλω να έχω με τον Γιώργο Λιάγκα

Κάμερα στον Δημήτρη Ουγγαρέζο: «Ό,τι κριτική ασκώ είναι επί επαγγελματικής βάσης. Δεν μιλώ επί προσωπικού, δεν θέλω να έχω καμία σχέση, έχω μπλοκάρει, έχει τελειώσει από πέρυσι. Όχι τώρα. Έχει τελειώσει το θέμα. Για τον Λιάγκα ως επαγγελματία της τηλεόρασης φυσικά θα γράφω και θα λέω επί επαγγελματικής βάσης ό,τι γουστάρω, εφόσον το κάνω πάντα με ευπρέπεια και επιχειρηματολογώντας» είπε στη Σίσσυ Χρηστίδου (στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι) ο Δημήτρης για τη σχέση του με τον Γιώργο Λιάγκα. Πάτησε play να δεις τις Οικογενειακές Ιστορίες με παρουσιαστές πρωταγωνιστές. 

Rewind στο επεισόδιο «Ο Γιώργος Λιάγκας, ευεργέτης κάθε πανελίστα»

Πάρτε ποπ κορνΓι’ αυτό ο δρόμος κάποιων είναι κοντός» είπε ο Γιώργος Λιάγκας για την επαγγελματική καριέρα του Δημήτρη Ουγγαρέζου (#ταμισαναμουλεγε). Τι άλλο είπε ο Γιώργος Λιάγκας κάνοντας θέμα την κόντρα του και τον εαυτό του στην εκπομπή του ΑΝΤ1; «Υπάρχει μία ταμπέλα σε πολλά γραφεία που μπαίνω εγώ μέσα και λέει: «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος», δηλαδή σε έχω ευεργετήσει; Σε έχω βάλει δίπλα μου; Σου έχω δώσει ευκαιρία; Είναι βέβαιο ότι μετά από μερικά χρόνια θα έρθεις εσύ και θα γράφεις εναντίον μου». Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στην τηλεόραση που δεν διαβάζει τo blog του Δημήτρη Ουγγαρέζου που έχει πέσει μικρός σε καζάνι με ορό αλήθειας. Δεν κρατιέται. 

Πράξη Τρίτη: Αυτή με τον διάσημο guest και την ανάρτηση «ρίξε κι άλλο λάδι στη φωτιά»  του Αντώνη Κανάκη

«Ένα σύστημα που συνειδητά επιλέγει να βγάζει ασταμάτητα στον αέρα τους «Μπέους» αυτού του κόσμου, με μοναδικό σκοπό να μετατρέψει τις ρατσιστικές/σεξιστικές/ομοφοβικές τους δηλώσεις σε τηλεοπτικό σόου, στη συνέχεια δηλώνει «σοκαρισμένο» από τις δηλώσεις αυτές». Ακούτε κι εσείς τις καμπάνες που χτυπάνε για τον Γιώργο Λιάγκα; 

Το επεισόδιο σηκώνω το γάντι του Λιάγκα *(μουσικό ιντερμέδιο)

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε χαρακτηριστικά στο Πρωινό:«Δεν μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Επειδή έχει ξεκινήσει μια κουβέντα αν όλα τα κανάλια –σοβαροί και λιγότερο σοβαροί δημοσιογράφοι-  και οι εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης έχουμε φιλοξενήσει τις απόψεις Μπέου. Στα σοβαρά δελτία ανάλυσης το βράδυ των εκλογών όλα τα κανάλια φιλοξένησαν τον Μπέο. Όλοι διαφωνήσαμε και όλοι τα βάλαμε μαζί του. Στη σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να ακούγονται οι Μπέοι, έτσι η κοινωνία πάει μπροστά. Η κοινωνία πάει και με πόνο μπροστά. Για μένα είναι καλό είναι να ακούγεται ο Μπέος, γιατί βλέπεις ποιες είναι οι λάθος απόψεις, ποιοι τις εκφράζουν και με ποια πλευρά της ιστορίας θες να τοποθετηθείς. Για μένα δεν πρέπει να απομονώσεις τον Μπέο γιατί τον κάνεις ελκυστικό και είναι σαν να τον φοβάται η δημοκρατία. Είναι αυτό που γίνεται με τον Κασιδιάρη. Αυτό πιστεύω εγώ ταπεινά! Κάποιοι λένε να μην προβάλλουμε τον Μπέο, πρέπει να τον προβάλλουμε, τις απόψεις του εννοώ και όχι τον Μπέο σαν Μπέο». Μπορούμε να πίνουμε όλοι μαζί ένα σφηνάκι όποτε ο Γιώργος Λιάγκας λέει το όνομά του Μπέου

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος πήρε φόρα κι αυτόν θα ακούτε τώρα στο ραδιόφωνο

Για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο ήταν απλά μια Τετάρτη στο ραδιόφωνο: «Ποιος έβγαζε τον Αχιλλέα Μπέο να βρίζει τον Αλκίνοο Ιωαννίδη; Πήγε καλά και σε νούμερα, περνούσε το Πρωινό την Καινούργιου. Κανείς δεν θέλει το καλό των τηλεθεατών, όλοι θέλουν νούμερα». ΜΠΟΥΜ.

