ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

#ΓάντιαΓιαΤηνΠρώτηΓραμμή: Μία υπέροχη πρωτοβουλία από τις «Υπέροχες Γυναίκες»

Σε όλον τον κόσμο, οι πολίτες δείχνουν καθημερινά την ευγνωμοσύνη τους στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, με φωτογραφίες και χειροκρότημα από τα μπαλκόνια. Είναι μία σημαντική εμψύχωση για εκείνους, αλλά το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε (και οφείλουμε) να κάνουμε όλοι, είναι να συνδράμουμε στη συγκέντρωση εξοπλισμού, που είναι μάσκες και γάντια.

Με την αύξηση των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία να γεμίζουν, ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να προσφέρει, με μεγάλα brands να κάνουν δωρεές ή να ράβουν από την αρχή μάσκες και γάντια. Ακόμα όμως κι εμείς, σαν μονάδες, μπορούμε να βοηθήσουμε, έστω και με ένα ευρώ. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε, και συνεχίζει να αποδεικνύει, η ανεξάρτητη καμπάνια #ΓάντιαΓιαΤηνΠρώτηΓραμμή.

Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία της Νεφέλης Χατζηιωαννίδου από τη Θεσσαλονίκη, που είναι και η δημιουργός του κοινωνικού project ενδυνάμωσης γυναικών, «Υπέροχες Γυναίκες».

«Καθημερινά, χιλιάδες γιατροί και άνθρωποι του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων δίνουν μάχη, ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον τόσο άνισο και απειλητικό εχθρό. Η μόνη τους προστασία σε αυτήν τη μάχη είναι ο ειδικός εξοπλισμός, τα γάντια και οι μάσκες. Οι ποσότητες γαντιών που απαιτούνται είναι τεράστιες και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοϊού».

«Θα ήθελα, λοιπόν, να ζητήσω ένα ευρώ από τον καθένα σας, ώστε να μαζέψουμε άμεσα κάποια χρήματα για την άμεση αγορά γαντιών για όλους αυτούς που χειροκροτάμε από τα μπαλκόνια μας κάθε βράδυ. 1 ευρώ μπορεί να αγοράσει 18 ζευγάρια γάντια. Σκεφτείτε το πόσο έμπρακτα μπορεί να βοηθήσει κάθε ένας από εμάς κάποιον που παλεύει εκεί έξω. 1 ευρώ από τον καθένα μας για να μπορεί η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του COVID-19 να δίνει σωστά τη μάχη της. Στείλε αυτήν την καμπάνια σε όποιον πιστεύεις ότι μπορεί να προσφέρει 1 ευρώ σε αυτήν την τόσο σημαντική προσπάθεια».

Ο τελικός στόχος της καμπάνια #ΓάντιαΓιαΤηνΠρώτηΓραμμή

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν 10.000 ευρώ, ώστε να αγοραστούν 200.000 γάντια. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 3.684 ευρώ και συνεχίζουμε. Αν θέλεις να συμβάλεις, έστω και με 1 ευρώ, μπες στο https://gogetfunding.com/gantia-gia-tin-proti-grammi/ και κάνε τη δωρεά σου. Το ελάχιστο ποσό είναι το 1 ευρώ, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τα έσοδα θα δοθούν απευθείας στο Υπουργείο Υγείας. Μία σπουδαία χειρονομία για έναν σπουδαίο σκοπό.