ΣΙΝΕΜΑ

Γιώργος Λάνθιμος: Στη νέα του ταινία τα βάζει με ένα τέρας

Invision/AP Vianney Le Caer

Οι πρώτες πληροφορίες για τη νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Γιώργος Λάνθιμος κάνουν λόγο για ένα γουέστερν και μάλιστα γκόθικ.

Ο Γιώργος Λάνθιμος μεταφέρει στην οθόνη ένα δύσκολο μυθιστόρημα

Για Λάνθιμο μιλάμε, οπότε τίποτα λιγότερο από πολύ απαιτητικό δεν θα μπορούσε να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ο διεθνής Έλληνας σκηνοθέτης, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Hollywood Reporter και του Indiewire, θα κάνει ταινία το μυθιστόρημα “Τhe Hawkline Monster”, το οποίο έγραψε ο Αμερικανός συγγραφέας Richard Brautigan το 1974.

Η ιστορία αφορά σε δύο δεινούς πιστολέρο του περιθωρίου, οι οποίοι προσλαμβάνονται από ένα 15χρονο κορίτσι ώστε να σκοτώσουν ένα τέρας που ζει στο υπόγειο του σπιτιού που ζει με την γοητευτική νεαρή αδερφή της. Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι ένα γουέστερν με γκόθικ ατμόσφαιρα. Για το καστ δεν γνωρίζουμε κάτι προς το παρόν, σίγουρα όμως θα έχει χολιγουντιανό αέρα, αφού η ταινία θα έχει την ενίσχυση από κορυφαίες εταιρίες παραγωγής, όπως η New Regency και η Element Pictures.

Παράλληλα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το «Τέρας του Χώκλιν» θα είναι η 2η ταινία που ο Λάνθιμος θα συνεργαστεί με τον σεναριογράφο Tony McNamara, o οποίος αυτή την εποχή υπογράφει τη σειρά “The Great” με την Elle Fanning στο ρόλο της Μεγάλης Αικατερίνης. Οι δυο τους είχαν βρεθεί και στην οσκαρική «Ευνοούμενη». Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ένας σκηνοθέτης θα αποπειραθεί να κάνει ταινία το βιβλίο του Brautigan. Πρώτος το επεδίωξε o Αμερικανός Hal Ashby, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πάρει το ok από τον συγγραφέα, ώσπου πέθανε. Δεύτερος ήταν ο Tim Burton αλλά ούτε αυτός τα κατάφερε τελικά. Είθε ο Λάνθιμος να είναι πιο τυχερός. Παράλληλα ο Έλληνας σκηνοθέτης έχει να ασχοληθεί με τη μεταφορά ενός ακόμα μυθιστορήματος. Πρόκειται για το “Pop 1280” στο οποίο θα αναλάβει και τη διασκευή του σεναρίου.