ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Τα «απαγορευμένα» χρώματα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Pexels

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο ιδιωτικό και ενεργειακά συνδεδεμένο μέρος του σπιτιού με σένα. Πρόκειται για το μέρος που κοιμάσαι και ξεκουράζεσαι, ετοιμάζεσαι και γενικά περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Επομένως, αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές του Φενγκ Σούι, μπορεί να έχουν πραγματικά ισχυρή επίδραση στην προσωπική σου ενέργεια και την ισορροπία όταν βρίσκεσαι εκεί.

«Το υπνοδωμάτιό μας είναι μοναδικό γιατί είναι το μόνο μέρος όπου περνάμε τον πιο περισσότερο χρόνο στο ίδιο σημείο οπού ξαπλώνουμε και κοιμόμαστε. Οποιαδήποτε ενέργεια επηρεάζει την κρεβατοκάμαρά μας, θα έχει σημαντικές συνέπειες στην ευημερία μας», ανέφερε ένας από τους Φενγκ Σούι experts με τους οποίους επικοινώνησε το Apartment Therapy.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις σε ένα υπνοδωμάτιο με βάση τις αρχές του Φενγκ Σούι είναι αρκετοί και τα τετραγωνικά παίζουν ρόλο. Τι γίνεται όταν έχεις μικρό υπνοδωμάτιο; Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να εξασφαλίσεις την ενέργεια chi; Σίγουρα, πάντως, δεν πρέπει να επιλέξεις χρώματα από μια συγκεκριμένη χρωματική κατηγορία.

Φενγκ Σούι: Τα «απαγορευμένα» χρώματα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Καλύτερα να αποφύγεις τα πολύ έντονα και φανταχτερά χρώματα στην κρεβατοκάμαρά σου

Τα πολύ έντονα και φανταχτερά χρώματα, λοιπόν, μπορεί να δίνουν χαρακτήρα και έξτρα διακοσμητικό ενδιαφέρον σε πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την κρεβατοκάμαρά σου.

Οι γήινες αποχρώσεις είναι αυτές που διατηρούν την ήρεμη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο και σε βοηθούν τελικά να ξεκουραστείς. Τα φανταχτερά χρώματα πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο.

μικρό υπνοδωμάτιο Φενγκ Σούι Pexels

Οι κορυφαίες επιλογές για ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι οι απαλές αποχρώσεις όπως το μπεζ και το dusty pink, συμβουλεύει η Φενγκ Σούι expert που μίλησε στο Apartment Therapy.

Μια άλλη ειδικός που μίλησε στο ίδιο μέσο, συμφώνησε και συμπλήρωσε ότι ο κατάλληλος συνδυασμός για τους γήινους τόνους είναι η προσθήκη αντικειμένων (ή επιφανειών) που μας αφήνουν μια ευχάριστη αίσθηση με το άγγιγμα (tactile textures: αναφέρονται στις φυσικές ιδιότητες μιας επιφάνειας, που μπορούν να γίνουν αντιληπτές μέσω της αφής, όπως το πόσο λεία, τραχιά, μαλακή ή σκληρή είναι) και λίγου σπρέι λεβάντας.

«Η ατμόσφαιρα που προσπαθώ να δημιουργώ στις κρεβατοκάμαρες βασίζεται στην ήρεμη και γαλήνια ενέργεια που συνδέεται με τις αισθήσεις μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.