ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Eurovision 2023: Τα 3 τραγούδια για την Ελλάδα που πέρασαν στην τελική φάση

ERT

Τρία τραγούδια περνούν, πλέον, στην τελική φάση της διαδικασίας επιλογής του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 67ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα που προέκυψε από την ψηφοφορία της 70μελούς Επιτροπής Κοινού και την αντίστοιχη αξιολόγηση από την Επιτροπή της ΕΡΤ των δημοφιλέστερων τραγουδιών που επέλεξε το κοινό για τη Eurovision που φέτος θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ.

Eurovision 2023: Τα 3 υποψήφια τραγούδια για την Ελλάδα που πέρασαν στην τελική φάση

”What they say” Bίκτωρ Βερνίκος

‘Liar” Μελίσσα Μαντζούκη

”Shout out” Μαρία Μαραγκού/Αντωνία Καούρη

Τόσο οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες όσο και οι ομάδες τους έχουν κληθεί στην ΕΡΤ, προκειμένου να παρουσιάσουν αναλυτικά τις προτάσεις τους για τη γενική παρουσία τους στον διαγωνισμό της Eurovision.

Οι προτάσεις θα ληφθούν, όπως την τελευταία διετία, υπόψη της επιτροπής της ΕΡΤ πριν αυτή προχωρήσει στην τελική βαθμολογία της.

Η επταμελής επιτροπή της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Δημήτρη Παπαδημητρίου, απαρτίζεται από τους Πέτρο Αδάμ, Λεωνίδα Αντωνόπουλο, Φώτη Απέργη, Μαρία Κοζάκου, Κωνσταντίνο Μπουρούνη και Γιάννη Πετρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά φέτος, η τελική απόφαση θα διαμορφωθεί σε ποσοστό 50,6% από τις επιλογές της Επιτροπής Κοινού και 49,4% από την Επιτροπή της ΕΡΤ.

Τα 7 τραγούδια και η ψηφοφορία του κοινού

7 τραγούδια βαθμολόγησαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού, που για πρώτη φορά μετείχε με αυτόν τον τρόπο στη διαδικασία επιλογής του τραγουδιού για τη φετινή Eurovision.

Eurovision ERT

Οι καλλιτέχνες και τα τραγούδια που άκουσε η Επιτροπή Κοινού ήταν τα ακόλουθα:

  1. Κωνσταντίνα Ιωσηφίδου ”We are Young”
  2. Μελίσσα Μαντζούκη ”Liar”
  3. Bίκτωρ Βερνίκος ”What they say”
  4. Μόνικα ”I’ m proud”
  5. Leon of Athens ”Somewhere to go”
  6. Κλαυδία ”Holy water”
  7. Μαρία Μαραγκού-Αντωνία Καούρη ”Shout out”

Τα 7 τραγούδια βαθμολογήθηκαν, όπως ακριβώς και στη Eurovision, ενώ συμβολαιογράφος επικύρωσε τις ψήφους των 70 μελών πριν τοποθετηθούν στην κάλπη.

Τα 70 μέλη της Επιτροπής Κοινού προέκυψαν ύστερα από κλήρωση που έγινε ανάμεσα στις 2.982 συμμετοχές που δέχθηκε η ΕΡΤ στην πλατφόρμα της.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε ποιο θα είναι το τραγούδι εκείνο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Διαγωνισμό της Eurovision 2023.

Όπως και να ‘χει

Καλή επιτυχία Ελλάδα.