ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο Γιώργος Λάνθιμος φέρνει την Emma Stone στην Ελλάδα για τη νέα του ταινία

Invision/AP Jordan Strauss

Μετά τη συνεργασία τους στο “The Favourite”, Γιώργος Λάνθιμος και Emma Stone ενώνουν και πάλι τα ταλέντα τους και μάλιστα με γυρίσματα επί ελληνικού εδάφους. Η νέα ταινία του σκηνοθέτη θα έχει μια ωραία πρωτοτυπία.

Ταινία- Installation

Διατηρώντας μεγάλο μέρος από την επιτυχημένη ομάδα των συνεργατών του- με πρώτο και καλύτερο των μοντέρ Γιώργο Μαυροψαρίδη- ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στα πάτρια για μια ταινία η οποία θα είναι μέρος εικαστικής εγκατάστασης στην αίθουσα της Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Πρωταγωνιστές, η Emma Stone και ο σημαντικός Γάλλος ηθοποιός, Damien Bonnard.

Η ανακοίνωση της έναρξης των γυρισμάτων ήρθε από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον οργανισμό ΝΕΟΝ. Η καινοτομία της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου θα είναι η συνοδεία της με ζωντανή εκτέλεση ορχηστικής μουσικής, κάτι που θα της προσδώσει έναν πιο installation χαρακτήρα. Όλα αυτά θα γίνουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στις 22, 23 και 27 του Μάη. Το sold out είναι δεδομένο.

Ο Λάνθιμος και το “NIMIC” στον Δαναό

Αυτές τις μέρες βγαίνει (αποκλειστικά) στον Δαναό και η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου. Πρόκειται για το “NIMIC” ένα μικρό μήκους φιλμ ανάμεσα στο δράμα και το θρίλερ, στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Matt Dillon και η Δάφνη Πατακιά. Το σενάριο ανήκει στον επί μακρόν συνεργάτη του Λάνθιμου, Ευθύμη Φιλίππου. Πρόκεται για ένα φιλμ διάρκειας 12 λεπτών που κινείται στο γνωστό δυστοπικό, αινιγματικό κινηματογραφικό σύμπαν μέσα από το οποίο μας συστήθηκε ο σκηνοθέτης.