ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Τα 6 πιο τυχερά φυτά για την κουζίνα σου

Unsplash

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η κουζίνα συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς λόγω της θερμότητας που εκλύεται από τις ηλεκτρικές συσκευές όταν πας να μαγειρέψεις. Θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι για τη δημιουργία θετικής ενέργειας, αφού πρόκειται για το μέρος που σου δίνει κυριολεκτικά ενέργεια. Εκεί μαγειρεύεις για να φας και να πάρεις δυνάμεις.

Αν μας διαβάζεις, ξέρεις ήδη ότι τα φυτά είναι ανάμεσα στα βασικά στοιχεία που φέρνουν τύχη στο Φενγκ Σούι, αρκεί να επιλέξεις το κατάλληλο είδος και τα σωστά σημεία μέσα σε κάθε χώρο. Ποια είναι, λοιπόν, τα φυτά που διώχνουν την αρνητική ενέργεια μακριά από την κουζίνα σου και ταυτόχρονα βοηθούν στην εξισορρόπηση του στοιχείου της φωτιάς; Παρακάτω μαθαίνεις ποια είναι τα 6 πιο τυχερά.

Φενγκ Σούι: Τα 6 πιο τυχερά φυτά για την κουζίνα σου

Εσπεριδοειδή & οπωροφόρα 

Στην κουζίνα, τα οπωροφόρα και εσπεριδοειδή (πχ. μια κιτρέα ή μια νάνα λεμονιά) παίζουν διπλό ρόλο σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Οι καρποί τους δίνουν τροφή για να φας και ταυτόχρονα συμβολίζουν τον πλούτο, την αφθονία, την ευημερία, την υγεία και την καλή τύχη.

Λεβάντα 

Η λεβάντα δεν είναι απλά ένα φυτό που βελτιώνει την υγεία σου, βοηθώντας τον οργανισμό σου να αποβάλλει το στρες και το άγχος αντικαθιστώντας τα με το αίσθημα χαλάρωσης ώστε να κοιμηθείς σαν πουλάκι. Είναι ένα φυτό που διώχνει με φυσικό τρόπο τα έντομα και τα ποντίκια από το σπίτι σου και στον κόσμο του Φενγκ Σούι συμβολίζει την πίστη, τη δέσμευση στις σχέσεις, την ψυχική ηρεμία και την καλύτερη υγεία. Αξίζει μια θέση στην κουζίνα σου.

Φυτα Φενγκ Σούι κουζίνα Unsplash

Χαμομήλι

Το χαμομήλι έχει και αυτό διπλή χρησιμότητα μέσα στην κουζίνα σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Τα άνθη του αντιπροσωπεύουν τον πλούτο και φτιάχνοντας να πιεις τσάι από αυτά (αν τα αποξηράνεις), θα αντλήσεις την καλή ενέργεια που χρειάζεται ο όργανισμός σου.

Unsplash

Lucky Bamboo

Το Lucky Bamboo είναι ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά στο Φενγκ Σούι λόγω της ανοδικής ανάπτυξής του και του έντονου πρασίνου χρώματός του. Ανάλογα με τον αριθμό των μίσχων που θα επιλέξεις, ο συμβολισμός του αλλάζει. Ο αριθμός 9 αντιστοιχεί στο στοιχείο φωτιάς της κουζίνας. Συμβολίζει τον πλούτο, την τύχη στα επαγγελματικά, την ευημερία και την ανοδική, κινούμενη ενέργεια.

Φυτά Φενγκ Σούι κουζίνα Unsplash

Πιλέα peperomioides

Η Πιλέα peperomioides, γνωστή και ως Chinese money plant, είναι ένα φυτό με λεία, στρογγυλά, σαρκώδη, μεσαία μεγέθους πράσινα φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα. Στο Φενγκ Σούι συμβολίζει τον πλούτο, την ευημερία, την κερδοφορία και την καλή τύχη.

Φυτά Φενγκ Σούι κουζίνα Unsplash

Golden πόθος

Ο golden πόθος έχει μια εξαιρετική ικανότητα να προσελκύει τη θετική ενέργεια στην κουζίνα σου. Το γεγονός πως πρόκειται για ένα φυτό εύκολο στη φροντίδα του και αρκετά προσαρμοστικό σε οποιοδήποτε περιβάλλον, το καθιστά την ιδανική επιλογή για την εξουδετέρωση της στάσιμης και αρνητικής ενέργειας στα σκοτεινά σημεία πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας.

Unsplash