ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

GNTM: Η Βίκυ Καγιά επανέφερε μοντέλο που κατέρρευσε με Yoga Nidra. Το Twitter εν εξάλλω

Instagram.com/gntmgr/

«Dirty Ride» η ονομασία της δοκιμασίας του GNTM στο επεισόδιο της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου. Τα υποψήφια μοντέλα πάλεψαν με τις λάσπες για να καταφέρουν να ξεκολλήσουν το αυτοκίνητο του Κώστα Στεφανή, σε ένα Wild West σκηνικό.

Έπειτα από αυτήν την απαιτητική δοκιμασία αποχώρησης, λοιπόν, οι παίκτριες του GNTM βρέθηκαν για ακόμα φορά στο πλατό ενώπιον της κριτικής επιτροπής. Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που μια από τις διαγωνιζόμενες κατέρρευσε.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που οι κριτές τελείωναν την κριτική τους πάνω στη φωτογραφία της Μικαέλλας, η Μύρια Κυριακίδου (που στο τέλος του πλατό πήρε την καλύτερη φωτογραφία), δεν αισθανόταν καλά και λιποθύμησε στο πλατό.

Αμέσως, οι κριτές, αλλά και τα υπόλοιπα μοντέλα κινητοποιήθηκαν άμεσα για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να σιγουρευτούν πως όλα είναι καλά.

GNTM: Η Βίκυ Καγιά και οι γνώσεις της πάνω στη Yoga Nidra βοήθησαν τη Μύρια να συνέλθει

Η Βίκυ Καγιά, με τη διασώστρια στο πλευρό της, βοήθησε την παίκτρια με κάποιες ασκήσεις αναπνοής να επανέλθει στα φυσιολογικά της και να ανακτήσει τις δυνάμεις της.

Όπως φάνηκε, η Μύρια Κυριακίδου κατάφερε λίγο αργότερα να συνέλθει με τη βοήθεια της Yoga Nidra – την επιστήμη της ευδαιμονικής χαλάρωσης, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε η Βίκυ Καγιά που εξεπλάγην όταν έμαθε ότι οι παίκτριες δεν γνώριζαν κάτι γι’ αυτήν την πρακτική.

Από την άλλη, το Twitter δεν πείστηκε και τόσο για τα «θαύματα» αυτής της πρακτικής (τη δεδομένη στιγμή της λιποθυμίας, δηλαδή)  με μεγάλο «δάσκαλο» τη Βίκυ Καγιά.

Τι είναι η Yoga Nidra

Έπιασε δεν έπιασε τόπο η Yoga Nidra της Βίκυς Καγιά στο πλατό, ενώ υπήρχε η διασώστρια, καλό είναι να μάθεις τι είναι η συγκεκριμένη πρακτική, μιας και σου δίνεται η ευκαιρία. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί.

Η Yoga Nidra, λοιπόν, ή αλλιώς ο γιόγκικος ύπνος, είναι μια διεθνής πρακτική γιόγκα, που προέρχεται από αρχαία ινδικά κείμενα (τάντρα) και διαμορφώθηκε από τον Σουάμι Σατυανάντα Σαρασουάτι.

Πρόκειται για μια τεχνική που συνδυάζει την πρακτική διαλογισμού και τη διαλογιστική κατάσταση, κατά την οποία μαθαίνει κανείς να χαλαρώνει συνειδητά. Μπορεί να θεωρηθεί ως δυναμικός ύπνος ή ύπνος με επίγνωση.

Αναλυτικότερα, η Yoga Nidra οδηγεί σταδιακά τον ασκούμενο σε βαθύτερες συνειδησιακές καταστάσεις, καθώς παρατηρεί τις διάφορες πτυχές και τα στρώματα του νου, ενώ ξεκουράζεται σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης.

Με λεκτική καθοδήγηση, ο στόχος είναι να παραμείνεις ξύπνιος, ενώ βρίσκεσαι εξαιρετικά κοντά στα όρια του ύπνου. Αυτή η κατάσταση επιτυγχάνεται με έναν εκπαιδευτή που οδηγεί τον μαθητή στα προκαταρκτικά στάδια του ύπνου. Το αποτέλεσμα είναι ένα έντονα βαθύ επίπεδο διαλογισμού ύπνου.