ΦΥΤΑ

Θετική ενέργεια στο μπαλκόνι: 5 φυτά που αγαπάει το Φενγκ Σούι

Pexels

Τη θετική ενέργεια τη θέλεις στη ζωή σου και το πώς θα διαμορφώσεις το σπίτι σου παίζει ρόλο σε αυτό. Η διακόσμηση και η επίπλωση στα δωμάτια πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες και ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού σου και στη συγκεκριμένη περίπτωση το μπαλκόνι σου, δεν αποτελεί την εξαίρεση.

Το Φενγκ Σούι, λοιπόν, είναι γνωστό για την αγάπη που τρέφει για τα φυτά και αν ψάχνεις αυτά που θα σου φέρουν θετική ενέργεια και τύχη στο μπαλκόνι, η παρακάτω «πράσινη» λίστα είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου.

Θες να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια στο μπαλκόνι σου; 5 ιδανικά φυτά που αγαπάει το Φενγκ Σούι

Φίκος & όλα τα υπόλοιπα είδη συκιάς

Όλα τα είδη συκιών αποτελούν εξαιρετική επιλογή για να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι στο μπαλκόνι σου. Οι καρποί που παράγει αυτό το είδος φυτού αντιπροσωπεύουν την αφθονία, την ευημερία, την παραγωγικότητα και τη γονιμότητα. Το μέγεθός τους είναι διαχειρίσιμο σε γλάστρα.

Pexels

Φτέρη

Στο Φενγκ Σούι, όλα τα είδη φτέρης – ειδικά οι φτέρες της Βοστώνης (Boston Fern) – θεωρούνται τυχερά. Μπορούν να απομακρύνουν την αρνητική ενέργεια και να προσελκύσουν τη θετική. Οι φτέρες χρειάζονται αρκετή υγρασία για να επιβιώσουν και προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Αν το μπαλκόνι σου έχει σκιά με μερικό ήλιο κάποιες ώρες της ημέρας, είναι ιδανικό μέρος. Επένδυσε σε ένα κρεμαστό κασπώ για αισθητική και τύχη 2 σε 1!

φυτά μπαλκόνι φενγκ σούι

Σεφλέρα

Η σεφλέρα έχει κι αυτή γραμμένο το όνομά της στη λίστα με τα πιο τυχερά φυτά του Φενγκ Σούι για το μπαλκόνι σου. Σύμφωνα με την ίδια φιλοσοφία, προσελκύει τον πλούτο αν τοποθετηθεί στα νοτιοανατολικά τμήματα του χάρτη Bagua. Προτιμά μέτριο φως, ενώ ως φυτό έχει ευαίσθητες ρίζες. Επομένως, το χώμα θα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό ανάμεσα στα ποτίσματα για να μην σαπίσουν.

 

Αρέκα

Η αρέκα είναι ο τυχερός φοίνικας του Φενγκ Σούι. Θεωρείται το φρούριο της θετικής ενέργειας στο μπαλκόνι σου, ενώ ταυτόχρονα προσελκύει την ευημερία και τον πλούτο σε συγκεκριμένες τοποθεσίες (συμβουλεύσου τον χάρτη Bagua) . Ως φυτό, η αρέκα έχει ανάγκη από πλήρη ή μερικό ήλιο για να ευδοκιμήσει και χρειάζεται συχνό πότισμα. Ωστόσο, φρόντισε να διατηρείς το χώμα της υγρό, αλλά ποτέ μουσκεμένο, καθώς είναι ευαίσθητη στο σάπισμα των ριζών. Καλό είναι, λοιπόν, να την τοποθετήσεις μέσα σε μια ωραία γλάστρα ή ένα κασπώ της αρεσκείας σου, που θα εξασφαλίζει καλή αποστράγγιση.

φυτά μπαλκόνι φενγκ σούι Pexels

Πόθος Epipremnum aureum (Golden Pothos)

Ο πόθος Epipremnum aureum είναι ακόμα ένα δημοφιλές φυτό στο Φενγκ Σούι με πολλές χρήσεις. Συνήθως, χρησιμοποιείται για να προσελκύσει τη θετική ενέργεια σε μπλοκαρισμένα σημεία του σπιτιού ή για να εξουδετερώσει την αρνητική ενέργεια σε σκοτεινές γωνιές των δωματίων. Αν, λοιπόν, έχεις διαπιστώσει ότι το μπαλκόνι σου έχει αρνητική ενέργεια, που προέρχεται από τις αιχμηρές γωνίες των γειτονικών μπαλκονιών, ο πόθος Epipremnum aureum αναλαμβάνει την εξουδετέρωσή της.

Pexels

Αυτό το φυτό ευδοκιμεί σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Επιβιώνει σε μέρη με έμμεσο ηλιακό φως, αλλά αντέχει και σε πιο σκιερά σημεία. Ωστόσο, μέρη με έντονο και άμεσο ηλιακό φως είναι καλό να αποφεύγονται καθώς τα φύλλα του μπορεί να «καούν» από την υπερβολική ζέστη. Αφήνεις το χώμα να στεγνώσει τελείως ανάμεσα σε κάθε πότισμα.

Γιατί είναι σημαντικό το Φενγκ Σούι στο μπαλκόνι σου

Σύμφωνα με τη θεωρία του Φενγκ Σούι, ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού μας, είναι η φυσική προέκταση προέκταση του εσωτερικού και αντανακλά άμεσα τη ζωή μας και την ποιότητά της. Αυτό σημαίνει, πως η αρμονία είναι απαραίτητη.

Συνοπτικά θα λέγαμε πως τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, νερό, ξύλο, μέταλλο, γη), οι καλοί προσανατολισμοί και η σωστή χωροταξία των αντικειμένων είναι τα 3 key points για να επιτρέψεις στη θετική ενέργεια chi, να κινηθεί ελεύθερα στον χώρο. 

Το μπαλκόνι, συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη γεωμαντεία, είναι «το λιμάνι όπου απορροφάται η ενέργεια Chi». Είναι δηλαδή, η είσοδος της ενέργειας στον εσωτερικό χώρο και η πρώτη γραμμή άμυνας που εμποδίζει την είσοδο της αρνητικής ενέργειας, δεδομένου ότι είναι πιο κοντά στη φύση. Αν θες να μάθεις πώς θα διευκολύνεις τη διέλευσή της μέσα από 5 απλά βήματα, κάνε κλικ εδώ.