ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

GNTM: «Δεν νιώθω 100% γυναίκα.» Το coming out που αμφισβητήθηκε στο Twitter

Twitter.com/@GNTMgreece/

Στο χθεσινό επεισόδιο του GNTM, τα υποψήφια μοντέλα κλήθηκαν να περπατήσουν για κάθε εποχή του χρόνου, φορώντας δημιουργίες Dundas World. Guest Designer o άνθρωπος πίσω από το brand, Peter Dundas. Ο σχεδιαστής έχει ντύσει προσωπικότητες όπως Michelle Obama και Ευγενία Νιάρχου και Emily Ratajkowski. Ο φωτογράφος Δημήτρης Κλεάνθους ήταν εκεί για να αποτυπώσει με το φακό του τα μοντέλα να ποζάρουν πριν την έναρξη της παρασέλας, με τα δυναμικά designs των ρούχων.

Στο bottom 2 βρέθηκε η Γιέβα και η Έλενα, με την τελευταία να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής και να αποχωρεί από το GNTM (και με τη Βίκυ Καγιά να χαίρεται; Αν σκεφτούμε την σκληρή κριτική που της είχε ασκήσει).

Τα υπόλοιπα 16 μοντέλα συνεχίζουν, λοιπόν, το ταξίδι τους στο GNTM, όμως το Twitter στάθηκε στο coming out (;) της Coty. Όλα ξεκίνησαν όταν η Βίκυ Καγιά της έκανε παρατήρηση πως δεν ξέρει να περπατάει σωστά με τακούνια, με την ίδια να απαντά πως δεν το είχε προσπαθήσει ποτέ γιατί είναι ψηλή και δεν της έχει χρειαστεί.

GNTM: Το coming out της Coty και η απορία της Βίκυς Καγιά εξόργησαν το Twitter

Οι κριτές, τότε, τόνισαν ότι ως μοντέλο πρέπει να μάθει να περπατάει φορώντας ψηλοτάκουνα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Η συζήτηση ξεκίνησε να παίρνει την κάτω βόλτα, όταν η Coty τους απάντησε πως: «Δε νιώθω 100% γυναίκα. Ας ξεκινήσω από εκεί. Θεωρώ ότι είμαι και αγόρι και κορίτσι. Θα πήγαινα έτσι έξω, δεν θα έβαζα ψηλά».

Τα παραπάνω λόγια και το coming out της Coty θεωρήθηκαν δικαιολογίες για να παραμείνει στο GNTM από το Twitter, όπως εντελώς λάθος θεωρήθηκε και η ερώτηση της Βίκυς Καγιά, αμέσως μετά.

Ο ακριβής διάλογος είχε ως εξής:

Γιώργος Καράβας: «Το τακούνι είναι γυναικείο παπούτσι και σε εμάς, σε αντρικά show. Μας έχουν ζητήσει να περπατήσουμε πάνω σε τακούνια».

Coty: «Ναι, αλλά εγώ δεν νιώθω και 100% γυναίκα. Ας ξεκινήσω από εκεί».

Γιώργος Καράβας: «Πολύ καλά κάνεις και να νιώθεις ό,τι θέλεις, αυτό είναι δικό σου θέμα».

Βίκυ Καγιά: «Γιατί;».

Coty: «Θεωρώ πως είμαι και αγόρι και γυναίκα. Θα πήγαινα έτσι έξω. Δεν θα έβαζα ψηλά… Οι ρόλοι είναι αυτό που με εξιτάρει περισσότερο στο modeling. Μου αρέσει να γίνομαι γυναίκα».

«Γυρνώντας πίσω στη θέση μου, νιώθω ελαφρώς ελαφρύτερη. Σίγουρα κρύβω και μια πτυχή του εαυτού μου, η οποία είναι υπό μελέτη και είμαι πάρα πολύ ανοιχτή στο να το εκφράζω. Δεν είναι ταμπέλα σε καμία περίπτωση. Νιώθω ότι είμαι και αγόρι και κορίτσι. Το ότι υπάρχουν όλες αυτές οι ταμπέλες, συνήθως μας βγάζουν από το βασικό που είναι το πώς αισθανόμαστε και σήμερα μάλλον μοιράστηκα πώς αισθάνομαι», ανέφερε το μοντέλο του GNTM, μιλώντας με ειλικρίνεια στην κάμερα του διαγωνισμού μόδας.

Η non binary και gender fluid Coty, αλλά και η απορία της Βίκυς Καγιά που άνοιξε για ακόμα μία φορά την κουβέντα για το diversity εκνεύρισαν το Twitter, το οποίο σχολίασε τον παραπάνω διάλογο που εκτυλίχθηκε στο πλατό του GNTM. Το coming out της Coty αμφισβητήθηκε από το Twitter, όχι ως προς την ειλικρίνεια του μοντέλου, αλλά ως προς την επιλογή της στιγμής που αποφάσισε να εκφράσει πώς νιώθει σε σχέση με το φύλο της. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στο απόσπασμα που είδαμε, η Coty απλά απάντησε στο γιατί δεν έχει εξασκηθεί στο να φορά τακούνια, με το ότι δεν νιώθει 100% γυναίκα, όχι ότι αυτό είναι δικαιολογία για το ότι δεν μπορούσε να τα περπατήσει. Για ακόμα μια φορά, βλέπουμε σχόλια γεμάτα προκατάληψη, για μια εξομολόγηση που στην πραγματικότητα αποτελεί μια πολύ cool και σύγχρονη τηλεοπτική στιγμή για το τι είναι η ταυτότητα φύλου και πώς αυτή ορίζεται ως ρευστή. Το Twitter, είχε άλλη άποψη.

Η awkward ερώτηση της Βίκυς Καγιά