Συνέχισε ο Οπενχάιμερ των ερτζιανών: «Ήταν ο Γρηγόρης, ο Γιώργος και ο Κανάκης. Υπήρχε αυτή η κόντρα, του ότι βγάζουμε ή δεν βγάζουμε ανθρώπους οι οποίοι ξέρουμε ότι έχουν λόγο από διχαστικό έως και κακοποιητικό. Από τον Νότη Σφακιανάκη και τον Φαήλο Κρανιδιώτη μέχρι τη Χρυσή Αυγή κλπ. Ο Λιάγκας και ο Αρναούτογλου, παρόλο που διαφωνούν εξ ορισμού για τον τρόπο που κάνουν αυτή τη δουλειά, υποστηρίζουν πως πρέπει να τους βγάζεις αυτούς τους ανθρώπους, για διαφορετικούς λόγους. Ο Γρηγόρης γιατί σου λέει ότι πρέπει να ξέρει ο άλλος τι ακούει και ο Λιάγκας γιατί σου λέει ότι αυτοί κάνουν νούμερα. Από την άλλη, ο Κανάκης έλεγε ότι δεν πρέπει να βγαίνουν αυτοί. Και ο Κανάκης μάλιστα τα έβαλε με τον σταθμό στον οποίο ήταν στέλεχος που επέτρεπε εκπομπές όπως του Γιώργου. Έκανε συνεχώς παράπονα ο Αντώνης για την εκπομπή μας.  Το κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν είχαν πάρει μια φωτογραφία του Αντώνη που είχε βάλει μαλλιά και το έπαιξαν ως viral. Είχε σπαστεί ο Αντώνης γιατί όντως είχε βάλει μαλλιά. Πήρε τον διευθυντή και είχε απαιτήσει να μας βάλει χοντρό χέρι. Δεν ξέρω αν απαίτησε να κοπούμε, αλλά ότι μας πήρε ο διευθυντής και μας έβαλε χοντρό χέρι το ξέρω». 

Πράξη Πέμπτη: Αυτή που ο Λιάγκας έπαθε αυτανάφλεξη και τα είπε έξω από τα δόντια

«Κάνει ο άλλος τηλεόραση και κρίνει τον άλλον που κάνει τηλεόραση. Με ποιο δικαίωμα; Αφού κι εσύ κάνεις, τον εαυτό σου τον έχεις κρίνει ποτέ; Έχεις αντιληφθεί ποτέ γιατί δεν πας καλά; Έχεις κάνει κάποια αυτοκριτική, που κρίνεις τον άλλον μονίμως; Αυτό είναι το ριάλιτι και ο κόσμος μας έχει πάρει στο ψιλό». Λίγα λεπτά αργότερα επανήλθε στο θέμα με τις σπόντες να αφορούν στη Φαίη Σκορδά η οποία είπε χθες πως «όσοι καλούν τον Μπέο, το κάνουν για τα νούμερα». 

Ο Γιώργος Λιάγκας είπε στις μητέρες Τερέζες ότι δεν κάνουν τηλεθέαση

«Τέτοια ανθρωποφαγία στην τηλεόραση μεταξύ μας… Επειδή ακούω πολλούς εκλεκτούς συναδέλφους από χθες  να κατηγορούν κάποιες εκπομπές ότι επιλέγουν θέματα για την τηλεθέαση, προφανώς! Προφανώς και επιλέγουμε θέματα που αφορούν στον κόσμο. Αυτό σημαίνει τηλεθέαση. Ένα θέμα που δεν αφορά τον κόσμο, δεν θα το προβάλλουμε. Όλοι αυτοί οι υπόλοιποι είναι οι …μητέρες Τερέζες; Κάνουν ιεραποστολή; Προφανώς και θέλουμε να κάνουμε νούμερα τηλεθέασης, οι υπόλοιποι κάνουν ιεραποστολή στην τηλεόραση; Φιλανθρωπικό έργο κάνουμε εδώ; Δεν πληρωνόμαστε; Δεν οφείλουμε απέναντι στο κανάλι που δουλεύουμε να παρουσιάσουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό που μπορεί να πουλήσει διαφήμιση ο καναλάρχης και να μας πληρώσει; Τσάμπα έρχεστε εδώ εσείς; Τι βλακεία είναι αυτή που δέρνει κάποιους; Και λένε “οι άλλοι το κάνουν για νούμερα τηλεθέασης”, ενώ οι υπόλοιποι δεν το κάνουν για νούμερα; Και ποιοι το λένε αυτό; Όσοι δεν κάνουν νούμερα. Είναι σαν να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Όλοι δείχνουν τον Μπέο, αλλά μόνο μια εκπομπή έφταιξε που τον έβγαλε, γιατί έτυχε να κάνει νούμερα εκείνη τη μέρα», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας. Λίγο νωρίτερα ο παρουσιαστής είχε μιλήσει για φίδια: «Μας ζώσανε τα φίδια! Εγώ να δεις τι φίδια έχω συναντήσει στη ζωή μου. Πάρα πολλά!». To be continued.