POP CULTURE

Γενέθλια για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Έκλεισε τα 96 και έγινε Barbie

Ben Stansall - WPA Pool/Getty Images

Tα γενέθλιά της γιορτάζει στις 21 Απριλίου, η βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ, η οποία γίνεται 96 ετών. Η γηραιότερη μονάρχης με τη μεγαλύτερη θητεία παγκοσμίως, συνεχίζει να γράφει ιστορία και λίγο πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής, γίνεται κούκλα Barbie.

Τα 96α της γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, καθώς ήρθε αντιμέτωπη με την COVID-19. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που περνά τα γενέθλιά της χωρίς τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, o οποίος έφυγε από τη ζωή, λίγο πριν τα 100α του γενέθλια, πέρυσι.

Τα διαδικτυακά «Χρόνια Πολλά» στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας στο Instagram δημοσίευσε δύο φωτογραφίες με τη βασίλισσα Ελισάβετ, για να της ευχηθεί «Χρόνια Πολλά». Μία από την παιδική της ηλικία και μία από το σήμερα. Η φωτογραφία από τα παιδικά της χρόνια, τη δείχνει να χαμογελά στον φακό. Όπως διαβάζουμε στη λεζάντα, είναι μόλις δύο ετών.

Στη φωτογραφία από το σήμερα, η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίζεται, κρατώντας τα χαλινάρια των δύο αγαπημένων της πόνι. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Κάστρο του Windsor και είναι η τέταρτη από μια σειρά φωτογραφιών που κυκλοφόρησε το Royal Windsor Horse Show.

Τις ευχές τους εξέφρασαν και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας με αναρτήσεις τους στα social media. O Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge τόνισαν πως η βασίλισσα αποτελεί έμπνευση για τους γύρω της. Στον λογαριασμό που εκπροσωπεί τον πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλα, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις της βασίλισσας Ελισάβετ.

Barbie στα 96 της η βασίλισσα Ελισάβετ

Προς τιμήν των 96ων γενεθλίων της, αλλά και το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της για τα 70 της χρόνια στον βρετανικό θρόνο, η αφιερωματική σειρά της Barbie μόλις κυκλοφόρησε μια κούκλα για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Η Barbie Ελισάβετ είναι εμπνευσμένη από τα πιο iconic looks της, αφού φοράει ένα κομψό, ιβουάρ φόρεμα με μια μπλε κορδέλα και τα μετάλλια. Φυσικά η βασίλισσα φοράει μια εντυπωσιακή τιάρα, την Fringe τιάρα της βασίλισσας Mary, την οποία η Ελισάβετ είχε φορέσει στον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Η ιστορικός Kate Williams και συγγραφέας του «Our Queen Elizabeth» δηλώνει πως η μοναρχία της βασίλισσας Ελισάβετ, έχει υπάρξει μία από τις πιο επιδραστικές στην ιστορία.

«Η βασίλισσα έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπηρεσία και το καθήκον και είδε τον κόσμο να αλλάζει ανυπολόγιστα. Το 1952 όταν ανέβηκε στον θρόνο, οι γυναίκες δεν ενθαρρύνονταν να δουλεύουν και οι πολιτικοί είχαν τις αμφιβολίες τους για την νεαρή μονάρχη, τους απέδειξε όμως ότι ήταν λανθασμένες και πως είναι μια ικανή ηγέτης και διπλωμάτης».

Πώς θα περάσει τα γενέθλιά της

Η βασίλισσα Ελισάβετ ταξίδεψε με ελικόπτερο από το Κάστρο του Winsdor, που πλέον είναι η βασική της κατοικία, στο κτήμα της στο Sandringham, για ολιγοήμερες διακοπές. Οι πληροφορίες λένε ότι θα μείνει στο Wood Farm και όχι στα κύρια διαμερίσματα του κτήματος. Το Wood Fam είναι μια σχετικά μικρή κατοικία για τα βασιλικά δεδομένα, στην οποία είχε μετακομίσει μόνιμα τον Αύγουστο του 2017 ο πρίγκιπας Φίλιππος, όταν συνταξιοδοτήθηκε. Ο ίδιος έλεγε ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο σπίτι, ειδικά γιατί «η θάλασσα είναι πολύ κοντά».

Είναι η δεύτερη χρονιά που η βασίλισσα Ελισάβετ θα γιορτάσει τα γενέθλια της χωρίς τον σύζυγο της, που απεβίωσε στις 9 Απριλίου του 2021, σε ηλικία 99 ετών. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς, μέχρι και πριν την πανδημία, βρισκόταν εκεί με τον σύζυγό της. Άποψη η οποία ενισχύεται και από το γεγονός ότι η βασίλισσα Ελισάβετ, αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Γεγονός που την έχει κάνει να ακυρώσει τον τελευταίο καιρό, πολλές από τις δημόσιες εμφανίσεις της.