ΣΠΙΤΙ

Φενγκ Σούι: Τα πιο γρουσούζικα πράγματα μέσα στο σπίτι

iStock

Κακοτυχία, γρουσουζιά, αρνητική ενέργεια. Το Φενγκ Σούι ξεχωρίζει ποια αντικείμενα, ποια πράγματα φέρνουν κακή ενέργεια και εμποδίζουν την καλή να διαπεράσει τον χώρο. Ακόμα και δεν είσαι πιστή ακόλουθος των όσων πρεσβεύει, μπορείς να κάνεις μικρές ανέξοδες κινήσεις που θα ανανεώσουν τον χώρο και μπορεί να φέρουν και άλλον αέρα στο σπίτι και τη ζωή σου. Δες το ως ένα αναγκαίο ξεσκαρτάρισμα που έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα.

Το Φενγκ Σούι δεν θέλει ραγισμένα πιάτα και ποτήρια

Τα πιάτα και τα ποτήρια συμβολίζουν την ευημερία και τον δεσμό της οικογένειας, διδάσκει το Φενγκ Σούι. Όπως καταλαβαίνεις, όταν το ποτήρι που απολαμβάνεις το παγωμένο σου νερό ή το πιάτο που βάζεις μέσα τα μπισκότα σου είναι ραγισμένα προσελκύεις, αρνητισμό και προβλήματα. Διαταράσσεται η συνοχή. 

Ξερά φυτά

Ξεκάθαρα κακή τύχη, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, τα μαραμένα και τα ξεραμένα φυτά μέσα στο σπίτι αλλά και στο μπαλκόνι ή την αυλή. Αν η γλάστρα με τα τριαντάφυλλα δείχνει χάλια καιρός είναι να την αντικαταστήσεις και να μην αμελείς το πότισμα.

Μαύρη πόρτα

Το βασικό σε αυτή την περίπτωση είναι ο προσανατολισμός. Αν η πόρτα είναι μαύρη αλλά κοιτά βορρά τότε όλα είναι υπό έλεγχο. Αν η πυξίδα δείχνει κάτι διαφορετικό τότε θα πρέπει να κάνεις μία αλλαγή. Πώς θα φαινόταν το ροζ;

Κακό Φενγκ Σούι: Παλιό ημερολόγιο

Πρώτα από όλα δεν υπάρχει λόγος να κρατάς το ημερολόγιο περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι τραβά την κακοτυχία ακόμα κι αν είναι της σωστής χρονιάς αλλά δείχνει λάθος ημερομηνία.

Φυτά με αγκάθια

Κακή ενέργεια φέρνουν τα κακτάκια. Τα τριαντάφυλλα, αν και με αγκάθια, δεν μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία.