ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Eurovision 2023: Το τραγούδι της Ελλάδας και What They Say στο Twitter; «Καταρρέω ψυχικώς»

ERT

Έχουμε το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision. Ο Βίκτωρ Βερνίκος με το ”What They Say” θα ανέβει στη σκηνή της Liverpool Arena και θα διεκδικήσει μια θέση στον τελικό.

Η Ελλάδα φέτος διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision, την Πέμπτη, 11 Μαΐου. Εμείς πάμε με το ”What They Say”, μια ρυθμική μπαλάντα που έγραψε ο Βίκτωρας στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα.

Ο Βίκτωρας μάς παροτρύνει «ν’ ακούμε κάθε μας συναίσθημα, όσο δύσκολο κι αν είναι, να το εκφράζουμε και να το μοιραζόμαστε γιατί είναι απελευθερωτικό, κι έτσι μαζί να διεκδικούμε ένα πιο φωτεινό αύριο».

Eurovision 2023: Αυτή είναι η ελληνική συμμετοχή

Σε σκηνοθεσία των Pickcodes, το video clip του ”What They Say” που ετοιμάζεται για τη Eurovision ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φωτογραφία, τη σύγχρονη αισθητική και τις σκηνές γεμάτες συναίσθημα με μοναδικό πρωταγωνιστή τον Βίκτωρα, που καταφέρνει ν’ αφήσει πίσω του ό,τι τον περιόριζε και να νιώσει την απελευθέρωση μέσα από τη μουσική.

Ο Βίκτωρας Βερνίκος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στη Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών.

Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα μουσικής τεχνολογίας.

Στην επιλογή του ”What They Say” κατέληξε η αρμόδια Επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους, και συνυπολογίζοντας την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής.

Το Twitter διχάστηκε

Ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις; Δεν είναι ότι ακούστηκε «πάμε να το σηκώσουμε», αλλά να ευχηθούμε καλή επιτυχία και να πάνε όλα καλά. 16 ετών ο Βίκτωρ, μην το ξεχνάμε και με πολύ ωραία φωνή.

Το Twitter διχάστηκε. Υπήρξαν το «εμένα μου αρέσει πολύ», υπήρξαν και τα «από μένα είναι όχι».