ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Αυτό είναι το φρούτο που φέρνει τύχη (εκτός από βιταμίνες)

Unsplash

Υπάρχουν πολύ καλοί λόγοι για να πιεις ένα ποτήρι φυσικό χυμό. Ή απλά να φας και ένα, και 2 πορτοκάλια ολόκληρα. Οι λόγοι πάνω-κάτω γνωστοί, με πρώτο και καλύτερο την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σου συστήματος με απόλυτα φυσικό τρόπο. Αν κάτι δεν περίμενες να ακούσεις, πάντως, είναι ότι τα πορτοκάλια προσελκύουν θετική ενέργεια σύμφωνα με το Φενγκ Σούι.

Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, λοιπόν, στη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι, αυτά τα φρούτα που έχουν και καταγωγή από την Κίνα -και συγκεκριμένα το άρωμά τους- όχι μόνο προσελκύουν την ενέργεια Yang (τη θετική ενέργεια δηλαδή) αλλά ταυτόχρονα απομακρύνουν και την αρνητική.

Στο Φενγκ Σούι τα πορτοκάλια συμβολίζουν τον πλούτο, τη μακροζωία, την υγεία και την καλή τύχη. Το χρώμα και η εμφάνισή τους θυμίζουν χρυσό, ενώ το κυκλικό σχήμα τους συμβολίζει την πληρότητα και την ολότητα. Δεν υπάρχει αρχή και τέλος.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το πορτοκάλι για να ενισχύσεις τη θετική ενέργεια του Φενγκ Σούι

Πώς θα καρπωθείς τις ευεργετικές ιδιότητες των πορτοκαλιών στο Φενγκ Σούι;

  • Ρίξε μέσα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού που έχεις γεμίσει με νερό, 27 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού. Μπορείς να κόψεις και 27 φλούδες, αν δεν έχεις αιθέριο έλαιο.
  • Κούνησέ το καλά για να ομογενοποιηθούν τα υγρά.
  • Το σπρέι με άρωμα πορτοκάλι καθαρίζει την ενέργεια ενός χώρου και μπορείς να το ψεκάσεις σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Ψέκασε 9 φορές μάξ. Αλλά γιατί τόσο συγκεκριμένα τα ψιτ;
  • Το 9 είναι τυχερός αριθμός στο Φενγκ Σούι. Το 27 είναι πολλαπλάσιό του, εξ ου και οι 27 σταγόνες και φλούδες. Όλα έχουν μια εξήγηση.

Αν, πάλι, δεν είσαι fan των αιθέριων ελαίων και γενικότερα των έντονων μυρωδιών μέσα στο σπίτι, σου έχουμε λύση και γι’ αυτήν την περίπτωση. Μπορείς απλά να τοποθετήσεις ολόκληρα τα πορτοκάλια μέσα σε μια φρουτιέρα και να τα χρησιμοποιήσεις στο σαλόνι ή την κουζίνα σου ως διακοσμητικά (πριν τα φας). Ο αριθμός τους, όμως, θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος.

Οι συμβολισμοί ανάλογα με τον αριθμό των πορτοκαλιών:

8 = Αφθονία

9 = Μακροζωία

3 = Σταθερότητα

6 = Καλή τύχη