CELEBRITIES

Ελένη Ράντου: Η σπάνια «εξωτική» φωτογραφία με την κόρη της. Δύο περήφανες γυναίκες

Πάνος Γιαννακόπουλος

Η 8η Μαρτίου είναι αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους και της ισότητας που σε γωνιές αυτού του κόσμου μέχρι και σήμερα στερούνται. Οι βάσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας τέθηκαν από το εργατικό κίνημα το 1908, όταν 15.000 γυναίκες διαδήλωσαν στη Νέα Υόρκη διεκδικώντας μικρότερο ωράριο εργασίας, καλύτερες αμοιβές, αλλά και δικαίωμα ψήφου. Μέχρι σήμερα οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν καταφέρει πολλά, ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμα και μεγάλος και δύσκολος για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας, της πραγματικής εξάλειψης των έμφυλων διακρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ημέρα της γυναίκας μπορεί να μην είναι γιορτή αλλά είναι ημέρα τιμής της θηλυκότητάς σου. Η Ελένη Ράντου θέλησε να δηλώσει την περηφάνια της που είναι γυναίκα και το έκανε με μία φωτογραφία της στα social media.

H Ελένη Ράντου μοιράστηκε ένα σπάνιο, καλοκαιρινό στιγμιότυπο όπου ποζάρει στο πλευρό της κόρης της, Νικολέττας και εκτός από την εξωτερική ομοιότητα των δύο γυναικών με τα σαρκώδη χείλη σε αυτή, θα παρατηρήσεις και τα εξωτικά αξεσουάρ τους.

Η Νικολέττα, η μοναχοκόρη της ηθοποιού και του συνοδοιπόρου της, τραγουδιστή, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κρατά στα χέρια της μία καρύδα ενώ και οι δύο γυναίκες φορούν λουλουδένια αξεσουάρ στο κεφάλι της. Τα κοινά τους που δεν τελειώνουν στα σαρκώδη χείλη τους ή τα εκφραστικά καστανά μάτια τους, ξεκινούν από το γεγονός ότι είναι γυναίκες.

Η Ελένη Ράντου μίλησε για τις γυναίκες μέσα από μία κοινή της φωτογραφία με τη σημαντικότερη γυναίκα της δικής της ζωής, την κόρη της. Και με αυτή έκανε και μία ευχή που κάθε φορά που γίνεται πραγματικότητα μπορεί να κάνει τον κόσμο μας ένα θαυμάσιο μέρος για όλες.

«Περήφανη που είμαι γυναίκα, περήφανη για όλες τις γυναίκες που ξεπερνούν εμπόδια… Που ξεπερνάνε όρια, που αντέχουν, που κάνουν ανατροπές! Αν ήμασταν και πιο ενωμένες…», έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Ράντου στη φωτογραφία στην οποία ποζάρει με την κόρη της.

H Ελένη Ράντου είναι μία πρωτοπόρα γυναίκα στον κόσμο του θεάματος, καθώς από νωρίς στην πορεία της επέλεξε να ασχοληθεί με το θέατρο και επιχειρηματικά. Γι’ αυτή την ανάγκη της είχε μιλήσει στο LadyLike με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

«Σε όλους τους χώρους μια γυναίκα πρέπει να αποδεικνύει ότι κάνει καλά τη δουλειά της», είχε πει χαρακτηριστικά η Ελένη Ράντου. «30 χρόνια μετά, και μετά από τεράστιες επιτυχίες, νομίζω ότι τώρα αρχίζουν να με αποδέχονται. Αν ήμουν άντρας θα με είχαν αποδεχτεί από τα πρώτα χρόνια. Εμένα όμως αυτό με πείσμωσε. Όσο με μίκραιναν, όσο με μείωναν τόσο γιγάντωναν την επιθυμία μου. Τώρα που το σκέφτομαι, χάρη μου έκαναν που δεν με χάιδεψαν. Με δυνάμωσαν», τόνιζε.

Όσο για την κόρη της, η Νικολέττα έχει ξεκινήσει τη δική της αυτόνομη πορεία στον χώρο των εικαστικών.

«Από την ώρα που γίνεσαι μητέρα, στην ψυχή σου φωλιάζει ένα άγχος που δεν φεύγει ποτέ. Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτή την έννοια χωρίς να σε καβαλήσει γιατί μπορεί να τρελάνεις το παιδί και να τρελαθείς κι εσύ. Έχω περάσει από πολλά στάδια, έχω υπάρξει υπερπροστατευτική, έχω πάρει συνειδητή απόσταση ώστε να αφήσω το παιδί μου να αναπνεύσει, έχει τύχει να βλέπω ότι κάνει λάθος, να το λέω και να μην έχει κανένα νόημα γιατί προφανώς κάθε παιδί πρέπει να κάνει τα λάθη του για να μάθει. Πλέον φροντίζω να είμαι εκεί σε όλες τις συνθήκες και να τις αποδέχομαι, χωρίς να εκτοξεύω αυτά τα «σ’τα ‘λεγα εγώ» γιατί είναι ένα ταξίδι ζωής που ο άλλος πρέπει να το κάνει, όσο κι αν εσύ θες να τον προστατέψεις για να μην πληγωθεί», είχε πει για τη μητρότητα σε παλιότερη συνέντευξή της και πάλι στο LadyLike.

Στην ίδια συνέντευξη η Ελένη Ράντου εξήγησε και γιατί αποφάσισε συνειδητά να αποκτήσει μόνο ένα παιδί, ενώ αποκάλυψε αν έχει μετανιώσει εκείνη την απόφαση. «Ξεκίνησε για ένα και παρέμεινε στο ένα. Στην πορεία ένιωθα ότι δεν αντέχω το άγχος ενός δεύτερου παιδιού. Μπορεί και να έκανα λάθος και το δεύτερο να αποσυμπίεζε το άγχος για το πρώτο. Το έχω ψιλομετανιώσει», είχε πει χαρακτηριστικά.