ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: 5 πράγματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα

Unsplash

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η κουζίνα συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς λόγω της θερμότητας που εκλύεται από τις ηλεκτρικές συσκευές όταν πας να μαγειρέψεις. Θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι για τη δημιουργία θετικής ενέργειας, αφού πρόκειται για το μέρος που σου δίνει κυριολεκτικά ενέργεια. Εκεί μαγειρεύεις για να φας και να πάρεις δυνάμεις.

Με λίγα λόγια, η κουζίνα ως χώρος συνδέεται άμεσα με τον πλούτο και την ευημερία σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Θρεπτικά, υγιεινά γεύματα τροφοδοτούν ένα δυναμικό άτομο που είναι εξαιρετικά παραγωγικό και κατ’ επέκταση προσελκύει την ευημερία σε έναν διαρκώς ευνοούμενο κύκλο ζωτικής ενέργειας (Sheng Qi). Παρακάτω, μαθαίνεις ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να υπάρχουν εκεί για να μετατρέψεις την κουζίνα σου σε εστία θετικής ενέργειας, τύχης και ευημερίας.

Φενγκ Σούι: 5 πράγματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κουζίνα

Φρούτα για θρεπτικά συστατικά, αλλά και καλό Φενγκ Σούι

«Ένα μπολ με φρέσκα φρούτα είναι πάντα μια εξαιρετική προσθήκη για το Φενγκ Σούι της κουζίνας», λέει ένας ειδικός στο My Domain. «Τα φρούτα συμβολίζουν την υγεία και τον πλούτο εκτός από το γεγονός πως κάνουν καλό στον οργανισμό σου», προσθέτει.

Το concept γύρω από αυτό, είναι πως τα φρούτα που έχουν καταγωγή από την Κίνα -και συγκεκριμένα το άρωμά τους- όχι μόνο προσελκύουν την ενέργεια Yang (τη θετική ενέργεια δηλαδή) αλλά ταυτόχρονα απομακρύνουν και την αρνητική. Τα πορτοκάλια δε, είναι τα πρώτα στη λίστα και εδώ μαθαίνεις περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος.

Έργα τέχνης is a must

Τα έργα τέχνης με θέμα το φαγητό «παίρνουν» την έγκριση του Φενγκ Σούι. Καλό είναι, επίσης, να επιλέξεις έργα τέχνης που ταιριάζουν στην προσωπικότητα σου όσο και στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Άλλα «τυχερά» έργα τέχνης είναι αυτά με θέμα τα ψάρια τα οποία αποτελούν σύμβολο αφθονίας σύμφωνα με τον expert, Johnson Chua.

Extra info: Μοντέρνα διακοσμητική πρόταση που «εγκρίνει» το Φενγκ Σoύι είναι και τα ανοιχτά ράφια, τα οποία θα δώσουν μια ωραία αισθητική στα μαγειρικά σου σκεύη σου, ενώ ανάμεσά τους μπορείς να προσθέσεις και διάφορα διακοσμητικά. «Το να διακοσμήσεις την κουζίνα σου είναι εύκολο να το παραλείψεις, αλλά είναι σημαντική στο Φενγκ Σουι», λέει ένας expert στο Good Housekeeping.

 

Φυτά και λουλούδια, ασυζητητί

Τα φυτά και τα λουλούδια αξίζουν δικαιωματικά μια θέση στο σπίτι σου από πολλές απόψεις και το Φενγκ Σούι επιβεβαιώνει. Ποιες είναι, λοιπόν, οι πρασινάδες που έχουν τη δύναμη να διώχνουν την αρνητική ενέργεια μακριά από την κουζίνα σου, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν στην εξισορρόπηση του στοιχείου της φωτιάς; Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις.

Άλλο ένα φυτό, πάντως που δεν θα βρεις στη λίστα αλλά προτείνεται από τον Johnson Chua είναι η παχίρα, στα αγγλικά γνωστή ως Money Tree. Ο πάγκος της κουζίνας ή το μέρος δίπλα από τον νεροχύτη είναι ιδανικά σημεία γι’ αυτό το φυτό.

Ενεργειακοί κρύσταλλοι

Η ιδέα της χρήσης ενεργειακών κρυστάλλων για θετική ενέργεια, αρμονία, ηρεμία και γενικότερα για κάθε συνθήκη που ενισχύει την ψυχική υγεία, δεν είναι νέα. Υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα αναδεικνύεται σε κυρίαρχη τάση της εποχής και υιοθετείται από celebrities όπως η Miranda Kerr, η Bella Hadid και η Victoria Beckham. Το Φενγκ Σούι έχει κι αυτό μια ιδιαίτερη αγάπη στους κρυστάλλους εκτός από τις διάσημες προσωπικότητες που προαναφέρθηκαν.

Ο κρύσταλλοι που συνδέονται με το στοιχείο της Γης είναι αυτοί που το Φενγκ Σούι σε συμβουλεύει να έχεις στην κουζίνα σου, καθώς εκπέμπουν μια ηρεμιστική και σταθεροποιητική ενέργεια. Οι συγκεκριμένοι κρύσταλλοι προσελκύουν, επίσης, την τροφή, τη σταθερότητα και την αρμονία. Η περιοχή γύρω από τις εστίες της κουζίνας (και γενικά κάπου κοντά στον φούρνο) είναι ιδανική για τους ενεργειακούς σου κρυστάλλους.