ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Victor Vernicos: 5 πράγματα που δεν ξέρεις για τον 16χρονο εκπρόσωπο της Ελλάδας στη Eurovision

Instagram.com/ victorvernicos

«Έχω επίσημα επιλεγεί για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην Eurovision 2023. Ανυπομονώ να κάνω τους πάντες περήφανους, να εμπνεύσω και να διαδώσω όσο γίνεται την αγάπη και τη μουσική στην πορεία. Πάμε», έγραψε σε Instagram Story του ο Victor Vernicos. Ο 16χρονος είναι ο τραγουδιστής που επιλέχθηκε ανάμεσα στους 7 φιναλίστ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision 2023 που θα διεξαχθεί στο Liverpool της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελλάδας στη φετινή Eurovision έγινε από την ΕΡΤ μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου. «Ήξερα ότι πήγαινε πολύ καλά η συμμετοχή. Έγραψα εγώ το κομμάτι, έκανα και την παραγωγή. Είναι μία συναισθηματική αλλά παράλληλα φεστιβαλική μπαλάντα, ένας ύμνος για τις εσωτερικές σκέψεις του άγχους. Είμαι εγώ, είναι για την πρώτη φορά που ένιωσα πολύ έντονα άγχος. Το έγραψα τον Απρίλιο του 2021», δήλωσε ο Victor Vernicos στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Ποιος είναι όμως ο Victor Vernicos και πόσα πράγματα γνωρίζεις για εκείνον; Παρακάτω θα βρεις όλα όσα χρειάζεται για να σου συστηθεί ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2023.

Victor Vernicos Eurovision 2023 Instagram.com/victorvernicos

Ο νεότερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision

Ο Victor Vernicos που θα τραγουδήσει το τραγούδι What They Say στη φετινή Eurovision, είναι μόλις 16 ετών. Αυτό τον κάνει τον νεότερο υποψήφιο που έχει επιλεχθεί ποτέ στην Ελλάδα για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής.

Αυτή την περίοδο έχει κυκλοφορήσει το νέο του τραγούδι Brutally Honest With You από τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records, μέσα από το οποίο μπορείς να πάρεις μία ιδέα για τις φωνητικές και μουσικές του δυνατότητες.

Οι τρεις γλώσσες που μιλάει

«Θέλω να βγω στο εξωτερικό, αλλά είμαι σίγουρος ότι θέλω να ξαναγυρίσω εδώ», σημείωσε για τα μελλοντικά του σχέδια ο Victor Vernicos μιλώντας στο MAD. Ο τραγουδιστής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2023, έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα, ωστόσο, έχει καταγωγή και από τη Δανία.

«Στο σπίτι μιλάμε μισά μισά. Όταν είναι ο πατέρας μου σπίτι, γιατί είναι Δανός και η μητέρα μου είναι Ελληνίδα, μιλάμε στα αγγλικά για να καταλαβαίνεις κι εκείνος. Όχι ότι δεν μιλάει ελληνικά ο πατέρας μου που είναι εδώ 18 χρόνια, αλλά για να μιλάμε πιο χαλαρά. Πήγαινα και αγγλικό σχολείο πάντα. Δανέζικα δεν μιλάω τέλεια, αλλά καταλαβαίνω», σημείωσε.

Ο Victor Vernicos γράφει τραγούδια από τα 11 του χρόνια

Ο Victor Vernicos ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 έτων, μαθήματα φωνητικής στα 8 και μαθήματα κιθάρας στα 10 του χρόνια. Κάπως έτσι, στα 11 του χρόνια ξεκίνησε να γράφει τα δικά του τραγούδια, ενώ επιμελείται την παραγωγή της μουσικής του, έχοντας παρακολουθήσει για έναν χρόνο μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

«Με πιο επαγγελματική μορφή ξεκίνησα να ασχολούμαι στα 11 μου χρόνια που ξεκίνησα να κάνω τις δικές μου παραγωγές. Το πρώτο μου τραγούδι το έγραψα για έναν φίλο μου και την κοπέλα του», είχε πει στην ίδια συνέντευξη στο MAD, ο τραγουδιστής και συνθέτης.

Ο Victor Vernicos αγαπούσε πάντα τη Eurovision και την πρώτη φορά που στάθηκε μπροστά σε μεγάλο κοινό για να τραγουδήσει στα 9,5 του χρόνια στην κατασκήνωση, επέλεξε να πει ένα αγαπημένο τραγούδι του θεσμού, το Heroes του Jonas Zimmerman.

Προέρχεται από μουσική οικογένεια

Η οικογένειά του στήριξε τα μουσικά του όνειρα, καθώς η μουσική ήταν πάντα μέρος της ζωής των μελών της. «Ο πατέρας μου έπαιζε τρομπέτα, ο παππούς μου κλαρινέτο, η μητέρα μου πιάνο. Η μουσική ήταν μέσα στην οικογένειά μου, αλλά δεν με “έβαλε” κανείς μέσα σε αυτό», είχε πει στη συνέντευξή του στο MAD ο Victor Vernicos.

Ο Victor Vernicos έχει σταματήσει το συμβατικό σχολείο

Ο Victor Vernicos σημείωσε στην πρώτη του συνέντευξη στο MAD ότι έχει σταματήσει να παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου με τον συμβατικό τρόπο που όλοι μας τα παρακολουθήσαμε. «Κάνω ακόμα φωνητική και κιθάρα, έχω σταματήσει το πιάνο και τη μουσική τεχνολογία. Αυτά κάνω στο επίπεδο της μουσικής. Ως προς το σχολείο, έχω σταματήσει το κανονικό σχολείο και παρακολουθώ online μαθήματα που είναι 2-3 ώρες την ημέρα», είχε πει.