ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Εσύ θυμάσαι τις πρώτες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Ελένης Μενεγάκη;

Instagram.com/elenimenegaki

Πώς ήταν η Ελένη Μενεγάκη στα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα; Καταρχάς καστανή. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό. Έπειτα, πολύ σύντομα στην καριέρα της, τα μαλλιά της άνοιξαν κι έγινε η ξανθή ωραία Ελένη που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Ήταν ακόμα μία άπειρη τηλεοπτικά παρουσία, που όμως φαινόταν ότι θα έχει διάρκεια. Δεν ήταν μόνο θέμα ομορφιάς και χάρης, η Ελένη Μενεγάκη δούλευε πολύ, αντλούσε γνώσεις σαν σφουγγάρι και προχωρούσε.

Την ημέρα της ονομαστικής της εορτής, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε ότι το τέλος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν θα σημάνει και μία προσωρινή παύση εργασιών για εκείνη. Η επόμενη χρονιά θα τη βρει για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια χωρίς τηλεοπτικές υποχρεώσεις. Και ναι, θα λείψει σε μια μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού.

Αν ανήκεις στους πιστούς θαυμαστές της πιθανόν η απάντησή σου στην ερώτηση του τίτλου να ήταν καταφατική. Αν όχι ίσως εκπλαγείς. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πρώτες, πιο χαρακτηριστικές στιγμές της στην ελληνική τηλεόραση για να σου θυμίσουμε πώς μας συστήθηκε η Ελένη Μενεγάκη.

Διαφημίσεις & Videoclip

Όπως πολλά πρόσωπα που αργότερα γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό, έτσι και η Ελένη Μενεγάκη, πριν διαβεί την πόρτα εισόδου στην τηλεόραση είχε πρώτα συμμετοχή σε διαφημίσεις της εποχής. Εδώ θα τη δεις να διαφημίζει γνωστό αντιπυτηριδικό σαμπουάν. Βέβαια η φωνή δεν είναι η δική της, αλλά το πρόσωπο δεν σου αφήνει περιθώρια αμφιβολίας.

Και μαζί με τις διαφημίσεις ήρθε και η πρώτη της (και τελευταία) συμμετοχή σε videoclip στην καριέρα της. Η καστανή Ελένη Μενεγάκη είναι το αντικείμενο του πόθου του Μιχάλη Ρακιντζή στο τραγούδι του, «Προκαλείς».

Τα μπακούρια

Το 1992 η συμμετοχή της στη σειρά τα Μπακούρια μας δείχνει την πιο σέξι πλευρά της. Η Ελένη Μενεγάκη παίζει στη σειρά του ΑΝΤ1 «Τα Μπακούρια» στην οποία πρωταγωνιστούν ο Τόνυ Δημητρίου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και ο Δημήτρης Σιακαράς. Η Ελένη Μενεγάκη υποδύεται την Κρις Καταραχιά που κάνει δύο guest εμφανίσεις στη σειρά. Κι είναι απολαυστική.

Mega Banca

Το 1991 ξεκίνησε η συνεργασία της με το Mega, από το «Πρωινό κοκτέηλ» στο οποίο πλασίωνε τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Δυστυχώς, το ελληνικό διαδίκτυο ακόμα δεν την έχει καταγράψει σε εκείνη την πρώτη εκπομπή. Ωστόσο από τη δεύτερη τηλεοπτική της εμφάνιση, αυτή στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου στη Mega Banca τα στιγμιότυπα είναι πολλά.

Παρακάτω θα την δεις στην τελευταία της σεζόν στη Mega Banca, το 1994. Η Ελένη έχει αποκτήσει πλέον τον αέρα της παρουσιάστριας. Από την επόμενη χρονιά θα το αποδείξει σε όλους.

Πάτερ Ημών

Το 1995 βρίσκει την Ελένη Μενεγάκη να έχει μετακομίσει πλέον σε νέα τηλεοπτική στέγη. Στον ΑΝΤ1, λοιπόν, η Ελένη Μενεγάκη, εκτός απο το γεγονός ότι αναλαμβάνει τον Πρωινό Καφέ, γίνεται και μία εκ των πρωταγωνιστών της σειράς «Πάτερ Ημών». Η Ελένη Μενεγάκη υποδύεται την ηχολήπτρια της ραδιοφωνικής εκπομπής που παρουσιάζει ο Κώστας Καρράς. Τελικά γίνεται και η σύντροφός του στη σειρά, αλλά στο τέλος τον εγκαταλείπει. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, η Ελένη έχει πλέον το ξανθό που αγάπησες.

Πρωινός Καφές

Το 1995, λοιπόν, παρουσιάζει τον Πρωινό Καφέ για πρώτη φορά. Και η συνέχεια είναι γνωστή. 10 χρόνια έμεινε στον ΑΝΤ1, δέκα χρόνια που δημιούργησε τη δική της σχολή στην ελληνική τηλεόρραση. Η πορεία της συνεχίστηκε στην πρωινή και από εκεί στη μεσημβρινή ζώνη του Alpha.

Από εκεί που αποχωρεί για λίγο από την τηλεόραση, μετά από 30 χρόνια αδιάλειπτων τηλεοπτικών εμφανίσεων.