ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ελένη Μενεγάκη: «Έφτασα το έργο Ελένη, εκεί που ήθελα, όπως ήθελα, μέχρι τέλους»

Instagram.com/elenimenegaki

Τα λόγια ήρθαν ανάμεσα σε δάκρυα στην Ελένη Μενεγάκη στην τελευταία εκπομπή όχι μόνο της 15ετίας της στον Alpha όπως διευκρίνισε η ίδια. Αυτή είναι η τελευταία εκπομπή της καριέρας της όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα. Και η Ελένη Μενεγάκη τη ζει έτσι ακριβώς όπως θέλει, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πώς ο δυναμισμός της και η προσωπικότητά της, είναι που ορίζουν κάθε έκφανση της επαγγελματικής της ζωής.

Μετά την προβολή πλάνων από τα 15 της χρόνια στον Alpha, μετά από γέλια, και την πρώτη της «Καλημέρα» που ακούστηκε από τον σταθμό, η Ελένη Μενεγάκη εμφανίστηκε στην οθόνη. Για να πει την τελευταία της καλησπέρα στους τηλεθεατές από την εκπομπή «Ελένη». Και μαζί να μοιραστεί σκέψεις με τον τρόπο που το έκανε τόσα χρόνια. Με ευθύτητα και συναίσθημα.

«Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω. Παρόλο που το έργο που λέγεται Ελένη, το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα, όπως ήθελα, στον χρόνο που ήθελα μέχρι τέλος, δεν μπορούσα να σκεφτώ πώς θα είμαι εγώ σε αυτό το τέλος», είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ποτέ δεν έβαλα σε σειρά τις σκέψεις μου. Αν κάτι θέλω να θυμάστε είναι πως ό,τι βλέπατε ήταν αλήθεια και ότι την κάθε μέρα την ευχαριστήθηκα μέσα από τη ψυχή μου. Η ψυχή μου είναι ζωντανή», σημείωσε στη συνέχεια η παρουσιάστρια.

Η ίδια θέλησε να διευκρινήσει, ότι όλη αυτή η συγκίνηση δεν σημαίνει κάποιο προσωρινό μόνο τέλος στην εκπομπή της, ή την επικείμενη αλλαγή μιας τηλεοπτικής στέγης. «Δεν θα είχα τόση πολύ συγκίνηση επειδή έκλεισε ένας κύκλος στον Alpha, 15 χρόνια. Αλλά αυτό δεν μου συμβαίνει πρώτη φορά. Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος δικός μου, 29 χρόνια μέσα στην τηλεόραση σχεδόν 30. Να μου συγχωρήσετε τη φόρτισή μου, και να γυρίσω και να μη γυρίσω δεν έχει σημασία. Και να ξανανοίξει το κεφάλαιο μετά θα είναι κάτι άλλο. Θα έχω αλλάξει εγώ, αλλάζω, αλλάζουν οι άνθρωποι, η Ελλάδα μας, οι εργασιακές συνθήκες», τόνισε η Ελένη Μενεγάκη.

«Το πώς θα μας βρει κάποια στιγμή ίσως το μετά κανείς μας δεν το ξέρει. Κλείνει ένα κεφάλαιο τεράστιο, πολύ τεράστιο για εμένα. Τα όνειρα μου δεν πήγαν ποτέ τόσο μακριά, να είμαι ειλικρινής. Η πραγματικότητα, ξεπέρασε και τα δικά μου όνειρα», σημείωσε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Η ίδια αναφέρθηκε στο κοινό της, το οποίο δεν έχει σταματήσει όλον αυτό τον τελευταίο καιρό να της στέλνει προσωπικά μηνύματα στο Instagram, να της μιλά γι’ αυτό το τέλος. «Ήμουν πάντα εκεί στην άκρη, για να σας παρασέρνω εκεί που μπορούσα να παρασύρω και τη δική μου ζωή ακόμα και στα σκοτεινά της σημεία, στη θετική πλευρά, το ροζ, τη γλύκα», σημείωσε η Ελένη Μενεγάκη.

«Δεν το έχω πει εγώ αλλά είναι κάτι που μου ταιριάζει πολύ. Την ιστορία τη γράψανε οι άνθρωποι, τη γράφουνε ακόμα, τη γράφουν οι παρέες. Κι εγώ έφτασα εδώ που έφτασα επειδή είχα εκπληκτικές παρέες», είπε η Ελένη Μενεγάκη. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συνεργάτες της σε όλα της τα χρόνια στην τηλεόραση κάνοντας αναφορές, στο Mega, τον Ant1 και τον Alpha, τις τρεις τηλεοπτικές στέγες που άλλαξε. Και κάπως έτσι έκλεισε η τελευταία φορά που προλόγισε την εκπομπή της. Όπως έκανε πάντα σε όλες τις σημαντικές της στιγμές. Μιλώντας μόνη της στην κάμερά της. Και γεμίζοντας σκουπιδάκια τα μάτια μας.