ΣΕΙΡΕΣ

The Great: Η νέα σειρά που απαντά στο αν η Μεγάλη Αικατερίνη της Ρωσίας είχε άρρωστα φετίχ

Το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη ακούσει για αυτόν τον τεράστιο μύθο που αφορά στη Μεγάλη Αικατερίνη. Αναφερόμαστε σε μία από τις μεγαλύτερες ηγέτιδες στην ιστορία, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που τη θυμόμαστε. Οι φήμες για τα σεξουαλικά φετίχ της είναι ένας γρίφος που μάλλον ξεκλειδώνεται στη νέα σειρά “The Great” της πλατφόρμας Hulu.

Στις 15 Μαΐου, ξεκινάει μία νέα σειρά που έχει την υπογραφή του Tony McNamara. Κι αν το όνομα δεν σου λέει κάτι, σε ενημερώνω ότι ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας “The Favourite” του δικού μας (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό) Γιώργου Λάνθιμου. Αν μη τι άλλο, ξέρεις ότι το “The Great” πρόκειται για ένα άρτιο project, φτιαγμένο από έναν ειδικό.

Αν λοιπόν σου άρεσε το vibe της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας, θα πάρεις κάτι αντίστοιχο, αλλά αυτήν τη φορά στο πιο κωμικό του και με τη Μεγάλη Αικατερίνη. Τη γυναίκα που θυμόμαστε περισσότερο επειδή οι φήμες έλεγαν ότι της άρεσε να κάνει σεξ με άλογα και ότι μάλιστα πέθανε κατά τη διάρκεια μίας ανάλογης συνεύρεσης. Ήταν επίσης ηδονοβλεψίας και νυμφομανής. Πόση δόση αλήθεια όμως υπάρχει σε αυτούς τους μύθους;

Σύμφωνα με τη νέα σειρά της Hulu, όλες αυτές οι φήμες είναι γελοία ψέματα. Υπάρχει μία θεωρία που λέει ότι όλο αυτό ξεκίνησε από τους εχθρούς της αφότου έφυγε από τη ζωή και ποιος να βγει να το διαψεύσει; Μπορεί οι ιστορικοί της εποχής να ξέρουν κάτι περισσότερο από εμάς, αλλά είναι γεγονός ότι η φήμη αυτή την ακολουθεί 3 αιώνες αργότερα. Η σειρά “The Great” λοιπόν έρχεται να αποκαταστήσει την τιμή της Μεγάλης Αικατερίνης.

Η πλοκή της σειράς

Ο κύκλος αποτελείται από 10 επεισόδια και πρωταγωνίστρια είναι η Elle Fanning (ναι ναι,η μικρή αδερφή της Dakotta). H Αικατερίνη είναι αρκετά νέα και επιστρέφει στη Ρωσία για να γίνει αυτοκράτειρα, μεταφέροντας όλες τις προοδευτικές ιδέες που απέκτησε μαζί με την ευρωπαϊκή εκπαίδευσή της. Καλείται να ηγηθεί της Ρωσίας, μαζί με τον μεγάλο της έρωτα, Peter, που υποδύεται ο Nicholas Hoult.

Στην πορεία βέβαια τα πράγματα αλλάζουν, οι σύζυγοι γίνονται άσπονδοι εχθροί και εκείνη προετοιμάζει ένα χτύπημα εναντίον του. Όλοι τη μισούν, τη θεωρούν κρύα και σνομπ. Εκεί γίνονται και αναφορές για την υποτιθέμενη σχέση της με άλογα, πράγμα που δείχνει ότι η ίδια η σειρά διακωμωδεί αυτές τις φήμες. Πρόκειται πάντως για μία καλοστημένη σειρά εποχής, με πολύ έντονα κωμικά στοιχεία, που θα κάνει την καλοκαιρινή ζέστη λίγο πιο υποφερτή.