ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Οι φωτογραφίες γιατρών σε κτίρια της Κίνας είναι το όμορφο νέο της ημέρας

Unsplash

Η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του κορονοϊού. Τότε που νομίζαμε ότι η πόλη Γιουχάν είναι απλώς ένα αστείο που θα κρατήσει για λίγο και δεν θα μεταφερθεί σε όλη την υφήλιο. Η πρώτη χώρα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, αρχίζει και βλέπει πτώση στα κρούσματα του COVID-19, αναφέροντας ότι δεν έχουν υπάρξει νέα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες

Η Κίνα πήρε μέτρα πρόληψης μόλις ξεκίνησε η αύξηση των νοσούντων, ξεκινώντας από τους περιορισμούς στη Γιουχάν, την πρώτη πόλη με κορονοϊό. Αργά και σταδιακά, η χώρα βλέπει τα αποτελέσματα του κατ’οίκον περιορισμού και δεν ξεχνά να ευχαριστήσει τη δουλειά των γιατρών και των ειδικών υγείας για την πολύτιμη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

Εμείς μπορεί να βγαίνουμε και να χειροκροτάμε στα μπαλκόνια μας, αλλά μία πόλη στην Κίνα έκανε μία πιο grande κίνηση. Προέβαλαν  περίπου 200 φωτογραφίες γιατρών  και νοσοκόμων πάνω σε φωτισμένα κτίρια και γιγάντιες οθόνες. Το έκαναν όταν οι ειδικοί υγείας επέστρεφαν από τα 16 νοσοκομεία της Γιουχάν, όπου είχαν σταλεί για να φροντίσουν τους ασθενείς. Αυτό συνέβη στην πόλη Fuzhou, και ήταν ο δικός τους τρόπος να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στους ανθρώπους που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να σώσουν άλλους.

Ωστόσο, η Fuzhou δεν είναι η μόνη πόλη που τιμά το ιατρικό προσωπικό. Πριν από λίγες ημέρες, κάτοικοι της Γιουχάν φώτισαν τα κτίρια και τις γέφυρες με ενθαρρυντικά σλόγκαν για τους γιατρούς, ενώ και άλλες πόλεις απέδωσαν φόρο τιμής στους ανθρώπους που δουλεύουν για την υγεία των ανθρώπων τους.