ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Ελένη Ράντου είναι η μαμά της Μαρίας Κάλλας στη σειρά που σίγουρα θα λατρέψεις. Έχω ατράνταχτα επιχειρήματα

ΕΡΤ1

Η Ελένη Ράντου πρωταγωνιστεί στην κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων που καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Η Μαρία που έγινε Κάλλας είναι η σειράρα της κρατικής τηλεόρασης που όλοι θα βλέπουν. Και υπάρχουν 5 σοβαροί λόγοι:

Σειρά με Ελένη Ράντου δεν χάνεται 

Η Ελένη Ράντου θα είναι η Λίτσα, η μητέρα της Μαρίας Κάλλας, που θα ενσαρκώσει η πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτριας υποκριτικής, Κλεοπάτρας Ελευθεριάδου. Εδώ βλέπουμε ακόμη την Ελένη Βλαχάκη να παθαίνει τακαμούρι. Έχω φίλες που ταυτίζονται στα ερωτικά με την Μπία Μπέκου. Η Ελένη Ράντου επιστρέφει στην ΕΡΤ μετά το Ζακέτα να πάρεις.

Θα μάθεις πολλά για τη Μαρία πριν γίνει Κάλλας 

Η Ελένη Ράντου δεν θα έχει μια καλή σχέση με την Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, ήταν συγκρουσιακή η σχέση της μητέρας με την κόρη. Η Άγνωστη Κάλλας είναι αυτή που προκύπτει από τη διερεύνηση των 22 πρώτων χρόνων της σύντομης ζωής της. Τα χρόνια αυτά είχαν παραμείνει ουσιαστικά άγνωστα και συνυπεύθυνη γι’ αυτό ήταν και η Κάλλας, που αποσιώπησε λεπτά ή δυσάρεστα γι’ αυτήν θέματα. H ζωή της νεαρής Μαρίας Καλογεροπούλου πριν γίνει μύθος. Αυτή η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο Η άγνωστη Κάλλας, του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη. 

Ελένη Ράντου Γραφείο Τύποθ ΕΡΤ

Το συγκλό καστ της σειράς

Εκτός από την Ελένη Ράντου στη σειρά θα δούμε αγαπημένους ηθοποιούς της ελληνικής τηλεόρασης: Η Ρένια Λουιζίδου θα είναι η Ελβίρα, (Ισπανίδα δασκάλα), ο Αργύρης Πανταζάρας θα υποδυθεί τον Μαγκλιβέρα, βαρύτονος και εραστής της Μαρίας και ο Μάξιμος Μουμούρης στο ρόλο του Μπόντμαν θα είναι ένας Γερμανός αρχαιοκάπηλος. 

Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Όμως, καθένας από αυτούς, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για τη Μαρία.

Η Demy τι κάνει στη σειρά; 

Την μικρότερη αδελφή της Μαρίας, την Τζάκι. 

Ονόματα εγγύηση ποιότητας

Δεν έχω χρόνο για χάσιμο. Θέλω να βλέπω καλή τηλεόραση. Ξέρω ότι η κρατική τηλεόραση μπαίνει στο παιχνίδι της νέας τηλεοπτικής σεζόν με γκολ από τα αποδυτήρια. Γιατί; Απόστολος Αλεξόπουλος, Βαγγέλης Νάσης, Πένυ Φυλακτάκη, Μανίνα Ζουμπουλάκη είναι οι σεναριογράφοι της σειράς. Η Φρόσω Ράλλη έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια. Και σκηνοθετεί η Όλγα Μαλέα. Έχει και την σφραγίδα της Feelgood Productions.

Ξέρεις ότι επιτέλους θα δεις μια καλή μίνι σειρά και όχι άπειρα επεισόδια που αναρωτιέσαι αν οι ηθοποιοί μισούν τον εαυτό τους επειδή συμφώνησαν να παίξουν. Η Ελένη Ράντου είναι πάντα ένας καλός λόγος να ανοίξεις την τηλεόραση.